:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 198
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шарон: Съдът в Хага е виновен за атентата

Снимка: Ройтерс
Израелският премиер Ариел Шарон заяви, че вчерашният атентат в Тел Авив е извършен с покровителството на Международния съд в Хага, който в петък обяви за незаконна изгражданата на Западния бряг защитна стена срещу камикадзета, предаде АФП.

"Една израелска жена беше убита от палестински престъпници терористи", каза Шарон при откриването на заседанието на кабинета. "Това убийство е първото, извършено под покровителството на Международния съд в Хага и след взетото от него решение", изтъкна премиерът.

Освен загиналата жена от експлозива, заложен край автобусна спирка, бяха ранени 20 души. Отговорността за бомбеното нападение поеха "Бригадите на мъчениците от Ал Акса". Според анонимен, представил се по телефона от името на организацията, взривното устройство е заложено в отговор на престъпленията на израелската армия в Наблус и Ивицата Газа. Това е първият атентат в Израел след 14 март. Много израелци смятат, че изграждането на стената ги е предпазила от атентати.
27
417
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
12 Юли 2004 00:20
Егати мръсника! Не съм виждал по-гнусно явление от ционист.
12 Юли 2004 00:28
Да бе, а предните убииства (без значение дали от израелци към палестинци или обратното) не са ли и те на вината на съдът в Хага? Само си търси оправдание да не събаря стената. А да си спомним колко евреи е имало на това място през 1940та година, и кога ООН призна Израел като държава. Тия убииства дето са следвали после сигурно са били под покровителството на ООН. Ех, само адвокат и политик могат да направят такава изцепка
12 Юли 2004 00:31
Ебати боклука еврейски - значи съдът в Хага покровителства терористите. Е те това е еврейската наглост, за която постоянно ви говоря.
По добър пример не мога да дам!
12 Юли 2004 01:00
израелският държавен тероризъм
виновен за "атентана !!!" е терориста шарон и неговата политика спрямо палестина , спрямо оон, и спрямо съда в хага. един терорист - лъжец като него
води и израелския и палестинския народ към по вече наприжение и насилие.
108 е броят на резолюции на оон които израел отхвърля до сега, а и последното ришение на междунар. съд в хага съшо беше отхвърлян от терориста шарон и неговите бандити. целия свят е крив според еврейските терористи щом не работи за техните интереси да ограват света .
това е чист и типичен израелски държавен тероризъм.
12 Юли 2004 01:00
Да ме извиняват всички които безпочвено ме обвиняват в четенето на шпионски романи, но такова фрапиращо очевадно хронологизиране на взрива - след решението в Хага, не може да не насочи и предубедени и непредубедени към принадлежността на фактическите му организатори! Дори и не се постараха да извадят "камикадзето" от склада! Набързо скалъпена маскировка!
12 Юли 2004 01:31
БРАВО . АШКОЛСУН, АФЕРИМ -отбор юнаци, отбор тъпаци. Седалгине, теб поне считах за свестен човек, но смръднята Римауи, и теб с глътнатия грамофон , оплеска. Нямам думи за "прозорливостта ви." Е точно на такива като вас залагат арабушите и както се очакваше хванахте се на въдицата им. Аферим. Свалям ви шапка
12 Юли 2004 01:37
Хинин, не съм на страната на арабите, но не може човек да не види повече от съмнителното стечение на обстоятелствата.
За д-р Римауи май писах преди ден-два, че ще е добре поне да се опита да си разнообразява постингите, че те все едни и същи и почват да омръзват. Като онзи дето все за Радост Драганова пише.
12 Юли 2004 01:58
Май всички преждеговорвши са цигани. Аре манговци, ходете в Палестина да пасете кози със събратята си. Колкото по-скоро Израел избие онзи човепки боклук, толкова по-добре
12 Юли 2004 02:05
За който не е запознат, арабската доктрина по отношение на Израел никога не е предполагала съвместно съществуване с евреите, точно обратното, тя цели унищожаването на еврейската държава и избиването/изгонването на всички евреи. Нито една от войните с Израел не е започната от евреите, за Израел те са били войни на оцеляването. Но мисля, че всички следва да признаят, че евреите се справят прекрасно Но те са патриоти и вярват неотклонно в себе си, не са като вас, жалки нихилисти и интернационалисти, сърбомани и циганолюбци
12 Юли 2004 02:15
Хинин, пак се включвам, че тъкмо свърши полувремето на Копа Америка и мога да се съсреодоточа (Парагвай - Чили засега 0:0). Не ти ли се струва, че положението поне в момента и при нас е малко аналогично? Правителството си върти някакви си негови далавери, а все невинни го отнасят накрая. При нас шофьорите пленници в Ирак, при вас жената на спиркара (конкретния случай) и доста други отпреди, послужили за наклоняване на везните на общественото мнение на една или друга страна. И за да не стават пак недоразумения, трябва да се признае, че от другата страна на стената също не им е чиста съвестта. Нали си чувал, че покрай сухото гори и мокрото. Там толкова различни цели се ореследват и толкова интереси са кръстосани, че вече никой не може да каже със сигурност кой атентат на чии интереси е трябвало да послужи, но все пак този е доста съмнителен. Едно само е ясно - отнасят го тия, които по никакъв начин не са обвързани с едната или другата страна на барикадата. Обикновените хора и от двете страни все ще са недоволни, но вината не е винаги в ония отсреща, къртици има и в собствения двор.
Мен лично ако питаш, становището ми е повече от ясно - радвам се че е далеч от нас и се моля (въпреки че не съм религиозен) да не ни идва на главата.
12 Юли 2004 02:47
Не съдът в Хага престувайки се, че се бори с терора, бомбардира празни и изоставени арабски постройки, а ШАРОН(заедно с кликата му).Не съдът в Хага разработва програми за бягство от Газа, съчетано с унищожение на еврейските селища и създаването на зона, свободна от евреи, а ШАРОН(заедно с кликата му).Не съдът в Хага унищожава синагоги в Кфар Тапуах, а ШАРОН(заедно с кликата му).Не съдат в ХАГА хвърля на вятъра милиони $ за строежа на разни налудничави съоръжения като т.н.''защитна стена", вместо използуването на споменатата сума за полезни цели, като например евакуацията на арабското население от Израел в арабските страни, не съдът в Хага, а ШАРОН,(заедно с кликата му)
Извод:вината за смъртта на невинните жертви на арабския терор е не в съда в Хага(имащ чисто декоративна функция), а в ШАРОН(заедно с кликата му), както и в тези, гласували за него.

כ ה נ א צ ד ק
12 Юли 2004 06:20
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<
Като ви чета сички виждам че онова предвиждане за световна война между исляма и другите религии, насрочена от автора му за 2016 год. май ще се сбъдне.
Но и аз не виждам защо Съдът в Хага да е Виновен Радост Драганова да е проститутка или бивша проститутка- ми няма логика.
слънчо
>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<
12 Юли 2004 06:22
Не Шарон и кликата му са главните виновници, а световният ционизъм, чиято централа е в САЩ. А ко не бяха крепителите на Шарон и всички ционистки убийци САЩ, нямаше сега Шарон да показва среден пръст на цял свят.
12 Юли 2004 08:10
Ако нещата в Ирак продължат да се развиват по същия начин, на Израел ще му се стъжни. и то яко.
12 Юли 2004 09:25
ВМОРО, наистина ли си толкова прост? Или само се правиш на такъв.
12 Юли 2004 11:20
"SHARON:SADAT V HAGA E VINOVEN ZA ATENTATA".DA, MNOGO NAVREMENEN ATENTAT ZA DA MOJE SHARON DA KAJE TOCHNO TOVA.VSE EDNO , CHE SI GO E PORACHAL.ATENTATAT I NA MENE MI E MNOGO SAMNITELEN-1.TOI NE E SAMOUBIISTVEN -TOVA E PALESTINSKIAT PATENT V POSLEDNO VREME I 2.NE E NA ZAPADNIA BRIAG ILI V GARA NAPRIMER, A VAV ZEMITE OT 48 GODINA -TAM SAS STENA I BEZ STENA E TRUDNO DA SE PRONIKNE , A TAKA NARECHENITE IZRAELSKI ARABI MNOGO RIADKO PRAVIAT TAKIVA ATENTATI.
12 Юли 2004 11:50
Туй си е работа на мусад.
12 Юли 2004 11:56
Sedalgine, ne cheta kriminaleta, no ste kaza YES !!! aza YES !
12 Юли 2004 13:30
Седалгине, голямата разлика м/у нас е, че аз съм в Израел, а ти си на доста по-мирно място. И аз усещам на собствен гръб, че оградата е най-сигурния начин за предпазване от атентати(пък ако щеш и автоатентати).
Ей затова тия в Хага не им пука от нищо - стоят си на 5000км и си блеят.
12 Юли 2004 13:56

не бива да се допуска типовете като психопат спин/хинин/ и подобни еврейчета да отклонат форума от основните му цели, и да ни занимават с псувни и обиди характерни на еврейската същност. те нарочно и целонасочно го правят за да не се говори по основните неща и цели на предлаганата от форум темата, особено когато са в тесно или пред факти. това е позната и евтина еврейска практика навсякъде , и не бива да позволим подобни подигравки.
танковите и багерите на израелските терористи сринаха днес една къща на главите на жителите и , и убиха един инвалид на 75 години и три майки и 13 деца които не можаха да бягат на време.
до знанието и съвестта на българина.
12 Юли 2004 17:19
Римауи, я кажи наистина, кой извършва тия атентати ? Ако ги правите вие, що си мислите че някой би застанал на вашата страна, та с какво се различавате вие от методите на Израел. Цивилизованият свят винаги ще подкрепя евреите в борбата има с някакви видиотени фанатици, дето си взривяват децата. Ясно е, че Израел има техническата възможност да унищожи всички арабски държави и единственото, което го спира е реакцията на Русия, Китай, Западна Европа. С безумните си действия вие губите тази подкрепа.

Ако пък атентатите са организирани от МОСАД как не ви е срам да ги покрепяте и да се кланяте на вашите 'водачи', дето копаят гроба на собствения ви народ ?
12 Юли 2004 18:04
Ooooooo, мойо човек е на линия

Единственото полезно нещо което може да се получи от еврейн е........сапун
-------
"Но те са патриоти и вярват неотклонно в себе си, не са като ВАС, жалки нихилисти и интернационалисти, сърбомани и циганолюбци".
А бре Веро ционистко, не ти е ясно на тебе, че след някоя и друга година като се усетят хората по света, че еврейчета като тебе освен за веро, за НИЩО друго не стават, друга песен ще запееш. Тогава ще си говорим пак.
Всъщност по-точно ще има монолог от моя страна, докато си пера чорапите с произведения от ТЕБ продукт
А отзад на етикета на верото ще пише- Съдържание: Авраам, Моше, ВМОРО, hinin, Буко, Исаак, Фридман и други сродни съставки завършващи на "щайн"
12 Юли 2004 19:28

куку,
1.разликата в това че израел окупира палестинските територии от по вече от 57 години, а тези атентати са само от 15 години.
2.израел фърши атентати над палестинците от около 100 години, от времето на англииската окупация над палестина.
3. окупацията по себе си е терористичен акт, така е според оон, и според международните закони, .
4.преди 15 години нямаше такиви атентати, зашо израел не прекрати тогава окупацията си над ппалестинските територии!!!
5. израел окупатор не само над палестина, а и над сирииски и ливански територии.
6.на окупираните от израел сирииски територии там няма атентатитогава защо израел не прекрати окупацията си там!!!!!!
7. 108 е броят на резолюции на оон които израел отхвърля, по голям брои от тях е от пред 1989г, т.е. преди да започнат атентите, и по вечето от тях призовават израел да прекрати окупацията си над арабските територии....но....
израелски терористи не убиват само хората, а и дървата и вводите и всяко живо, и това продължава от около 60 години на сам
до знанието и съвестта на българите.....
12 Юли 2004 19:31
Ама ти май верно само един и същ текст постваш...
12 Юли 2004 19:33
LAIO, нали и аз това разправям. Добре че сме на повечко километри от събитията. Не от някакво злорадство а от обикновен инстинкт за самосъхранение. Иначе може да се пънкаме да правим анализи и да даваме акъл кое и как да се направи, че да се реши проблема, но така или иначе никой от нас нищо не може да промени. Най-много да им разгадаем тънките замисли на някои които преследват някакви цели в райина, но освен удовлетворението че не са ни направили на балъци, друга полза няма.
13 Юли 2004 02:10
д-р Римауи!
Омръзна ми да обяснявам на такива като теб историята! Вие си мислите, че ние българите сме прости, не знаем историята, и че можете а ни будалкате?
На територията, наречена от римляните Палестина, са живяли евреите от 2500 г. пр. н.е. Там д 1-ви век пр.н.е са съществували едновременно 2-те еврейски държави Израел и Йудея. През 1-ви в.пр.н.е. те са били завлаяни от римляните, които нарекли местността Палестина (подобно на Цахара, Мала Азия, Синайския полуостров и др.).
Държава, нарчена Палестина не е съществувала никога!
През 980 г. на тази земя възникнало Йерусалимското кралство, което било завладяно през 1187 г от Саладин - арабския сулан на Египет, въпреки помощта на западните рицари-кръстоносци, предвождани от английския крал Ричард Лъвското сърце. Независимо, че войската на Саладин, съставена от роби, е търпяла поражение след поражение от кръстоносците, Саладин се оказал добър стратег - отстъпвайки, той се разпореждал да бъде отровена водата и унищожена тревата, така че за конете на рицарите нямало храна и вода.
На евреите било предложено да се откупят, а тези които не могли, били продадени от арабите в робство.
Причината за агресивността на арабите е тяхното безконтролно размножение. То ги е довеждало до бедност, а впоследствие, когато земята им не е могла повече да ги изхрани, те са ставали агресивни и тръгвали да заграбят земята на други страни и народи. Така те постепенно завладяли цяла Северна Африка, като разрушили древната Египетска цивилизация и унищожили или асимилиали много народи. Дори нахлули в Европа и поробили Испания в продължение на 3 века. Друг подобен народ са турците. Те се размножили, създали огромна империя, в която била включена и Палестина, и нахлули в Европа. Стигнали до Виена, където били разбити от войските на Карл Велики и започнало тяхното постепенно изтласкване от Европа. Последни, в резултат на Руско-турските войни били освободени балканските държави Сърбия и Гърция - през 1828 г. и България - през 1878 г. Само намесата на Англия попречила на победоносната Руска армия да освободи столицата на православното християнство - Константинопол и да изхвърли веднаж завинаги от Европа ислямистите. Впрочем, те нямат работа в Европа - да си отиват там, откъдето са дошли!
България била под турско робство от 1396 г. до 1878 г., т.е. почти 5 века.
Израел бил под ислямско, отначало арабско, а по-късно турско робство от 1187 г. до 1948 г., т.е. 760 г. Съдбата на евеите е била подобна на тази на българите, с изключение на това, че евреите били прогонени от земята си, а българите останали на земята си, макар и унижавани (наричали ги рая, заставили ги да строят църквите си наполвина под земята и не по-високи от 1, 5 м. над земята. Вземали от тях кръвен данък - момчета, които обръщали в ислямската религия и ги правели еничари .Насилствено обърнали в ислямската вяра големи групи от от българското население, като например помаците.)
Да се твърди, че българската земя се е превърнала в турска поради 5-вековното турско робство, е нелепо!
Също толкова нелепо е твърдението, че евейската земя е станала арабска, защото арабските завоеватели са я владели в продължение на 7, 5 века, като са прокудили евреите от нея и са я ползвали, без да плащат за това, . През 1948 г. евреите са освободили земята си и са възкресили държавата си - Израел.
Ислямистите претендират за тази земя най-вече, защото там са християнските свети места. А как биха реагирали те, ако ние-християните предявим претенции за техните свети места?
Поради непрекъснатия тероризъм на палестинците срещу невинни еврейски граждани, Израел е в правото си да защити населението си, като депортира палестинците от своята земя и държава!

Редактирано от - Белами на 13/7/2004 г/ 02:21:41

14 Юли 2004 22:50
Балами, вие сте същите резаняци като арабите, не извъртай нещата.
Лошите турци наричали българите "рая", а братята им еврейчета натичали (и продължават да наричаТ) "неверниците" в това число и българите с екзотичното и много благозвучно "гои" (което е синоним на "рая".
Ауууу, колко добри еврейчета, направо да им подариш по една доживотна карта за почивка в някой концлагер
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД