:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 545
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отговори

Шах



1.Кф3+ Це4!, 2.Тц3! (блестяща маневра!) Кг4+, 3.Це6 б1К, 4.Тб3 Цф4, 5.Кг1! Кд2, 6.Тд3 Ке4, 7.Кх3х - красив, неочакван финал!



Бридж



Ясно е, че Запад е контрирал договора с 5-картов коз на Q10 - би било безумие да е само с 4 карти, още повече, че няма почти нищо встрани - максимум каро Q (?). В пиката е с 2 карти, като К-та е задължително в намесилия се Изток, освен това най-вероятно да е с трефа 6х (2 карти), ако е със сек, то едва ли договорът ще бъде осъществен. Следователно е с 4 кари, а партньорът му е с ръка 4-0-3-6. Или: след каро А - трефа 10, която Изток ще покрие с Q-та и вие цакате. Запад отговаря с трефа х; следва купа х и на също малък коз от Запад - купа 7. Следва пика Q, покрита от Изток с К-та, печалба с А-о; второто каро х от ръка за К-та и трето каро е цакано в ръка. Коз за А-то, цакано е и 4-тото каро - Запад е отговорил и на 4-те рунда, а Изток на 3 и при четвърти изчиства трефа. Изиграва се пика J и... пика х. Запаз, останал само с купи цака и с игра в коза - 10 взятки!

Интересен момент е, ако Запад на купа х от ръка (към А7) подложи 10-та си. Тогава печалба с А-то, пика Q с импас, каро х за К-та и цакане на каро; изтегляне на пика J и трета пика. Запад не цака, а изчиства 4-тото си каро. Спечелилият Изток играе трефа и сега ще трябва да се цака с купа К, последвана от последната пика за цакане с купа 7.

Ясно е, че финалът ще е отново 10 взятки за вас.
354
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД