:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 433,276,941
Активни 229
Страници 28,177
За един ден 1,302,066

Отговори

Отговор на шахзадачатаВ първата партия Щайниц-Винавер белите прелестно отдават дама. 1.Дхg6! fxg6 (Ако 1...Де6, то 2.Дg7 0-0-0 3.Кхf7 с печалба) 2.f7+ Цd8 3.f8Д Тхf8 4.Тхf8 мат. Пак чрез елегантна жертва на дама завършва втората партия Щайниц-Пилхал. 1.Кхd7! Дхd5 2.Кf6+ Цd8 3.Охе7 мат. Прави впечатление, че и в двете партии Щайниц развива чернополия си офицер на сипещото огън към черния лагер поле "а3".БриджАбсолютно ясно е, че декларантът Юг е с поне 7-картова пика в ръка и тай като е с шикан в купата, то никак не е изключено да е с хх в карото и 4 трефи - общо с мора сте с 4 карти в цвета. Юг е напълно наясно за оньорната ви сила, а сте с твърде неприятно притежание в трефа - Кх. Може би ви изглежда, че продължение с 2-ри коз (пасивно) или пък с каро К (активно) би било напълно задоволително. имайте предвид обаче, че на Юг седи един от най-големите теоретици, френският експерт Албаран. И двата случай ще се окажат абсолютно неизгодни за вас.

В I-ия случай Юг ще играе козовете си без един, ще играе трефа за А-то, последвано от Q-та. Ще спечелите с К-та (втора взятка) и сега всеки ход от вас (в червен цвят) ще му предостави 10-тата взятка - 9 има с трефа J (без 10-та). При купа А или каро К ще ви пропусне и толкова. Продължите ли с каро К, вариантът и финалът са аналогични.

Но тогава? С мора сте с 11 взятки в карото и единственото ви коректно продължение е... каро х с надеждата, че Юг е с 2 карти в ръка, както се оказало.

След цакането от Запад в цвета договорът е неизпълним. Точно по този начин Сварк провалил 4-те пики. Защитата получила 2 козови взятки, 1 от трефа К, както и 1 допълнителна трефа. Доказателство за казаното е и действителната ръка на декларанта Албаран: пика АQ7хххх, купа none, каро хх, трефа J9хх.
458
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД