:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,200
Активни 236
Страници 2,102
За един ден 1,302,066

Първа безжична мрежа в България

Посетителите на ресторанта на "Макдоналдс" под Моста на влюбените до НДК в София ще могат да сърфират в Мрежата през своите преносими компютри или модерни мобилни телефони, докато се хранят. Улеснението за делови хора и фенове на високи технологии се осигурява от популярния български Интернет-портал Дир.бг.

Това е 8-ият ресторант от веригата в света, който предлага наистина мобилен Интернет. Безжичната Интернет-зона в ресторантите "Макдоналдс" официално дава достъп до Мрежата от 17 септември т.г. Wi-Fi зоната /www.dir.bg/wifi/ на "Макдоналдс" е изградена от Дир.Бг. като част от първата по рода си в България публична мрежа за безжичен Интернет. Интернет-специалисти от популярната медия демонстрираха възможностите на безжичната Wi-Fi технология.

Wi-Fi е широко използвана вече технология за връзка в Интернет. С нея той става наистина мобилен и на потребителя се дава свобода за постоянна връзка в радиуса на всяка една от многобройните и специално обозначени Wi-Fi зони. Почти всички мобилни компютри и все повече нови модели мобилни телефони са пригодени или могат лесно да се използват за работа във Wi-Fi зоните. Този начин за постоянна Интернет-връзка в градска зона е широко използван в Западна Европа и САЩ, особено от публични места като летища, гари, заведения за обществено хранене и други чрез т.нар. входни точки за безжичен достъп. Необходимо е потребителят да разполага с преносимо дигитално устройство, което поддържа този протокол, и да се "логне" към някоя от достъпните входни точки.

Ресторантите от веригата "Макдоналдс" са първите до момента обществени места, предлагащи на клиентите си безжичен достъп до Интернет.
924
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД