:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И заместник на Софиянски обвиняем за "Гурко 1"

Венцеслав Николов на свобода срещу 5000 лв. гаранция
Венцеслав Николов, бивш зам.-кмет по финансите на Столична община, от вчера също е обвиняем за сделката за "Бизнесцентър Гурко 1", собственик на новия Грандхотел "София". Това съобщи самият той на излизане от сградата на столичното следствие на ул. "Майор Векилски". Досега обвиняем по това дело бе единствено кметът Стефан Софиянски. И обвинението на Николов е за длъжностно престъпление. "Обвиняват ме, че съм съобщил оценката на контрагента," обясни той.

Николов, който в момента е в надзорния съвет на Общинска банка, обяви още, че му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лв. "Не може и за зам.-кмет 10 000 лв.", пошегува се Николов, имайки предвид наложената на Софиянски два пъти по-голяма гаранция от неговата.

"Документът, за който е обвинението, има характер на предложение и с него не могат да се нарушат никакви служебни задължения. Няма решение на административен орган, за да има нарушаване на служебните задължения," уклончиво обясни защитникът на Николов, адвокат Ина Лулчева. По думите й в документа нямало никакви цифри.

По-малко от 30 мин. след като Николов си тръгна, пред следствието спря и служебният мерцедес на кмета Софиянски. "Намерихме си занимание в края на петъчния ден", усмихвайки се влезе при разследващите градоначалникът. На излизане обясни, че са го викали, за да конкретизират обвинението му за сделката и разпитът му не касаел Венцеслав Николов.

Според прокуратурата чрез сделката за "Бизнесцентър Гурко 1" общината е ощетена с над 1,5 млн. лв. при внасянето на апорт в смесеното дружество и от разликата в оценката и продажната цена на 34-те процента общински акции в бизнесцентъра. "Уточнихме, че сградата е там и че работи," обясни Софиянски за какво си е говорил със следователите. Сградата работи и дава самочувствие на софиянци, допълни кметът. Той каза още, че се надява разследването да приключи скоро.



ПРЕДИСТОРИЯ

Проверката на сделката за бизнесцентъра започна в началото на юни след сигнал на областния управител Росен Владимиров. Месец по-късно бе образувано и дело срещу неизвестен извършител. Обвинението срещу Софиянски бе повдигнато на 9 юли. След седмица от прокуратурата за трети път поискаха кметът да бъде отстранен от поста си, за да не пречи на разследването и да не влияе на свидетели. Съдът обаче отказа, така направи и по сделката за Халите, заради която Софиянски не кметува два месеца. Трето обвинение за длъжностно престъпление на кмета е за сделката за "Милениум център". Делото за Халите вече е в съда. То обаче не тръгна на 13 септември, както се очакваше - заради процедурни пропуски.
6
889
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
24 Септември 2004 22:47
По-малко от 30 мин. след като Николов си тръгна, пред следствието спря и служебният мерцедес на кмета Софиянски. "Намерихме си занимание в края на петъчния ден", усмихвайки се влезе при разследващите градоначалникът.

------
Имало идея до завършване на разследванията Софиянски и компания да ползват
офиси в НСС, за да може да спестят пари и време от пътувания до там...а и да се аклиматизарат( някой би казал" Дай Боже!; -) )
25 Септември 2004 04:48
И друг бивш заместник на Софиянски, Петър Станков, е даден подсъд за незаконен строеж и самоуправство!
25 Септември 2004 12:42
Njakoj da e chuwal za STOYAN JANEV???????????????????????????? Zasto gonjat mijiturki kato Venci Nikolov i Petar Stankov??? Za da prikrijat NEGO i horata kato nego. Alooo, PROKURATURATAAAAAAA... SPISH! STOYAN JANEV e CHOWEKAAAA!
25 Септември 2004 14:19
ПИШМАН,
25 Септември 2004 15:00
Повечето политици на глава от населенеието са мошеници и кретени.
Това не е обида, не е предположение. Констатация е.
Предполагам, че има не малко кретени сред правнта професия.
Предполагам, че това не е обидно.
25 Септември 2004 19:46
52 килца хероин гепени на Капитан Андреево ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД