:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СТЪПКА ПО СТЪПКА

Есента е идеалният сезон за посев

Най-добрият вариант е семената да са непосредствено под повърхността на почвата
Има растения, които се нуждаят от доста подготовка, преди да бъдат изложени на жарко слънце, силен вятър или обилен дъжд. Но има и такива, които позволяват садене директно на открито. Обикновено това се прави през есента или напролет. По-капризните се садят през пролетта, най-добре в средата на април. Нежните разновидности понасят добре процедурата, ако се направи в средата на май.

Но независимо кога се засява, има няколко основни принципа, които трябва да се спазят. Мястото, където ще се хвърлят семената, трябва да се разкопае доста старателно, но не прекалено дълбоко. След това задължително се изравнява с гребло, така че да не останат буци пръст.

Ако в определеното пространство ще виреят няколко вида едновременно, то е добре повърхността да се раздели на няколко зони. Най-лесно става с помощта на бял пясък, тъй като изпъква на тъмната почва. Не си играйте да очертавате с камъчета - твърде трудоемко е, а и се губи доста време.

След това направете недълбоки бразди на разстояние, указано на опаковката и съответстващо за всеки вид. После подредете внимателно семената на еднакви разстояния едно от друго. Колкото по-подредено е, толкова по-лесно ще бъде след това. Имайте предвид, че гъстото насаждане няма да даде богата реколта! А и дори да поникнат всички семена, те ще бъдат много близко едно до друго и ще се задушат.

След като сте разхвърляли семената, трябва да ги покриете с тънък слой пръст. Повечето растения израстват по-лесно, ако семената им са засети непосредствено под повърхността на почвата. Тези, които имат нужда от светлина (обикновено е указано на опаковката), не се засипват с пръст изобщо. В този случай само трябва да се боднат в почвата, а не просто да се пръснат отгоре.

На финала се полива, но с лека разпръсната водна струя. Внимавайте да не набиете семената в пръстта при поливането!
643
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД