:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И кралят, и Сапатеро срещат Симеон в Мадрид

Меморандум за сътрудничество между външните министерства на България и Испания е единственият документ, подготвен за подписване по време на визитата на Симеон Сакскобургготски в Мадрид. Той за първи път отива там в качеството си на премиер на 29 септември. С него пътуват Лидия Шулева, Соломон Паси и Николай Свинаров.

Премиерът ще има кратка среща с домакина си - испанския премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро - още при пристигането си. Същата вечер в чест на госта официална вечеря ще даде крал Хуан Карлос Първи, което е прецедент в протокола - обикновено така се посрещат само короновани особи. Бившият вицепремиер проф. Николай Василев дори обяви този жест като намеса във вътрешните работи на България.

Предвидена е среща на Сакскобургготски и с българската общност в Испания. Ще домакинства посолството ни в Мадрид. По официални данни българите в Испания в момента са към 27 000. През последните години броят на нашенците там нараства с около 50 % годишно. Сключени двустранни споразумения са изпратили в Испания досега към 600 българи с работни визи.
24
689
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
24 Септември 2004 23:17
защото на професора му е толкоз акъла, ама не му се сърдим де
25 Септември 2004 01:33
Проф. Николай Василев с тая марксическа брад али още се подвизава?

И той чист и свят републиканец, лошо му става, когато Царят е посрещан като Цар!

Това рефлекторния републиканизъм си е болест на централнат анервна система.
25 Септември 2004 01:48
Това е само рамо в проекта на Симеон да продължи премиерския си пост или да претендира за президент. Повече от ясно е, че вижданията на Сапатеро и неговия Равнозначен- Паси са диаметрално противоположни и няма и да се правят опити за сближение, освен ако Соломон няма поръчката да убеждава Сапатеро да бъде по мек.
25 Септември 2004 02:48
Меморандум за сътрудничество между външните министерства на България и Испания е единственият документ, подготвен за подписване...


...вижданията на Сапатеро и неговия Равнозначен- Паси са диаметрално противоположни...


Иванов,
"Равнозначният" на Паси в испанското социалистическо правителство не е Сапатеро, а носи име наподобяващо по звуков състав това на героя на Карло Колоди БУРАТИНО. Може би затова не е споменат - за да се избегне внасянето на хумористична нотка в иначе сериозната статия за още по-сериозна визита на Царя...
...
А Професора най-вероятно ревнува че не е поканен да опита отбраните напитки на кралската, че и на соцтрапезата... Ама той може да пие по едно за техно здраве на "Шипка" - в прилежащите до Дома на съветската наука и КУЛТУРА заведениЯ... и да разсъждава върху философските аспекти на намесата във вътрешните работи на България...
25 Септември 2004 06:45
Тим , без проблем е така !
Както се казва " Във една счупена кратуна колкото да и наливаш вода тя ще си остане все празна " !
К`во да правиш, като съм слушал старите българи !
25 Септември 2004 08:03
ТИМ , а твоят рефлекторен монархизъм си е направо за 4-ти? Добре , че държавата няма пари да издържа невменяеми като тиб там и ги пуска на свбода , иначе биха ти изгнили костичките до края на живота...
25 Септември 2004 08:30
Дуспа, може и да си прав, де.

Само ей така простичко ми обясни защо

Бившият вицепремиер проф. Николай Василев дори обяви този жест като намеса във вътрешните работи на България.



Сега защо бе това, че го е поканил и му е отдал дължимото уважение като на царска особа, каквато Симеон е, ще е "намеса във вътрешните работи на България"?

Дали Царят изпълнява функцията на премиер министър или на нещо друго - служител на компанията "Томсън", това не отменя факта, че той е Цар.
Има царски ранг без да е необходимо за това да е действащ цар.

Той си е Цар до момента, до който не абдикира от тая роля.
И съответно една монархическа особа като Крал Хуан има пълно основание да го приеме и му окаже уважение като на царска особа.

Това, че брадясали пролетарии не понасят аристократи и нещо по-различно от широките уравнени маси на всеобщото републиканско равенство в антиаристократизма и плебейщината си е проблем на Проф. Василев.

Професор още не означава интелигент, разбира се.

За да си интелигент трябва да имаш и малко способност да не се носиш на вълните на политическата коректност и на широкотиражирани плоски шаблони.

Аз продължавам да твърдя, че нашенският републиканизъм е идеологическата основа, на която стъпи уравновиловъчния комунизъм.

И за съжаление не виждам някакво сериозно отклонение от това семпло правило.
Няма болшвишка глупост по отношение на изконната българска форма на държавно управление, която републиканците да не са изпапагалствали до повръщане
25 Септември 2004 09:19

Нали ви е ясно, че когато кажете "Ваше величество" вие всъщност казвате "Мое нищожество"?

Иван Кулеков
25 Септември 2004 10:17
Някои тук отадавна трябваше да са в Северна Корея.Пусто какво да се прави демокрация и трвябва да ги търпим.Докато сами си заминат за Сан-Тра-Парт.(Сандък-Трап-Партиен сектретат).
25 Септември 2004 11:16
Гнусният сопол и бездарен драскач Кулеков да мълчи!
Много велики британски писатели и музиканти са коленичели пред кралицата/краля и това не ги е направило "мое нищожество".
Кулеков и цитиращия го друг графоман са си "мое нищожество" по рождение и това не може бъде променено по никой начин.
Немат талант - това е....
25 Септември 2004 11:17
Нали ви е ясно, че когато кажете "Ваше Величество" вие всъщност доказвате, че сте надвили комплекса си "Аз съм нищожество"...

Иван Ку(ле)ков

Нали ви е ясно, че когато кажете "Ваше Величество", вие всъщност казвате "Нашата Държава е Велика", защото зад персоната виждате Короната, увенчаваща Родината
На мен лично ми е някак си по-гордо да си представям България с корона от злато вместо със сърп и чук или със зъбчато колело на главата...
25 Септември 2004 11:24
а не си ли мечтаеш тайнично да произхождаш от древен благороден род на местните барони у мацакурци?
25 Септември 2004 11:31
Не, мечтая си моята България да възвърне древната си слава, а българският народ - себеуважението и уважението на другите народи!
25 Септември 2004 14:19
Аргументе, Защо не си завреш аргументчето в гъза?
25 Септември 2004 15:40
Само едно нещо не ми става ясно от статията: дали официалните вечери, дадени и от Премиера, и от Краля на Испания, ще са с достатъчно пищни блюда, за да се доближат поне малко по разкош до онези, които си е похапвал Скромния наш "Пръв Учител - Димитров" във Великия Съветски Съюз, и които са накарали Никола Петков да възкликне: "Георги Димитров живее в такъв разкош, какъвто Цар Борис не е и сънувал!"?!?!?!
25 Септември 2004 15:59
То не било "аргументче" ... Спука ли си го?
25 Септември 2004 20:15
(снимка: натиснете тук)

26 Септември 2004 02:11
Добре е, че Симеон ще посети Испания, и ще бъде приет от премиера и краля, и дано допринесе с нещо за по-бързото легализиране на хилядите БГ имигранти в Испания!Съгласна съм с форума, че проф.Николай Василев се поувлякъл и попрекалил с оценката си за намеса във вътрешните работи на страната ни, но така разбира работите човека!
Аrgument, името на испанския министър на външните работи е Мигел Анхел Моратинос, и няма нищо общо с Буратино, и освен това, Карло Колоди е автор на "Пинокио", а не на "Буратино"!Буратино е герой от руска приказка!
26 Септември 2004 03:02
Aliana-Galiana Purtukaliana..., май го обърках, обаче не с Буратино, а с Бърборино... Ама как да не се обърка човек - сите имат Дървени Глави!!! И много стърготини за дялане!!!. На някои от тях лековерните им хващат вяра на лакардиите, на други - не - НОСЪТ им веднага ги издава... /Щом си толку запозната, знаеш кви търкания едва не запалиа некои дървени глави около тазгодишното честване от британските им партньори в НАТО на годишнината...свързана с ... историята на ГИБРАЛТАР!!!/ Абе... сите му прилягат!
.
Едно е сигурно: въпросният Буратино Архангел Михаил /Miguel Angel/ пък хептен не е!
26 Септември 2004 03:14
Да, доста се притесниха по време на честванията в Гибралтар, но Моратинос е много спокоен и никога не се разбира че е ядосан, сигурно за това Сапатеро го направи vъншен министър!Сега съм в очакване на визитата на Симеон, и как ще бъде отразена!Остани със здраве!
26 Септември 2004 07:19
Никой не може да нарежда на победителите как да подреждат мебелите си в тяхния нов дом.Даже червените клошари, които им мият и метът стълбите, да рзправят, че те били комунисти и завербовани от КГБ.Те разправяха ено време, че Американските моряци се напивали с КокаКола и се търкаляли пияни.Тогава също имаше глупаци които вярваха в абсурди.Сега същите пишат каде ли не, че победителите им се бъркали във вътрешните работи.Смешен плач.Защо не могат да разберат още, че са победени, предполагам, защото не е постъпено с тях, както те биха постъпили с победения.Най-малкото щяха да ги пратят в лагерите за превъспитание.А те какво, даже ги оставиха в крадените им апартаменти придобити, чрез привилагиите които ползваха.Тогава как да разбереш какво ти говори Царя, още повече не можеш да разбереш какво прави.Следователно ще се пръкнат и такива като Найо Цицин.
26 Септември 2004 07:41
Найо Пициновци и Кулековци, все андрешковци както и селяндури като онзи мужик "проф" Н Василев или мангала Костов дето те е срам да си кажеш че си българин след като ги покажат някъде впечатляват дълбоко само кухи фатмашки кратуни и лумпен-пролетариати.
Ама джафкайте тука колкото си щете, по-добре отколкото да тръгнете да крадете...
26 Септември 2004 17:08
Аrgument, името на испанския министър на външните работи е Мигел Анхел Моратинос, и няма нищо общо с Буратино, и освен това, Карло Колоди е автор на "Пинокио", а не на "Буратино"!Буратино е герой от руска приказка

Чекам, чекам някой да каже нещо по въпроса как СОЦИАЛИЗЪМА беше всеяден и КРАДЕШЕ от Прогнилия Запад всичко - от високи технологии до детски приказки, ама явно аз че требе да го направа: АВТОР НА БУРАТИНО Е КАРЛО КОЛОДИ, ЩОТО РУСКИЯТ ПРИКАЗЧИК АЛЕКСЕЙ ТОЛСТОЙ КРАДЕ ИСТОРИЯТА ОТ НЕГО ПО НАЙ-БЕЗОЧЛИВ НАЧИН! Тека се възпитаваха децата по онуй време. На Запад никой не можеше да се мери с "нашите"! БЪРБОРИНОВЦИ... разказвачи... писатели, автори, де!!! И с "нашите" лакардии... Въпрос с НАМАЛЕНА трудност: как се нарича "руският вариант" на "Магьосникът от Оз"?!?
26 Септември 2004 17:30
Айде от мен да мине - нищо че цели 10 часа НИКОЙ не рачи да подкрепи Argument from Ignorance за "грешката" с Буратино и Пинокио... - ето ви /с цяла година закъснение/ интересно неделно четиво:
США: У БУРАТИНО БыЛ ЖИВОЙ ПРОТОТИП
Известно, что Алексей Толстой списал своего деревянного Буратино с героя итальянского писателя Карла Коллоди - Пиноккио.
Но оказывается, у этого литературного персонажа был живой прототип. Это открытие сделали американские археологи...

Во время раскопок в районе кладбища, где покоится прах Коллоди, неподалеку от могилы сказочника, обнаружена надгробная плита с именем некоего Пиноккио Санчеса. Заинтересовавшись, ученые сверили даты жизни обоих усопших. Оказалось, что они жили в одно и то же время.

Тогда заинтригованные американцы добились разрешения на эксгумацию останков Санчеса, захороненного в 1834 году. Экспертиза его праха дала сенсационный результат: этот сеньор был наполовину деревянный! Точнее, нижняя часть его тела представляла искусно сделанный деревянный протез. Кроме того, у Пиноккио был деревянный нос, а кишечник заменял - просто фантастика! - вживленный кусок пищевого тракта коровы. Своего же у него только и было, что голова, руки, сердце, легкие да почки с печенью.

На одном из протезов имелось клеймо мастера Карло Бестульджи. Затем в архивах удалось найти сведения о самом Санчесе. Пиноккио родился в 1790 году и был очень маленького роста, почти что карликом. Несмотря на это, в 18 лет парня забрали в солдаты. Прослужив в армии 15 лет, он вернулся домой полным инвалидом. Санчес наверняка бы вскоре умер, но судьба свела его с гениальным врачом Бестульджи, которого считали всемогущим волшебником, продавшим душу дьяволу. Во всяком случае, он сделал бедняге Пиноккио небывалую операцию, заменив истерзанную плоть деревянными протезами. Поговаривали, будто Бестульджи не только прооперировал инвалида, но и поделился с ним магической силой. Благодаря этому тот прожил еще десять лет, а деревянный нос помог ему стать известным балаганным артистом. Умер он после того, как сорвался с высоты и разбился во время выполнения сложного трюка. "

News.Battery.Ru - Аккумулятор Новостей, 15:25 02.10.2003
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД