:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Симеон отклони похвала от САЩ

Премиерът опроверга Държавния департамент, че България била инициатор на декларацията за твърдост в Ирак
България няма претенциите да е инициатор на Заявлението на Многонационалните сили в Ирак, заяви вчера премиерът Симеон Сакскобургготски. Предния ден говорителят на Държавния департамент на САЩ Ричард Баучър похвали нашата страна и лично външния министър Соломон Паси като автори на инициативата коалиционните сили в Ирак да заявят, че няма да правят отстъпки пред похитители на хора и ще бъдат твърди с терористите. Още в четвъртък нашето външно министерство отказа да признае авторство на декларацията и го приписа на Съединените щати.

На пресконференция вчера с хърватския премиер Иво Санадер, който е на официално посещение у нас, министър-председателят Сакскобургготски обясни:" Получило се е някакво недоразбиране, защото ние се включихме и участвахме в тази декларация, но не и като инициатори, тъй като мисля, че едва ли сме водещи по тези международни теми... Въпросът е обсъден и от нас, и от американска страна, и от НАТО, така че бих казал, че не съответства съвсем на действителността информацията, че ние сме инициатори", добави още Симеон Сакскобургготски.

На въпрос дали присъединяването на България към Заявлението увеличава опасността за нашия контингент в Ирак премиерът отговори: "Що се отнася за опасността от участието ни в глобалното движение против тероризма, тази опасност е неизбежна и съществува за всяка една от страните, които полагат усилия светът да се справи с тази заплаха."

Декларацията, към която трябваше да се присъединят едновременно всичките 32 страни от коалицията в Ирак, до вчера бе подкрепена официално от 12 държави. На редовния си брифинг Ричард Баучър каза, че текстът е бил публикуван според уговорката в сайтовете на външните министерства на Австралия, Албания, България, Великобритания, Дания, Естония, Казахстан, Латвия, Нова Зеландия, Полша, Сингапур и Съединените щати. Говорителят на Държавния департамент обясни, че е възможно някои държави да променят текста и тогава да го публикуват.

Пресдирекцията на българското външно министерство съобщи, че някои от формулировките в декларацията са български, но не уточни кои. Отхвърлено е било българското предложение да не се разгласяват информации, произтичащи от терористични организации.



ВЪЗМУЩЕНИЕ



Братиславският вестник "Правда" разкритикува обещанието на словашкото правителство да не отстъпва пред исканията на похитителите в Ирак, изразено чрез присъединяването към общата декларация на коалиционните сили. Според вестника, цитиран от БГНЕС, то задължава Словакия "в екстремни случаи да жертва живота на своите граждани, ако са взети за заложници в Ирак". Изданието възкликва: "Как може правителство на малцинството да си позволи нещо подобно без консултации с парламента?". "Правда" смята, че условията на терористите не трябва да се изпълняват, но "животът на словашките граждани не бива да бъде жертван предварително по такъв лесен начин".
17
723
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
06 Август 2004 21:45
Кой всъщност е премиер- министър?! Да не забравяме и ... МВФ.
06 Август 2004 22:31
Vqnshniat minister Pasi za nishto ne stava samo da PASE treva
06 Август 2004 22:44
Симо зе да свири отбой.
Може па да му е присветнало за малко какво става.
06 Август 2004 22:45
Действително е добре да се знае- кой е МП. До сега чифутчето се изказваше вместо немско-италиянския мелез! Явно на С2 му е писнало! А може би им е писнало на МП на европейските държави от ЕС? Знае ли човек!
07 Август 2004 00:38
за Саксофонски за това важно уточнение. Мерзкото шантаво чифутче-ционист соломончо се опитва да трупа точки за сметка не само на България, но и на правителството.
07 Август 2004 01:58
Ти, като много напреднал, си знаеш: F-k you to fly!
07 Август 2004 02:49
Lubopitko FUCK YOU AND YOUR MAMA TOO COCKSUCKER BITCH
07 Август 2004 06:09
Драги ми tu,
Вместо да ти го tu-ря, само ще отбележа, че бях почти сигурен, че си геронтофил, ама не допусках че си и некрофил.
07 Август 2004 07:44
Я някой да помогне с малко акъл сега! В следва6тия кабинет , по всяка вероятност "4ифут" и "испанец" няма да има.На "Българин" да ги псуваме, като се насерат (а те 6те се), не6то не върви...Пък да не се псува, няма на4ин, то нали затова "форум" му се вика на това.Някои да има идея?!?
07 Август 2004 11:06
Много ми е интересно ако случайно терористите заловят царско дете пак ли ще бъдем така тварди ?
07 Август 2004 11:38
Пофалили ни? Ми то тва като да ни избодат очите, вместо да ни изпишат вежди - посочили ни за мишена.
07 Август 2004 19:46
S2 ima samo strah i u nas shte stane neshto kato v Ispanija. Tova e cjala istoria, nishto pove4e.
07 Август 2004 20:10
po dobre tova , otkolkoto komunist kato teb
07 Август 2004 20:19
Добър ход на Симеон е това , кой как иска да го разбира ! Знае как да си запази правителството най-малко ! И не разбирам защо винаги трябва да се плюва ????
Не е коректно а , всичките имате ценз със висше образование ! Това ли ви учиха до 2001 ???????
07 Август 2004 20:29
Много тънък и майсторски политически ход. Личи си класата на обективният държавник, който може да е сервилен но не е гъзолизец в двете крайности - Русия или Америка. А на нас ние нужна точно тази полика: "Приятели със всички и да си знаем нашето!. Естествено още е трудно да се постигне това но пътят е в тази посока. А кучетата нека си лаят!......Къде е 99?? [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_лаугх инг.гиф[/имг] [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_лаугх инг.гиф[/имг]
08 Август 2004 00:18
Истината е, че го чух със собствените си уши по СНН. А дали СНН си го измислят не знам. Не ми се вярва много да са го измислили те. Няма защо. Друг е въпросът, че ние пак демонстрираме завидни рефлекси. Американците пръднали, ние се насираме. Руснаците ни третираха като 16-та та и по напред република, ама тея сега не ебават да ни третират като 51-ви щат.
08 Август 2004 05:26
52ри Чичо Др., 52 ри...!!! Да не казвам, кой е 51 вия, 4е пак 6те завалят лайна...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД