:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,202
Активни 235
Страници 2,104
За един ден 1,302,066
Накратко

Представители на САЩ, Китай, Австралия и ЕС

обсъждаха мерки за съвместна борба срещу киберпрестъпленията. Дебатите се проведоха по време на тридневна конференция тази седмица под егидата на Съвета на Европа. Основният акцент е бил обединяването на правителствата срещу онлайнпрестъпленията. Най-голямо внимание ще се отделя на измамите и нарушаването на авторските права. Изследванията, на които са се позовали участниците в международния форум, сочат почти двоен ръст на криминалните деяния в Мрежата в сравнение с миналата година, ръст на хакерските атаки и на броя сайтове, проповядващи насилие и разпространяващи детска порнография. Припомняме, че през 2001 г. бе подписан първият международен договор, насочен срещу кибепрестъпленията - Конвенцията за киберперстъпленията на Съвета на Европа.



Microsoft направи достъпен



изходния код на няколко най-използвани програми от пакета Office. Програмният код на Outlook, Word и Excel ще бъде достъпен за общо 60 правителствени и международни организации, съобщава Асошиейтед прес. Корпорацията вече им е предоставила частично отворен достъп до операционната система Windows по програмата Shared-source ("достъпен код"). До пакета Office в момента е получила достъп само Великобритания. Това бе направено под натиска на конкуренцията, която привлича интереса на правителствените структури в цял свят със свободен от лицензи софтуер.



Тази седмица стартира нов сайт,



специално предназначен за феновете на дигиталната музика и музикалния плеър Apple iPod. Адресът му е PlaylistMag.com. От сайта ще може да се теглят MP3-ки и ще има форум за дискусии. От него притежателите на плейъра iPod ще имат възможност да научават най-новите факти около музикалната индустрия на Apple, да прочетат интервюта с изпълнители и да бъдат в крак с всички новини в музикалната индустрия. В раздела Today's Playlist ще бъде публикуван списък с най-новите парчета за безплатен download.
722
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД