:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,144
Активни 243
Страници 2,046
За един ден 1,302,066
Накратко

Изключете мобифона при гръмотевици

Мобилните телефони могат да станат опасни по време на гръмотевична буря, предупреждават китайските власти след няколкото нещастни случая в страната, при които апаратите се задействали като гръмоотводи. До този момент има само един загинал сред пострадалите, предимно чужди туристи, повечето от които били откарани в болница с различни степени изгаряния по краката. Експертите обясняват, че електромагнитните вълни, които излъчва мобилният телефон, могат да привлекат заряд от атмосферното електричество. При това дори не е нужно да се звъни в този момент: достатъчно е телефонът да е просто включен.



Пушенето при бременност води до "заешка устна"



Пушенето по време на бременността повишава риска от малформации в лицево-челюстната област при децата, предаде Ройтерс. Британски учени от университета в Абърдийн направили сравнение между 190 деца със "заешка устна" и установили, че има вероятност тази малформация да се дължи на пушенето през първите 3 месеца от бременността. Според британските учени все още няма достатъчно доказателства дали пасивното пушене също повишава рисковете от този дефект при новородените.



Анимирано лице на телефони за глухи



Софтуер, който създава анимирано човешко лице, ще помага на хората с нарушен слух да разговорят по телефона, съобщи "Ню сайънтист". Технологията, наречена "Симфейс", улеснява тези, които си помагат с четене по устни, да следят разговора визуално. Тя е създадена от Кралския технологичен институт в Стокхолм, лондонския Юнивърсити колидж, холандската софтуерна фирма "Виатаал" и белгийската фирма за гласови анализи "Баблтех". Вече са направени изпитания с доброволци в британския Кралски национален институт за глухите. 84% от участниците са успели да разговарят по телефона с помощта на анимирания образ, включително и да разбират трудни изречения, на които да отговарят. Софтуерът различава определени звуци, а не цели думи. Системата може да бъде използвана с обикновен лаптоп и с всякакъв вид телефони, дори клетъчни.
1006
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД