:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 393
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отговори

Шах
Отгв.: 1...Ке4!! (изящно - устремява се към нерокиралия бял монарх), 2.Дд3 (ако О:е4, то 2...Оц3+! и все пак 2...Оц3+!, след което белите вдигат бял флаг.

Бридж

Отгв.: Декларантът (Ю) се оказва, че е започнал с 4 купи от ръка (QJ10х) има поне 4 (или 5?) карти в каро, пика А (твърде вероятно с Q!?), с каро К и по всяка правдоподобност с трефа а. Осъзнавате ли какво би се случило в случай, че на IIя коз изчистите (наглед безобидно?) каро х? ако Ю. е с ръка 30-4-4-2 (което е съвсем допустимо!), ще изтегли каро К, чистейки пика х от мора, ще цака трето каро в мора, ще изиграе две трефи като остане в ръка, последвано от 4-то каро спечелено от вас с Q-та каро 9 е паднала от И. на III-ти рунд и Ю. няма да цака, а ще чисти още една пика-лузер върху лузер (губеща взятка на губеща). В момента сте в "мат": с пика може би ще играете в АQ на Ю, а в трефа е в двойното цакане с чистене на Ю., при което ще чисти още една пика от мора с цакане в ръка за 12 взятки за него.
Ето защо логиката изисква на II-я коз да се чисти трефа х! Разбира се в този вариант Ю. може и да намери коректното решение като ви даде на каро J (Q) на 4-ия рунд в каро, но това е нещо относително и той може да се подхлъзне като цака в мора, да играе пика х за А-то си, да влезе в мора с коз и да продължи5 с втора пика, разчитайки евтл. или на пика К в И., или на Кх, рсп К сек у вас.
Автентичната декларантска ръка е

пика АQхкупа QJ10хфкаро К10ххтрефа А7 (Ю).
251
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД