:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 323
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
И те са хора

Кучешка йога

Кучето ви е егоистично? Стресирано? Интересува се само от материалното и е загърбило духовните ценности? Значи е време да се обърне към вътрешното си "аз". След басейните и маникюра американците се занимават и с йога за кучета. Било много добре на нервните и непослушни зверове, помагало им да се успокоят, независимо че не могат да седнат в поза "лотос".

За кучетата си има специални упражнения, измислени от истински инструктори по йога. Те работят заедно със стопаните си, които им помагат да изпълнят упражненията.

Кучешката йога - или "дога" (от англ. dog - куче) е изобретение на Сузи Тителман, инструктор по йога, чието куче доброволно се е включвало в упражненията й вкъщи. Учениците по дога се усукват в странни пози, лежат по гръб с протегнати във въздуха лапи, правят странно подобие на мост, протягат се в легнало положение, а в края на упражненията стопаните им притискат двете предни лапки една към друга, за да могат заедно да пеят мантра.

В Щатите съществува т.нар. кучешка психотерапия. Кучетата с проблеми в общуването се водят при специалисти по животинско поведение за консултация или лечение. След създаването на догата терапистите са започнали да препращат хора, които не умеят добре да общуват с животните си, на тези уроци.
1037
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД