:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,206
Активни 237
Страници 2,108
За един ден 1,302,066
Накратко

Течност спира развалянето на зъбите

Британски учени създадоха нова течност, която предотвратява развалянето на зъбите, съобщи в. "Сън". Еднократното й използване предпазва зъбите от разваляне 3 месеца. В момента учените от "Кингс колидж" в Западен Лондон правят експерименти, за да установят дали течността може да се добавя към пасти за зъби или вода за плакнене на уста. Новата течност неутрализира действието на бактерията Streptococcus mutans, която се прикрепва върху зъбния емайл и преобразува захарта от храната в киселина, която разрушава повърхността на зъбите. При доброволците, пробвали новия продукт, признаци за развалянето на зъбите не са наблюдавани в продължение на 13 седмици.



Робот-психолог успокоява стресирани



В Япония вече дават под наем "робот-психолог", признат от Книгата на рекордите на Гинес за "най-добрия робот за намаляване на стреса", съобщи ИТАР-ТАСС. Бялото пухкаво тюленче се казва Паро. То има черни, малко тъжни очи, а носът му е като копче. Дълго е 57 см и тежи 2,5 кг. Може забавно да мърда перките си, да се повдига, да примигва, когато го галят, и да отговаря като истински тюлен, когато го повикат по име. Неговите способности на психолог са проверени и потвърдени с клинични изпитания върху деца и възрастни хора. Общуването с роботчето намалява нивото на хормоните на стреса и повишава самочувствието. Наемът на Паро е 100 долара на месец.



Гел може да замени хапчетата и инжекциите



Гел, който е устойчив на киселинната среда в стомаха, може да замени инжекциите и хапчетата, съобщи Ройтерс. Той е разработен от индийски учени и е експериментиран в лабораторни условия. Опитите с него показват, че не се разпада под влияние на киселинните сокове в стомаха и по този начин лекарството, съдържащо се в него, достига до проблемната зона. Специалният хидрогел може един ден да замени инсулиновите инжекции на диабетиците и хапчетата, приемани от пациенти, страдащи от хронично стомашно-чревно заболяване, познато като болестта на Крон.
1126
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД