:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Имотите извън столицата остават без такса смет

Собствениците на имоти и терени извън строителните граници на София да не плащат такса смет, призова съветникът от ССД Радомир Чолаков. Сега всички столичани, които имат нива, ливада или гора край града, са задължени да плащат за поддържане на депо за отпадъци и за чистотата на обществените територии като улици, паркове и градинки. Тази година за имотите извън зоните на организирано сметосъбиране и сметоизвозване се плащаше 0,35 промила от данъчната оценка за поддържане на депа и 1,30 промила за чистота.

За първи път изготвихме промилите по реалната стойност на разходите за услугите и се вдигна сумата именно за тези граждани, получи се голямо напрежение, призна шефката на дирекция "Регулиране на търговската дейност" Костадинка Тулешкова. Тя се съгласи с предложението на Чолаков и обеща да провери дали в данъчната администрация има нужната информация да бъдат разделени имотите. Такса смет за такива терени ще се плаща само, ако на името на собственика им не се води друг имот.

Тулешкова внесе за разглеждане в комисиите на общинския съвет нова методика за определяне на данъка за боклука. Въпреки че кметът Стефан Софиянски обяви, че няма да има твърда такса, в методиката е заложена твърда сума на всеки собственик. Ако даден имот е бил наследен от няколко души, всеки от тях ще плаща такса плюс промили върху данъчната оценка. За двама собственика, както е в масовия случай, сумата няма да е по-висока от досегашната. Натоварване ще има при по-голям брой собственици и при апартаменти с ниски данъчни оценки в крайните квартали, уточни Тулешкова.
2
589
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
25 Септември 2004 14:07
Разбирам ги общинарите, напълно. Сигур собственикът на Волф и Диц не си е изплатил "Майбах"-а, та му требат още пари
26 Септември 2004 16:25
Значи аз имам имот в центъра на Стара Загора. Това е "ИЗВЪН СОФИЯ", значи няма да плащам такса смет за него. Безспорно този имот е "ОКОЛО СОФИЯ", мога да кажа и в какъв радиус.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД