:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Бои ли се БСП от кметски избори?

Доскоро, драги радиослушатели и сънародници, една стара българска поговорка звучеше тъй: "Роди ме, мамо, с късмет, па ме хвърли на смет!" Тоест най-важното нещо в живота кое е? Ами да намериш куфарче с пари (в боклука например, може би затова тук толкова много хора ровят из контейнерите), да спечелиш два милиона от тотото (почти всеки пети българин пуска фишове редовно), да се ожениш за княгинята и т. н.

От бая време насам обаче горната поговорка си има нов вариант: "Роди ме, мамо, с късмет, па да стана кмет!"

Българското общество досега се вълнуваше на по-висше управленско ниво - как министърът на културата пробвал (ако мине номерът) да превърне художествена галерия в хотел с басейни и сауни, как министърът на благоустройството (говорещ най-долнопробен провинциален диалект) станал столичанин с огромен апартамент на пъпа на София, как министърът на спорта получил като подарък ягуар (не истински, а лека кола, която струва повече) и т. н., и т. п. От известно време насам обаче местните хора схванаха, че по-голяма далавера от министерската е да си кмет. Министърът си има началници - ресорен вицепремиер, после премиер. Всеки от тукашните 240 народни представители може да го вика всеки петък да му дава до скъсване обяснения по тоя и оня въпрос. И не само обяснява, ами и го излъчват по специален парламентарен радиоканал, та цял народ чува колко му е акълът. И по партийна линия трябва да се отчита министърът - я пред постоянно присъствие, я пред върховен съвет, я пред ЦК. А като си кмет? Като си кмет, над теб е само небето и Господ.

Миналата година, когато тук имаше кметски избори, сума ти социолози и политолози се изтрепаха да философстват защо в много градове, че и села, има такава тарапана от кандидат-кметове. При тия ниски заплати! Сума ти пък партийни ръководители бяха учудени и възмутени от факта, че в един и същи град от една и съща партия се кандидатират по няколко мераклии за кметове. В това отношение тукашната социалистическа партия ги удари всичките в земята - имаше случай на петима кандидати за кмет на един град, и петимата социалисти.

И сега преминавам към гвоздея на седмицата! Новината е, че тукашните социалисти са решили да променят местната конституция и да запишат в нея, че за кметове на български населени места могат да бъдат избирани и чужденци. Но само от страните-членки на ЕС. От което, драги радиослушатели, могат да се направят следните изводи:

1. Социалистите се притесняват, че и на следващите кметски избори от тяхно, социалистическо име ще има по неколцина кандидат-кметове за всеки град и село.

2. Социалистите по всяка вероятност всъщност нямат засега подходящи фигури за свои кандидат-кметове.

3. Социалистите не искат да рискуват.

Но горните заключения пораждат и въпроси.

Ето въпросът на Радио Ереван: Защо българските социалисти се отнасят дискриминационно към останалите хора, които не са от страни-членки на Европейския съюз? Американци не могат ли да кандидатстват за кметове? Един Шварценегер например, той е толкова силен!? Ами руснаци? Един Абрамович, той е толкова богат!

А ние, арменците, ние не сме ли хора?
9
417
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
12 Юли 2004 01:48
Тоя път е по-тъпо от миналата седмица....
Заеби!

Рот Фронт!
ЗКПЧ-др.Радул
12 Юли 2004 01:51
ми ти на таа жега кво искаш?
тъпичко е верно-ама толку може момчето
12 Юли 2004 09:41
Нищо смешно не видях в статията. Можеше да мине и само с последните редове, но тогава хонорарът е нищожен.
12 Юли 2004 10:34
Зле.
12 Юли 2004 12:18
Skuchno mi e.
12 Юли 2004 14:25
Тъпо
12 Юли 2004 14:33
Тая контра очевидно е тъпа, но за сметка на това е в пълно съзвучие
с бисерите на Форца НАТО и останалите баби-риболовки...
12 Юли 2004 15:28
А, стига плакали, де, не е чак толкова зле...ама, вие много се разглезихте...еба ти...хубуу...ей ви малко алтернативна реконтра та да не плачете чак толкоз:

Избери своя нов президент!

В студиото беше леко задушно. Режисьорът нервно отпиваше малки глътки фрапучино от картонена чашка, като се опитваше да изглежда интелектуално. Гримьорката нанасяше последните мазки върху лицата на участниците с размаха на Ротко, а операторите вече бяха заели местата си зад камерите.
Поради изключителната важност на предаването, бяха назначени не един, не двама, ами цели петима “загряващи публиката” които облечени в народни носии сновяха между редовете със скоростта на момченцата подаващи топки на играчите в големите тенисни турнири и дооправяха имиджа на зрителите в студиото. На един ще достегнат вратовръзката, на друг ще дозалижат онова парче коса прекарано от ляво надясно върху темето на притежателя му ( имащо за цел да го направи да изглежда неплешив ), на трети ще направят забележка да напъхат по дълбоко кърпичката в джобчето на сакото. На някоя дама ще затикнат подаващите се грозно презрамки на сутиена под блузата, на друга ще мацнат малко руж на бузите...а бе – изобщо...красота си требе тука. Красота!
-Готови! Моля заемете местата си. 3-2-1. Камера!
Загряващите подхванаха “Вятър ечи, Балкан стене” и задирижираха зрителите. Участниците се заусмихваха като пенсионери на реклама за протезно “лепило”, гледайки с нещо като благ поглед тълпата. Водещата, излъчваща фестивална тъпота и пайетна бляскавост се приближи до микрофона и обяви с глас преливащ от фалшивеещо вълнение:
- Драги зрители, най-после настъпи дългоочаквания финал на телевизонното политсъстезание “Избери своя нов президент!”. Както знаете, след продължителни и крайно оспорвани словесни дуели, тестове за интелигентност, конкурси за най-красива президентска походка, най-елегантно прегръщане на гостуващо величие, най-убедително размахване на ръка за поздрав, най-сърцераздирателно повдигане и целуване на малко дете и най-покъртителна среща с вдовица на загинал войник на финала останаха:
- 1. Господин К, от Партията на Ония дето претендират да са Десни. Моля, аплаузи за Господин К.
- ( загряващите дирижират и тълпата ръкопляска с ентусиазма на делегати на Хтия конгрес на БКП )
- 2. Господин Л, от Партията на Ония дето претендират че не са партия на малцинственна група. Моля, поздравете Господин Л.
- (ентусиазираната тълпа не спира блъскането на дланите една в друга...от фланга дори се чуват одобрителни възгласи: Ашколсун! Машалах! Яша! )
- 3.И на края за Другаря М, от Партията Претендираща че ви обича най-много. Моля поздравете и Другаря М.
- (тълпата вече е изпаднала в екстаз и дори се чуват истеричните писъци на няколко тинейджърки от предния ред, които правят атмосферата в студиото подобна на концерт на Енимълс през 1965 година )
Оркестърът засвири някакъв мюзак докато тримата кандидати изправени раздаваха въздушни целувки и други такива плоски признаци на любов към публиката. Всичко изглеждаше толкова красиво, че на дамите и хомосексуалистите им идеше да кажат: АХ!
Режисьорът подаде знак и в студиото включиха рекламния блок. Тъй де.Сега е момента за да се продаде нещичко...в края на краищата.


-


12 Юли 2004 17:29
Малко сравнение и Реконтрата започна да ми харесва
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД