:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 398
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прага сваля имунитет на свой евродепутат

В Европейския парламент е постъпило искане от Прага за сваляне на имунитета на чешкия евродепутат Владимир Железни, бивш шеф на основната чешка частна телевизия "Нова", съобщи председателят на парламента Жозеп Борел, цитиран от АФП.

Железни е член на парламентарната група "Независимост и демокрация" и ръководеното от него движение "Независими" получи 8,18% от гласовете на изборите за Европейски парламент.

Срещу Железни се води съдебно разследване. Косвено той е ощетил с 350 млн. долара Чехия, която бе осъдена от международен арбитражен съд, че не е защитила американски инвестиции в "Нова". Подозира се, че Железни е влязъл в европарламента, за да получи имунитет.

Искането на чешките власти за сваляне на имунитета на Железни ще се разгледа от комисията по правните въпроси на Европейския парламент, която ще даде мнението си преди въпросът да бъде гласуван на пленарна сесия.

Европейският парламент е получил и искане на германските власти за сваляне на имунитета на депутата от Европейската народна партия Райнер Виланд, съобщи агенцията, без да уточнява по какви причини.
269
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД