:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 189
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сгради и 340 000 квадрата продадени за 1,6 млн. лв.

Купувачът смята да развива туризъм с част от активите на "Водно стопанство"
Офиссгради, жилищни блокове и промишлени постройки в 20 общини, както и 340 123 квадрата терени в цялата страна бяха продадени за 1,666 млн. лева от Агенцията за приватизация (АП) вчера.

Имотите са в активите на "Водно стопанство", а купувач е варненската търговска фирма "Интерком груп".

Сред имуществото са земи в София, Казичене, Панчарево, Кранево, кантон Витоша и курортите Семково и Слънчев бряг. Общата им застроена площ е 39 568 кв. м.

"Ще запазим предмета на дейност на фирмата и ще увеличим персонала. Част от имотите пък, основно хотелите и бунгалата по морето, ще бъдат отделени в туристическа фирма", каза за в. "Сега" изпълнителният директор на "Интерком груп" Павлин Николов. Той обясни, че част от активите могат да бъдат отдавани под наем или продадени. Това било записано в инвестиционна програма, одобрена от АП.

Конкурсът за 100% от акциите на строителното дружество беше обявен от агенцията на 16 април. Другите две фирми, участвали в конкурса, са софийски - "София-Стройпроект" и "Флай шип". От ведомството на Атанас Бангачев отказаха да съобщят оценката на "Водно стопанство" от съображение за конфиденциалност. За сравнение по данни на сайта "Имот.бг" средната цена за 1 кв. метър терен в селищата около София е 18 евро. Същата площ в Слънчев бряг се продава средно по 12 евро.

С приватизационния договор за срок от 3 години "Интерком груп" се задължава да инвестира в дружеството 700 000 лева, както и да увеличи средносписъчния брой на заетите от 75 на 85 души. Договорът за продажба между Агенция за приватизация и избрания купувач трябва да бъде сключен в срок до 30 дни. В следващите 20 дни избраният купувач трябва да докаже произхода на средствата си. Сделката подлежи на одобрение от надзорния съвет на АП, тъй като цената на дружеството е над 1 млн. лева. Според регистрацията си "Интерком груп" се занимава с външна и вътрешна търговията, бартерни и реекспортни сделки.
283
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД