:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,201
Активни 236
Страници 2,103
За един ден 1,302,066

Задава се нова битка на геймърския пазар

Двама водещи японски производители на игрови приставки - Nintendo и Sony - направиха почти по едно и също време анонси за новите си устройства. За Коледа Nintendo подготвя колекция видеоустройства от ново поколение. Първата им реализация ще бъде на американския пазар. Nintendo DS е предназначено за по-възрастната геймърска аудитория и поотраснали тийнейджъри. Nintendo DS излиза в Щатите на 21 ноември на цена от 149 долара. На японския пазар ще се появи на 3 декември. Анонсът бе направен дни преди началото на "Токио гейм шоу".

Nintendo DS е с опция за използване на безжична връзка и два дисплея. Според специалистите това устройство ще бъде първа стъпка към сърцата на нова категория по-възрастни потребители за разлика от най-популярните конзоли на Nintendo - Game Boy и Game Boy Advance, харесвани предимно от подрастващи.

Агресивната цена на Nintendo DS също се смята за заплаха за конкурента Sony, който пък планира да представи тази година в Япония първото си преносимо геймустройство PlayStation Portable (PSP) на цена от 300 долара. По данни на Nintendo в момента около 100 компании са заети с разработката на игри за новото устройство. Самият производител на конзолата ще пусне на пазара 20 собствени заглавия, специално създадени за Nintendo DS.

Sony планира да пусне на пазара умалена модификация на игровата приставка PlayStation 2. Устройството е наречено Pstwo и по предварителни данни официално ще излезе на пазара на 26 октомври т.г. Конзолата ще е приблизително 30% по-малка по размер от оригиналната версия на PlayStation 2 и ще струва 149 долара. За май 2005 г. е насрочена презентацията и на PlayStation 3.



Текст снимки: Новото усторйство за игри Nintendo DS - още едно предложение за коледен подарък тази зима.



Текст: Портативният отговор на Sony.
1044
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД