:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

54-ма търсят убежище у нас само за месец

Само през юли 54 души от 14 страни са потърсили закрила от България, съобщиха на БТА от Държавната агенция по бежанците към Министерския съвет. 10 от дирещите убежище са деца. Пак през юли държавата ни е предоставила официален статут на бежанци по Женевската конвенция на двама чужденци. Хуманитарен статут са получили 25-ма граждани на 5 страни, а други 49 са получили отказ за убежище.

От началото на годината 571 души от 37 страни са помолили за разрешение да останат в България като бежанци. 12 са получили статут, сред тях са и три деца, съобщават от агенцията. Хуманитарен статут е даден на 189-ма чужденци от 23 държави.

Най-много са афганистанците, които търсят закрила от България, следват ги бежанци от Ирак и Иран. 45 % от дирещите убежище у нас са неграмотни.
10
829
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
06 Август 2004 22:19
Тези от арабските страни може да са агенти на терористите.
07 Август 2004 01:40
Давайте, давайте убежище. После да не почнете да се чудите какво става и откъде се появяват терористите?
Кръвта вода не става - точно афганистанците и иракчаните ще ни благодарят сигурно?
Що не дадете убежище на нормалните хора - бесарабски и други българи? Ами докато станат бг граждани , го мотаете с години. Ако стане
07 Август 2004 11:51
Basiram se, che tova ste e edno ot usloviata da sme chlenove na Evropeiskia saiuz- da staneme ubeziste i spirachka kam Zapadna Evropa na idvastite ot Azia i Afrika. Sastoto kato s drogata. Nalivat se masa pari za spirane drogata kam Evropa.
07 Август 2004 19:27
Много ми е чудно, защо Българя не създаде един бежански лагер или емигрантско селище Странджа Сакар и там да настанява бежанците, като има дава земя за обработване, вместо да ползват веднага стандартите на българските граждани.
Така хем ще бъде облагородена една пустееща зона, хем ще се разбере кой с какви намереня влиза и всеки съмнителен тарикат вън от държавата.
08 Август 2004 08:25
Сакън Како, никаква земя.
Ще се ширнат едни макови полета, стой та гледай.
08 Август 2004 09:20
ЕЕЕЕЕ докаде стигнахме, народа се бута да живее тука .Ама казвам ви аз на един мюсулманин да не дадете покрив тука че щте съжаляваме после хиляда пъти това са потенцялни терористи бе глупци да им се провали гробът
08 Август 2004 09:48
Малко ли са циганите в България, че вземат и ощe?
08 Август 2004 09:55
Абе забравих да питам има ли некои западняк така да пита тука за убежище
08 Август 2004 17:56
Nali e zagnivasht kapitalizma na nas ni se nalaga da tarsim ubezhishte v zapadni darzhavi , a ne na zapadniatsite u nas!
Ako ne Vi e izvestno mnogo psevdobalgarcheta si hvarliat balgarskia pasport i se otkazvat ot balgarskoto si grazhdanstvo razkazvaiki na zapadnite imigratsionni vlasti kakvi li ne shturotii za da lezhat na sotsial/sashtite tezi koito obzalagam se sa lezhali i v Balgaria/, a tezi, koito naistina ima kakvo da razkazhat rabotiat kato ludi i prashtat v Balgaria pari!Posle sashtite tezi otivat v Balgarsko posolstvo i lazhat che sa izgubili balgarskite si paspori i nashite im izdavat novi!Krasota-kakvo da si govorim!
08 Август 2004 22:17
България е майка за едни и мащеха за други. Правителството всяка година плаща излишни пари за издръжката на тези бежанци. Пък и мисля, че самите българи не живеят добре в родината си и затова не е редно на приемаме бежанци, които ще ни бъдат в тежест. Някои изказаха мнението, че повечето от тези бежанци са потенциални терористи- това донякъде е вярно. Учудвам се защо повечето са от Афганистан. Може би имат нечисти мисли...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД