:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 225
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Войници от Еврокорпуса потеглиха за Афганистан

 
от германския град Кьолн вчера. От понеделник еврокорпусът поема командването на международните мироопазващи сили ИСАФ за следващите 6 месеца - до февруари 2005 г. Френският армейски генерал Жан-Луи Пи е новият командващ на формированието. Той е полиглот, свикнал да работи в многоезична среда, посочи АФП. За 9 октомври са насрочени президентски избори. В Кабул ще бъдат разположени общо 300 души от щаба на Еврокорпуса. Сега ИСАФ наброяват 7000 души от 13 страни, но в периода на изборите, насрочени за 9 октомври, те би трябвало да достигнат 10 000 души.



95070 73% от поляците не одобряват мисията в Ирак,



което е със 7 на сто повече, отколкото преди месец, показва допитване на Държавния статистически институт CBOS, цитирано от АФП и АП. Допитването, извършено между 9 и 12 юли, показва още, че 69% от хората искат полските военнослужещи да се приберат в родината си възможно най-скоро. 83% се страхуват, че заради участието в коалицията в Ирак Полша може да се превърне в мишена на терористите. Положително към намесата в Ирак се отнасят едва 23% от поляците.



Турската полиция иззе уникален ръкопис на Тора



- свещената книга на юдеите (Петокнижието), струващ над 2 милиона долара, съобщи ИТАР-ТАСС. Той е бил конфискуван от търговци на исторически ценности. 17-метровият ръкопис, изпълнен върху кожа от газела, е иззет в спецоперация в центъра на Анкара. Задържани са трима души. Уникатът, чиято реална стойност е много над исканите милиони, е вписан в списъка на най-важните световни културни ценности.



Десетки германци получиха отравяне от хлор в басейн



в германския град Есен, предаде ДПА. Властите съобщиха, че 69 души са постъпили в болница. Те се оплаквали от затруднено дишане, парене в очите, повръщане и сърцебиене. Сред пострадалите има 40 малки деца, но според лекарите отравянето няма да има дълготрайни последици. Плувният басейн е затворен за неопределено време.
453
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД