:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,150
Активни 241
Страници 2,052
За един ден 1,302,066

Полиция затвори офиса на евтина авикомпания

Икономическа полиция затвори в 15 часа вчера офиса на германския чартърен превозвач "Bexx Air", съобщиха от самата фирма. Компанията не може да каже дали ще осъществи планираните полети.

"Bexx Air" се появи на българския пазар през пролетта на тази година. Компанията предлага цени на билети за полети до Германия и Белгия, които са равностойни на автобусните. Полетите от София до Лиеж и Цвайбрюкен струват 89 евро, докато всички останали авиокомпании возят за поне 250 евро. "Bexx Air" набира клиенти, а полетите се осъществяват със самолети на "Хемус еър".

От месеци Гражданската въздухоплавателна администрация воюва срещу евтините превозвачи, тъй като те подбиват цените.
102
673
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
102
 Видими 
14 Септември 2004 21:56
Ако предлагат добро качество, и нямат оплаквания - ЗАЩО????
За да наложим "Нашите !"
14 Септември 2004 21:59
Interesno kade ostanaha "demokratichnite" prizivi za pazarna ikonomika, konkurenciya, antimonopolizam, etc. Sega ostava da ni kazhete na koi ot silnite na deniya tazi kompaniya prechi.
14 Септември 2004 22:02
Уви, никакво качество не предлагат... Ял съм им вече попарата: пълно отсъствие на професионализъм, отнасят се към пътниците си като към говеда ("За тая цена и претенции ще имате, айде холан!", закъсняват понякога до седем часа. И нито веднъж не направиха поне с половин уста опит за извинение или обяснение! Типичен случай на пирамида, решила да лови риба в мътна вода... Жалко за хората, подведени от велеречивите им обещания: ако се съди по сайта им, имат продадени билети чак за януари.
14 Септември 2004 22:03
Монополяяя.Утиде каде на майната си.
14 Септември 2004 22:05
Прочетете само с какво се е хванала да воюва т.нар. "Гражданска" въздухоплавателна администрация! Гражданската въздухоплавателна администрация воюва срещу евтините превозвачи, тъй като те подбиват цените. Aбе кожицата ви кирлива, тези с които "воювате", са хората от собствения ви народ, които се кандилкат по 36-40 часа в автобуса до Белгия и от чиито данъци си храните сланинестите задници. Пак по същия начин, т.нар. Комисия за защита на (а по-скоро от) конкуренция вече 1 година мота 3-тия GSM оператор. Как може, бе? Направихте ни на кенефа на Европа - ни може човек да стигне евтино и удобни, ни може да говори по мобилен на нормална тарифа...Честно казано, с нетърпение чакам деня, в който някой по-серт българин няма да издържи и ще повтори случката с кметството в Базел, ще влезне с един калашник, ще им свети маслото на тея търтеи и после ще се застреля - за да му вдигне по-късно народът паметник и на всеки 2-ри юни децата да поднасят цветя пред него!

14 Септември 2004 22:22
И да допълня: тея чиновници явно са продали майка си и баща си за една паница леща, но тоя път, както казват цинично сърбите, ще седнат на брАшно. Не че bexx са идеалната компания, но откакто отриха линията до Белгия, българите гурбетчии и студенти тука втори живот живеят. Мисля, че всичко е резервирано до след Коледа и скандалът с корумпираната измет ще е колосален.
14 Септември 2004 23:05
Само ще кажа, че за момента правата за полети по редовни линии се дават от Министерството на транспорта и по този начин Bexx Air e вън от ЗАКОНА.
А за качеството на обслужване - това е стандарта на Хемус Ер.
Иначе low cost е много добре, но ще се наложи да почакаме.
14 Септември 2004 23:29
Ама, че държава.Някой предложи полети на нормални цени и веднага го разкарат от играта, за да се гушат пак управляващите и подставените им авио фирми-монополисти.
Всички управляващи, политици и друга такава измет са за разстрел.
Няма две по въпроса.
15 Септември 2004 00:02
аriel, като е такъв законът, ще кажа само едно: ебем ти закона! Както беше казал Сталин , депутатът е слуга на народа. Като виждат, че законът е стар и заради него хората се кандилкат по 40 часа в автобуса, тогава ще си размърдат дебелите, с видимо големи напластявания от сланина задници и ще променят закона, вместо да затварят работещ бизнес с цел да спазят някакъв комуноидо-азиатски феодален закон.
15 Септември 2004 00:03
Качеството на авиолинията е по-високо от бъгарското, т.к. самолетите са нови, допуснати са и преминават технически преглед в Германия. Много ми е интересно, защо Икономическата Полюция не се занимава с мафиотите или с пране на пари (няма нито един осъден в България за толкова години!), а затваря единствения конкурент на мултигрупските авиолинии... На какво ли основание? Не отговарят на санитарните норми най-вероятно.
15 Септември 2004 00:31
Не бе
затворили са линиите , защото стюардите са обратни, а стюардесите лесбиики.
Билетите евтини и полетите сигурни.
А в България закона изисква стюардите да са мутри, стюардесите мутреси.
Билетите скъпи и полетите несигурни.
15 Септември 2004 00:33
Ну давайте возмем една пушка и изтрепем ети политики-корумпированние.
15 Септември 2004 00:49
ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ТЯ РАЗТВАРЯ КРИЛЕ
ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ СИНЕВАТА ГРЕБЕ
И СБОГУВА СЕ ТЯ С ТЕЗИ СВОИ ПОЛЯ
И С ТОВА НЕБЕ, НЕБЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Лили Иванова още преди 30 години е изпяла песен по темата
15 Септември 2004 01:30
yoyo
какъвто ти ника , такъв ти и акъла...
То ако в България не беше пълно с yoyo вци
нямаше да закриват компании с евтини билети и
нямаше да спират кредитите,
но yoyoвщината царува навсякъде...
15 Септември 2004 01:46
Бе тез европейци... само спират...
Сега кредитите и еФтините билети...
След месец-два - пърцуцата и шкембето...
А нещо и за трушията и сланината споменаваха оня ден у Копенхаген...
Фък...! Завижадт гадовете...
15 Септември 2004 01:56
М-да всичко са спрели но аз си пия бира произведена във БЪЛГАРИЯ , и се казва СТЕЛА АРТОА , независимо че е Белгииска фирмата !
Направих си проучване във кръчмите и се оказа че бирата си е чисто българска !
Та не копайте толкова надълбоко , нема смисъл !
За авиокомпаниите , те са на копаня ! И ако големия шеф ги е отрезал ще мрат !
Не се правете на толкова гламави не ви ходи със тия червени връзки !
15 Септември 2004 02:51
Те утре и въздухът ще ни спрат, ако духа от запад значи е от техния. Държавата си ни е хубава ама е толкова абсурдна, че чак да се чудиш да плачеш ли или да се смееш. Патувайте с ЕР Франс. Онзи ден патувах от Лондон до софето......550 лири (двупосочен).....обир
15 Септември 2004 03:47
роти , за гламави като тебе е обир за други е удоволствие !
15 Септември 2004 04:43
Ало, осъзнайте се, не е възможно самолетен билет да струва колкото автобусен! Грубо казано, ако за един пътник автобусът харчи литър гориво, самолетът харчи пет литра! Всяка цена за самолетен билет от тук нататък е спекула! Феновете на билета за 89 евро нека да опитат да си напрпавят застраховка "живот" в компании като "Алианц" или "Граве", да видим какво ще им отговорят... Те и украинците пътуват с речни кораби до Пирея, ама после нашите телевизии шест месеца жалят за българските моряци, удавили се на Босфора...
15 Септември 2004 04:52
Никаква застраховка не ми трябва.
Искам си билета от 89 евро и нищоооооооооооо другоооооооооооо
15 Септември 2004 06:30
Преди няколко години сумати хора пострадаха от София Аir, мисля се казваше, на Луканов и Г. Иванов, космонавта. Та ако видите нещо драстично по-евтин продукт в сравнение с това на други компании, не се натискайте братя българи. Може да се окаже Мики Маус. Четете постинга на Lee!
15 Септември 2004 06:54
Няма пък да лягам
Днес е първия учебен ден.
Няма да заспивам, аз ще си реша приказката как да продължаааааааааа
Тъп народ, дават му билет за 89 евро, а той се натиска за по-скъплВеднага си личи, че са хора, които не пътъват.
Даже nesnaecht ще грабне билета вмесо да ръси 400 евро на AIR FRANCE
15 Септември 2004 06:57
Затварящите евтините полети са долни корумпирани гадове. Ликвидират конкуренцията.
Не да затварят, а да отварят евтини полети е в интереса на българския народ.
Докога ще обират Българите със скъпи авио билети. В западна европа конкуренцията е смъкнала цените на билетите между европейските столици до 0.99 английски лири + таксата!

15 Септември 2004 08:01
Магистър, бърза поправка брат! Искаш да напишш 99, а не 0.99, нали?
15 Септември 2004 08:11
За повече пишещите и по-малко четящите форумци:

Закона не забранява low cost авиокомпании.

Закона забранява с чартърни полети да се возят редовни пътници, a bexx air правят точно това. А защо забранява, защото има много хора ощетени по- някакъв начин от такива полети. Това е все едно да махаш на стоп по улиците на града вместо да хванеш градския транспорт.

А защо няма други low cost от и до България - защото трябва много пътници за да се избиват разходите при тези цени на билетите. Толкоз много пътници все още няма в България /по-икономически или други причини/. С два полета седмично тая работа не става. Кой плаща заплати и паркинг на самолетите за останалото време. Има нещо гнило в цялата работа.

И там нещо някой каза за технически прегледи в Германия - самолетите са Ту-154 и Ту - 134, смешни ставате с тези изказвания.
15 Септември 2004 08:37
Самолетите са ТУ-154 и не само че нямат нищо общо с Германия и технически прегледи там, но и достъпът им до първоначалното основно летище на компанията - бившата английска военна база Нидеррайн в Северен Рейн-Вестфалия - бе ЗАБРАНЕН заради несигурността на машините, шума и замърсяването на околната среда. Имаше дори случаи на излитане от София и повторно кацане за неприбран колесник... Цяло чудо е, че полетите досега са приключвали без летален изход! В интерес на истината самолетите, които са трошки на доизживяване, са на Хемус Еър; но и BEXX AIR носят вина, задето - без да се замислят за сигурността на пътниците - се свързват с такъв партньор и правят опит да ловят маймуни с трици. Колкото до цените, те дори почват от 39.99 евро, а има и т.нар. Standby Voucher за 29.99! Дори да отчетем, че с течение на времето те постъпателно нарастват до към 149.99 (последните са най-скъпи, т. е. обратното на Last Minute), всичко намирисва на перачница на пари със съмнителен произход.
Друг е въпросът, че инстанциите, забранили полетите на BEXX AIR, едва ли са се съобразявали с подобни аргументи, а просто са изпълнили нечия поръчка за ликвидиране на конкуренцията.
А място за Low cost-авиокомпания от България за Европа и обратно има - но само ако всичко се постави на професионални релси, ако тя уважава пътниците си и носи отговорност за тях пред законите.
15 Септември 2004 08:59
Не трябва да затварят "евтини" авиокомпании, а да ткриват нови. В днешно време от почти всяко българско семейство има един член, който е в чужбина, най-вече в Испания, Италия и Гърция. Брат ми е в Испания, искам да отида при него на гости, но 3 (три)!!!! дена път с автобус!!!! Искам да заведа и детето - да се запознае с вуйчо си, ама как да го лашкам ТРИ ДЕНА с разни съмнителни рейсове? Аз съм ЗА low-cost билети, но няма - до Испания чартъри почти няма, или са на почти същите цени, както са редовните авиолинии.
15 Септември 2004 09:01
Фома, купища фома.
15 Септември 2004 09:12
Наистина цена от 50 - 60 Евро е ниска и води до въпроси за нивото на сигурност на самолетите, нищо че не ти дават някаква притоплена манджа, всеки ще изтрае 2-3 часа полет.
Първо трябваше да се направи техническа проверка на наетия автопарк и други параметри свързани с полетната и летищна дейност на фирмата.
А икономическа полиция влиза когато има съмнения за икономически престъпления.
Нека да проверят, но ако се окаже че са нямали основание - то тогава редно си е ведомството което е сезирало ик. полиция - т.е. Министерството на Траспорта, да си поеме разходите по пропуснатите ползи на фирмата и на нейните клиенти. Това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
15 Септември 2004 09:40
Явно България става държава на монополите! Ония педерюги от полицията ли ще връщат парите за билетите на пътниците? Защо даваме такива данъци? За да може някой престъпник като ПедоФилчо или БатБойко да си развява байрака! Защо го правят точно сега? Нали сега започва учебната година в Германия и от икономическа полиция ще откраднат толкова много пари на хора купили си вече билети!
15 Септември 2004 09:41
Ей много сте незапознати с тая система. А принципът е колкото по-рано си купиш билет, толкова по-евтин ти излиза, щото разликата се покрива от лихва +пълна натовареност. Щото по-този начин полета става най-ефективен. Няма да ви споменавам, че цените на редовните полети са калкулирани на база 1/2 от капацитета им. А сега вземете си калкулаторчето си и си смятайте!
15 Септември 2004 09:54
Предлагам ви вариант.
1.Продаваш няколко месеца билети да кажем по 89 евро, които всъщност струват 2-3 пъти по-скъпо. Набутваш се известна сума пари, да кажем Х.
2.Затварят ти офиса и ти правят скрита реклама, така, че възможно по-голям брой АЛЧНИ ЛАКОМНИЦИ да научат за теб.
3.Продаваш билети за 1 година напред за сумата Y.
4., 5. и 6.С колко Y e > Х ???
7., 8. и 9.В кой момент точно се изпаряваш?
и 10.Същите тези медии които са ти направили неявната реклама имат за какво да пишат дни наред и да продават бездарните си творения.
.
уффффффффффф
15 Септември 2004 09:55
Чичо Докторе , Магистъра казва истината , отвори страницата на ирландската авиокомпания http://www.ryanair.com и ще видиш такива цени от 0, 99 eвро .
Въпросът е в това , че в страните на ЕС никнат като гъби нови авиокомпани , които Правят невероятни оферти с ниски цени на билетите и още по-невероятно-те са печеливши !!!!! И поддържат тази си пазарна линия благодарение на електронните си билети( купувани по интернета с банкови карти Visa, Master, Amerikan Expess)!!!
Тази година пътувах за 19.90 евро с новата холандска (мисля) авиокомпания VBIRD , http://www.vbird.com Хелзинки до Мюнхен , през Нидерайн (летище), при това изпълнява редовни линии , не чартърни . чудесно пътуване-с големи самолети airbus , с чудесно обслужване !
На връщане пътувах с “България ейр чартър” до Кьолн за 90 евро и пак с VBIRD от Нидерайн до Хелзинки , за 24 евро .
Бедата е в това , че старата редовната линия на Балкан , Хелзинки -София я държи сега "България еър" и не е направила нищо за откриване наново тази дестинация. Ние , българите от тук , за да дойдем до България , ставаме на Факира Мити , да търсим начини с околни линии, с прехвърляния и прочее . И да не ти казвам колко са скъпи те ...и един такъв полет трае цял ден!
Поддържам създаването на такива алтернативни авиокомпании.Bexxair има едно предимство за българите , че продава не само електронни билети , но и можеше да се закупят билети от нейния офис в София...
Вместо да затварят офиси на други авиокомпании , България еър, да се научат от ирландците , холандците , немците , на пазарна политика в авиотранспорта и да направят своите полети -хем много , хем евтини ! Така ще оцелеят !
15 Септември 2004 10:04
Ариел, какво разбираш под забрана "с чартърни полети да се возят редовни пътници"?
Що за понятие е това "редовен пътник"?
Пътникът си е пътник и той си сключва договор за превоз с превозвача, който може да бъде чартьор или линия...
Колкото до "качеството и професионализма" на редовните линии (или липсата на такова при чартърните) - хайде да не си отварям устата...Да не би да няма грубо отношение, чакане, закъснения и липса на обяснение в редовните линии? И това - на 3-4 пъти по-висока цена?
15 Септември 2004 10:04
SIT е много прав. Тази система е и много разпространена по западните страни. Най-често пътуват и до по-отдалечени летища с по-ниски такси. Не предлагат храна и напитки, само най необходимото, но клиентите им знаят това и си правят сметките какво искат. Бърз и евтин превоз с многа неудобства, или конфорт и супер обслужване на високи цени.
В случая интерес да се махне конкуренция имат и автобусните превозвачи. Защо не кажете нещо за тяхното ниво на обслужване и сигурност на превозите. Някой да се е возил на наш автобус с работеща тоалетна?
15 Септември 2004 10:17
Икономическа полиция е известана с това, че регурила конкуренцията


Срещу известна сума, разбира се.


Сега, понеже най-вероятно германците или белгийците са си опекли нещата юридически, ще се окаже, че с действията си Икономическа Полиция и ВОЙНСТВАЩАТА Агенция за въздухоплаване са нанесли значителни щети на компанията от пропуснати ползи и накърнено реноме, ще последва насрещен иск, съд, и компенсация от държавата ни.


Ха познайте от чии пари ще бъдат платени тези компенсации? Даа, не от джобовете на конкурентните авиокомпании, а от парите на пенсионерите.


Корупцията ще се премахне, ако се въведе смъртно наказание за държавните служители, които с действия и бездействия са нанесли щети за повече от (примерно) 20 000 лева. Звучи грубо, но май друг начин няма.

15 Септември 2004 10:21
Иииииих, така ми се ходеше точно до Лиеж!... Там правят нй-хубавия шоколад!
15 Септември 2004 10:26
Досега съм летял два пъти с въпросните Bexx Air. Първият път беше по Коледа, и всичко мина по мед и масло, но откакто започнаха редовните им полети започнаха и редовните им проблеми. Lee спомена някои от гафовете им, но пропусна да спомене за случая, при който натоварват пътниците на летище София, но се оказва, че има проблем с едното крило. И както си седят хорицата вътре, започват разни да висят от крилото. Свалят пътниците и ги връщат да чакат в транзитна зала. През това време продължават да оправят крилото. Никой не си прави труда да каже на пътниците какво става. След около 2 часа идва някаква служителка на комапнията, която говори врели-некипели. Една от пътничките се опитва да я снима с частната си видеокамера, при което охраната й налита да и взима камерата, защото било забранено да се снима . По-късно са се опитали да ги натоварят на същия прекрасен развален ТУ-154М, но пътниците вдигнали много врява и се принудили да ги преместят на Airbus на Balkan Holidays. Закъснели само 9 часа.

Аз бях подведен от промоцията "купуваш два билета, плащаш един" и си взех билети 4 месеца редварително. През този период, Bexx Air започна да лети вместо от Кьолн, от Нидеррайн, което е селско летище, бивше военно. Естествено самолетните такси са по-ниски от тези на летището в Кьолн. Също така трябва да се пътува и по някакъв начин дотам (до Кьолнското летище си ходя с градския транспорт). Бекс направиха рейсове, който те превозват срещу 10 евро до това летище. Когато ги попитах за транспорта, ме увариха, че транспортирането ми с автобус е включено в цената на билета, която съм платил, за да летя от Кьолн. Проблемът е, че аз искам да си отида до това летище с кола и съответно нямаше да е лошо да ми върнат тези 10 евро за транспорт на човек. 4 човека отиване и връщане са си 80 евро. Като прибавим и някое евро от летищните такси не са малко пари. От офиса на фирмата ми казаха, че за пари въобще няма смисъл да говорим

Шефът на фирмата (моят приятел Дирк ) в началото беше така любезен да ми пише всяка седмица, да ме кани да му ставам клиент до къде ли не. Щом почнаха редовните полети забрави за мен. Забрави и за жалните ми стонове и ридания да си взема поне част от парите, които маи са си мои. Забрави, че аз съм му клиент и като ми го бодне веднъж, втори път няма да му се дам.

А и "евтините полети" всъщност не са чак толкова евтини...
по цени от днес, полета струва между 100 и 120 евро, но сега е сезона...
Да вземем цените извън сезона, например 70 евро. В двете посоки стават 140. Това естествено ако си направя резервацията 2-3 месеца предварително. към тях прибавяме 40 евро такси и стават 180.
По мой сметки реално цената обикновено е някъде около 200 евро на човек. Та, 200 евро и получаваш какво? Неизвестност до последно откъде закъде летиш и кога (случвало ми се е да тръгна да посрещам самолет на летището в Нидеррайн, а той няма разрешение да кацне там, макар в София навсякъде да са им казвали, че летят за Нидеррайн). Закъснение от минимум 1 час (не съм чул за случай да не са закъсняли поне с толкова). Пълна незаинтересованост към теб и пътуването ти от страна на компанията. Да не говорим за ужасното обслужване (дават ти брошура, на която пише, че на борда на самолета можеш да ядеш и пиеш колкото и каквото си искаш, само че "ние още не предлагаме тази услуга" ). И още и още.....

А Балкан летят до Франкфурт за 270 евро...
15 Септември 2004 10:31
Да кажа само, че тази компания е толкова германска, колкото аз съм министър
Ако се бяха опитали да се регистрират в Германия, никой нямаше да им позволи такива своеволия ; )
15 Септември 2004 10:32
АНАРХИЯТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА УМОРИ ПЪНК-ОТ !!![/p urple][ center][/center]
15 Септември 2004 10:32
Голяма простотия е това да затворят Бекс Еър. Това са хора, които не живеят в крак с времето. По цял свят тези превозвачи извоюваха мястото си. За да е евтин билета, те не предлагат определени екстри. Но иначе летят добре. Какъв е проблема? Който иска храна, напитки и разни глезотии да си лети със скъпите полети.Голяма излагация. Явно нашите много ги е страх от конкуренцията и не знаят как културно да се борят с нея.
15 Септември 2004 10:38
На самолет на Хемус Еър не се качвам, та ако ще безплатно да ми дадат билета... Не са направени от стари бирени кутийки...
15 Септември 2004 10:39
Това е поредния акт на беззаконие в БГ! Не виждам как след тая изцепка чужд инвеститор ще дойде тука (явно целта е да пропъдим чуждите инвеститори от тук, за да може депутатските фирми да нямат реална конкуренция и да са монополисти). Мамка Ви мръсна и свине да ...!
15 Септември 2004 10:41
Според мен статииката е доста неясна....
Не се казва каqв е поводqт на Икономическа Полиця да затвори офиса на агенцията..... Може би не се кqсае за това че има агентура за продажба на билети по чартирани полети на компанията Хемус Ер....
Апqк дqржавната агенция в каква борба се е намесила и за какво????
Не се разбира нищо от тази статиика.... Зхурналистите са забравили че освен носител на информаця и в случая читател, трябва да имат и разбираемо послание....
В цяла Европа има и евтини и скqпи компании.... Потребителите имат избор... Раиан Аир например - евтина, нормална компания, всичко на борда се купува допqлнително ако потребителят има желание....
Малки летища, неудобни часове - но евтино....
W.
15 Септември 2004 10:42
Къде го видяхте този чуждестранен инвеститор
15 Септември 2004 10:45
Инчето е права.
Първата авиокомпания с ниски цени беше ирландската Райън Еър. Сега се оценява, че тази стратегия е позволила на гражданите с по-ниски доходи също да пътуват и е принудила големите авиокомпании щат не щат да се преструктурират и да намалят цените. От това печели редовият потребител. Разбира се, това е за сметка на някои екстри - сервиране на обяд, използване на отдалечени летища и т.н. , но щом потребителят го приема няма проблем.
Райън Еър имаше намерение да открие редовен полет до Бургас, но причината да не го открие е скапаният ни закон за Гражданската авиация. От това определено би спечелил родният туризъм, обаче явно корпоративните интереси са по-важни от интересите на обществото.
15 Септември 2004 10:49
Да живее монопола, подкрепян непрекъснато от българското провителство! Да се чуди човек що за страна е България. Скоро Царо може да си покани сите републикански братя от Америка и Европа, щото то у нас ще стане само за богаташката прослойка да живее, а бедните да го духат!
15 Септември 2004 11:04
Ryan Air и VBIRD са евтини авиакомпании с редовни линии , но се ограничават да летят към България и вън от ЕС .
Мисля , че това се дължи на нежеланието на Транспортно министерство да им съдейства , а и спирачките, които непряко поставя националния авиопревозвач България ейър, от страха от конкуренция !
Тези авиокомпания нямат бюра за продажба на билети , а имат единствено електрона продажба чрез банкови карти Visa, Master и American Express.
Има един голям проблем за България – ниските доходи и 90% от населението не притежаване масово този вид банкови карти.
А Bеxx Air точно това се опитва да разреши - продажбата на билети и го прави по всички начини , за това откри свое бюро в София .
15 Септември 2004 11:05
Е па що не бе, Ники? Какво лошо има, той все пак е цар, има право да се разпорежда в тази страна, нали???
15 Септември 2004 11:09
Евтините авиокомпании нямат право да летят до България и поне още още 3-4 години това ще е така, ако изобщо някой се намеси и промени тъпото монополно законодателство у нас, от което само и единствено народа страда! Истината е, че до сега всички правителства без изключение поддържаха монопола и никой не мислеше за народа. Всеки си правеше кръгове и квадрати и уреждаше неговите си хора. Така че - да bexxair летяха незаконно, но това не значи, че ние трябва да търпим простащината и извергското кръвопийство от странна на властимащите в България, по отношение на собствения им народ.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД