:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Посланик Пардю по-гневен от всякога на прокуратурата

Българската прокуратурата бе посочена като главен обвиняем за безнаказаността на мафиотите и корумпираните у нас от посланика на САЩ у нас Джеймс Пардю пред първата национална съдийска конференция. Той подчерта, че си позволява да говори, защото има имунитет. Главният прокурор Никола Филчев демонстративно напусна залата и не чу обвиненията.

"Когато силата на прокуратурата се насочва срещу тези, които разобличават корупцията, а не срещу онези, за които се предполага, че са корумпирани, съдебната система всъщност е изправена с главата надолу", каза дипломатът, изоставяйки окончателно дипломатичния тон.

Още - в "България"
431
967
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
431
 Видими 
10 Декември 2004 21:31
Всяка нормално държава би обявила за персона нон грата подобен посланик и изгонила в срок от 24 часа. Тоя пръдлю си позволява да говори с фатмашки маниери, даже не се държи и като генерал губернатор.
ПО ЗОР!!! ПОЗОР!!! ПОЗОР!!! ПОЗОР!!! ПОЗОР!!!

10 Декември 2004 21:33
Поклон пред посланика.
От днес почвам да уважавам американците...без фичонелите.
Накрая казал, че си позволява да говори така, щото е недосегаем за прокуратурата ни.
Пич та дрънка.
10 Декември 2004 21:39
Руско-турска освободителна война. 19 февр. (3 март) 1878 - със Санстефанския мирен договор е възстановена българската държава; подписан е Берлинският договор (1 юли); създадени са Княжество България (с изборен княз) и Източна Румелия (с назначаван от Високата порта генерал-губернатор християнин)

======
1879 - А. Богориди е назначен за генерал-губернатор на Източна Румелия (13 март); свикано е Учредителното народно събрание (10 февр.), което приема Търновската конституция (16 апр.) и избира София за столица на княжеството; заседава I велико народно събрание (17 апр. - 26 юни), което избира Александър I Български за български княз (17 апр.).

======
Ам. посланник да не би да бърка Република България с Източна Румелия?Щото май скоро имаше някакво объркване (от ам. страна) с територии на България и Македония! Най-вероятно пак са му дали стара информация[/quote]

Редактирано от - Zaro на 10/12/2004 г/ 21:43:37

10 Декември 2004 21:41
Да го ... в Пърдливия ...!
10 Декември 2004 21:49
Алооо горните постинги!...нещо много жалите за корупцията и не-навиждате противниците-и , що така бе"момчета"???
10 Декември 2004 21:53
Прокуратурата не води ефективна борба с организираната престъпност и корупцията, а ръководителите на организираната престъпност парадират със своя имунитет и недосегаемост пред закона, заяви американския посланик Джеймс Пардю при откриването на първата национална конференция на съдиите, предаде БГНЕС. "От както съм посланик тук над 30 убийства, свързани с организираната престъпност са извършени в България. До днешна дата нито една водеща фигура от организираната престъпност не е подведена под съдебна отговорност. Няма довършени дела и срещу наркобосове и ръководители на групи за фалшифициране на пари", посочи Джеймс Пардю. Правомощията на прокуратурата редовно се използват открито за политически цели особено за притискане на пресата или на тези, които разобличават корупция, допълни той.
Неспособността на българската правна система да води борба с организираната престъпност и да сведе нивото на корупция особено в съдебната система са една от значителните слабости в българската правосъдна система, каза още посланик Джеймс Пардю.
10 Декември 2004 21:54
Със съжаление аз също ще нарека въпросната персона ''Пръдлю''. Жал ми е за това посредствено селянче. Да беше поне извадил камшик, за да ни накаже!

10 Декември 2004 22:04
Досие, никой, ама наистина почти никой в тази държава не е против корупцията. Този вой срещу правителството на ОДС не беше заради корупцията му, не се заблуждавай. Ако сънародниците бяха толкова възмутени от това явление, то нямаше да е ежедневна практика. Искам да кажа, че въпросът не дали си срещу корупцията или против нея, а дали си от корумпираните или не. Битката е да си един от тях
А посланикът много верно го е казал. Който смята, че прокуратурата си върши работата, живее в някаква друга реалност.
10 Декември 2004 22:05
Бела Дона, много точно !
10 Декември 2004 22:12
Тя трябва да е гледала Стефан Цанев.
Права е, че прокуратурата не си гледа работата. Щото ако си я гледаше, досега атропинката да беше осъдена за клевета.

Редактирано от - Don на 10/12/2004 г/ 22:14:07

10 Декември 2004 22:17
За сведение:
1. полицията разследва и предава /или не предава/ на прокуратурата материали от досъдебното разследване с мнение за прекратяване или за съд;
2. прокуратурата повдига/или не повдига обвинение на базата на събраните от полицията и предадени на прокуратурата материали. Прокуратурата НЕ разследва;
3. съдът произнася /или не произнася/ присъда на база на повдигнато обвинение, което пък се оснавава на разследването на полицията;
Става реч за съдебна фаза от разследване на базата на събраните и представени доказателства а също така на такива, представени допълнително от страните по процеса в хода на съдебното дирене;
4. очевидно става за една логична връзка, където крайният резултат = "победа над мутрата" = е резултат от работата на всички.
--------------
ерго - кой е виновен (или невиновен) в борбата с организираната престъпност, (странно, "неорганизираната" какво ще я правим) - само прокуратурата ли е виновна или "всички са маскари" - ама никой не ще да го каже, може би заради Бат' Бойко или пък гузна съвест ......
-------------
на края - не съм прокурор и не искам да бъда, в момента съм донякъде тяхна жертва щото полицията (дознатели, следователи и прочие ...ли) не си върши работата
--------------
Чакайте разяснения от Параграфа и евентуално от ИстинскатаИнаТ - пък може и Манхатънския Взезнайко да спусне правилната линия, знам ли ...

Редактирано от - проф. дървингов на 10/12/2004 г/ 22:20:39

10 Декември 2004 22:20
Чакай бе Пардю, още не сте сложили базите, ти кракати ни вдигаш, поне от куртоазия се съобразявай малко с "коалиционния си партньор".
10 Декември 2004 22:22
Don, грешиш. Бела Дона според мен е гледала не Стефан Цанев, а един друг, така наречен 'поет с китара', нека да не назоваваме сега имена Тук изобщо не става въпрос за прокуратурата, а за елементарно държане на дипломат, представете си!

10 Декември 2004 22:23
Прав е човекът
А истината боли.....
10 Декември 2004 22:24
Лелеееее.....здраво се е загазили тоз път "момчета"!!! Ама "случаино" да сте чули , че зад тоз " Пръдлю'' стои :Диктаторът- Джордж Буш, “ястребите-Кондолиза Райс, Дик Чейни и Империята USA.????????
Ех "момчета-момчета" кога ще порасните?, ами не разбрахте-ли , че вечни неща нимааааааааааааа.
Какв ли хабер ще занесе Колин Паул-завръщаики-се At-home???
Съгласете се с мен бре "момчета", някак си не става , една шепа бандуги да истисквате един цял народ като Мокър Парцал-НАЛИ?!?
10 Декември 2004 22:24
Възможно е, Гандолфчо.
Но тя най-добре си знае.
10 Декември 2004 22:32
Пичове, и за долното ли е виновна прокуратурата или сами сме си виновни :

В района на 1-во РПУ - София "Ауди" е блъснало дете на полицай, след което шофьорът на автомобила е излязъл, набил е детето и е избягал от местопроизшествието, предаде очевидец за Агенция "Фокус". Полицията издирва водача на автомобила.
10 Декември 2004 22:36
Браво екселенс Пардю !!! Ние не сме Барон Мюнхаузен за да се изтеглем от мръсното комунистическо блато мутирало в мутри, главни и гладни прокурори и политически проститутки. Някой трябва да ни изтегли от това
отвратително тресавище на комунистическите злодеи. Стъпили на твърда почва ще ликвидираме и мутрите и насадените ни политически ДС проститутки.
Браво екселенс Пардю !!! Никакъв компромис, никакво съобразаване с дипломатическа етика ! Тия говеда разбират само от сила. Помогнете ни да ги смажем. Татарчев, Филчев – това са мрачни фигури в нашата нова история, това са разбойници спъващи и отравящи ежедневието на българина.
10 Декември 2004 22:39
“за нЕкои недъзи в нашето общество..” говорИ гу’син Пардю. Що говори Пардю, а не някой наш за нашите недъзи? И че прокурорите отговарят само пред съвестта си и пред господа, що трябва да отговарят и пред нас и това го знаем. Знаем, че прокурорите хич не са самички – списъка е мноого дъ-ъ-ълъг: прокурорите, политиците, депутатите, адвокатите, “бизнесмените” и бандитите, банкерите. ГолЕм списък – не знам Гуантанамо дали ще ги хване? Натам да си насочи усилията Пардю – да осигури гостоприемство за пикалите на криво..
10 Декември 2004 22:40
Напълно съм съгласен с Пардю. Прокуратурата е политическа, а не независима институция. Всеки ден водещите новини са за убийства и корупция , но досега няма нито един осъден (ефективно). То не беше петрол , то не бяха $200 000 ....и т. н. Който е на власт , той поръчва музиката (диригент Филчев)...
10 Декември 2004 22:41
Real happy weekend !!!
(снимка: натиснете тук) (снимка: натиснете тук) (снимка: натиснете тук)
10 Декември 2004 22:48
абсолютно е прав. преди да браните суверенитетя на филчев и батето (щото тях ги ползва много повече, отколкото вас), дайте да си подредим къщата.
10 Декември 2004 22:55
дървингов, по твоето "сведение" прокуратурата няма нищо общо с цялата работа. тя просто е един пощенски голубь, рисуван от пикасо, който пренася материалите от полицията до съда. Мчи то ний можем и изобщо да я закрием при това положение и само да си гледаме картинката на пикасо хихихи

Редактирано от - абулафия на 10/12/2004 г/ 23:04:13

10 Декември 2004 23:05
А, ако това бяха думи изречени от руския посланик? какво ли щяхте да пишете? Щеше да има- "този нищо не разбира", "Що не си ходи в Сибир" и т.н.
10 Декември 2004 23:11
що бе, ти само като руския каже нещо ли вдяваш, че е вярно?
10 Декември 2004 23:16
Не е работа на един кадрови разузнавач-посланник да ходи на съдийски конференции и да се бърка явно и нагло във вътрешните работи на една страна. Ако има мнение по въпроса - има методи и пътища в дипломацията, по които може да го изкаже. Подобно нагло поведение не е имал нито един друг посланник на "велика" сила. Че са богати, богати са американците но са много прости и нагли. Точно като нашите мутри.
10 Декември 2004 23:28
Черт полосатый!!!
10 Декември 2004 23:34
Какъв си ти, бе, Пард Джеймсън?!
stinking reptile
10 Декември 2004 23:36
Филчев-щом така си го подплашил американеца-има защо.
Щом от офшорките така са се разплакали си на верен път.
10 Декември 2004 23:38
Г-це АБУЛАФИЯ, чети, то сляпото окато прави. Прокуратурата си има строго определено място, даже в хАмерика е така, за Европа, накъдето сме се юрнали важи същото.
--------
Докато всички не вденем, че не само прокуратурата е виновна, ами всички по описаната верига : законодател - полиция - прокуратура - съд, няма да се оправим - говоря от личен опит, вервай ми.
11 Декември 2004 00:03
/:/ "...Главният прокурор Никола Филчев демонстративно напусна залата ..."
......................................... ......................................... ................................
БРАВО!- на Главния прокурор на Република България-г-н Филчев !!!

БРАВО!- на Главния прокурор на Република България-г-н Филчев !!!

БРАВО!- на Главния прокурор на Република България-г-н Филчев !!!
...
Посланикът на САЩ в Република България може и да е ПРАВ за това, което си мисли относно състоянието на Престъпността и Прокуратурата в Република България! Но посланикът на САЩ в Република България НЯМА ПРАВО да го казва публично!!!
Главният прокурор на Република България-Господин Филчев, може и да има лична ВИНА за състоянието на Престъпността и на Прокуратурата в България, но ИМА ПРАВО -И Е ДЛЪЖЕН!- да напусне, когато един посланик си позволява тук НЕпозволени навсякъде другаде неща!!!

Редактирано от - paragraph39 на 11/12/2004 г/ 01:58:59

11 Декември 2004 00:06
Пардю, съветвай Щатите!

[ 2004-12-11 ] Николай Пейчев
Посланикът на САЩ Джеймс Пардю вчера за пореден път разкритикува съдебната система на България. Нищо ново. Недоволството на американския дипломат вече не учудва никого. То е факт отдавна. Изумителното във вчерашната изява на Пардю е тонът и квалификациите, които той си позволи. Несъмнено всеки дипломат има правото да критикува, когато му дойде на ум. Желателно е обаче критиките да са обосновани и да бъдат изказвани по подходящия начин, а не с тона на участник в селска вечеринка. Господин Пардю може да е представител на една от най-великите държиви в света, но това никак не го прави авторитет в правото. А дори да има някакви познания, те се основават на англосаксонската правосъдна система, която няма нищо общо с европейската. Затова, Ваше превъзходителство, запазете критично-надменния си тон за времето, когато се върнете в родината си.
11 Декември 2004 00:11
Ясно. Значи по дълбоко познатата стара социалистическа логика: посланикът дори да е прав, НЯМА ПРАВО (въпреки че е прав) да казва истината публично. Той трябва да я каже в някой тъмен коридор, на чаша уиски с някой от родните магистрати, политици или дявол знае какви, ама не и публично, пред цялото общество! Някои хора цял живот няма да се откажат от двойствения морал, грижливо отгледан от комунизма, както и от органично свързаното с него лицемерие.
11 Декември 2004 00:18
Филчев харно е напуснал залата, ама не му ли иде наум, че може и трябва да напусне и поста си, щом я докара дотам , че и на един дипломат, нагледал се на какво ли не по света, не му издържаха нервите да стои и да гледа безучастно това, на какво е подложен народът на страната, в която понастоящем е посланик?! А посланията на неговата страна винаги са били: СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ!
А и кой българин - свидетел на ставащото в България, може да дръзне да каже на всеослушание всички тези неща.... То стана като по времето на бай Тошо - да си говорим под сурдинка... Или - още по-лошо - да го приемем за даденост и хич и през ум да не ни минава, че ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ, че нещата трябва да се променят?!
11 Декември 2004 00:20
Параграфа го е казал най-точно и ясно
Чудя се само, Щатите що си мислят, че имат посланник в България, аз дотук тяхния т.нар. посланник един път не съм го видял в ролята на посланник Виждал съм го в ролята ту на кмет на София (по-точно на зам. кмет по въпросите на озеленяването), ту на някакъв над институционален надзорник на съдебната власт... Добре, че още не се е захванал с Парламента, Правителството или Президенството, щото тогава нещата щяха да станат съвсем трагикомични
11 Декември 2004 00:23
Проблемът не е в прокуратурата, Филчев или Пардю. Проблемът е в политическата класа.
Ако Филчев служи изпълнява политически поръчки, кой ги дава поръчките? Кой се възползва от тях? Какво върховенство на закона може да има, след като някой може да поръча на гл. прокурор? А дали не дава поръчка на съдии, полицаи???
Другаде го стяга чепикът на Пардю, Нещо се мъти. Нещо голямо...
11 Декември 2004 00:24
Джеймс Пардю
Не ми е приятно, че го казва посланик, по начин несъвместим с дипломатическия статут в друга държава. Но нима една корумпирана и бездостойна територия е държава ?
11 Декември 2004 00:26
А защо изобщо го канят американското говедо по такива конференции?
Тази година се навършиха 20 години от обгазяването на Бопал, Индия, с десетки хиляди загинали и още повече заболели от газовете при експлозията. 20 години "великата демокрация" , дето се пъне с "велико правосъдие" отказва обезщетение за индийците и наказание на американския педал дето ръководеше "Юнион Карбайд".
А това ще го проумеят ли някои полубългари-мазохисти дето се кефят на всяка критика над България?
11 Декември 2004 00:29
Абе, Член 39., не може ли все пак да се изнамери некой параграф от некой НАШ закон, по който тоя г-н Пардю да бъде подведен, бе?! Не може да няма!!! Още по-невъзможно пък ми се чини ти да не го знаеш!
11 Декември 2004 00:35
Зак, а пострадалите защо не се обърнат към американски адвокати и да ги съдят на територията на САЩ? Тук това върви доста добре. Може да се обърнат например към г-н Едуардс, той направи милиони с дела за лекарски грешки. Да не споменавам, дека по кой да е канал непрекъснато се въртят реклами за вредни последици от тоя или оня медикамент, и адвокати, които дават безплатни консултации и набират клиенти.
11 Декември 2004 00:38
Де го Спартачето да го подхване и този мушмурок ?

Преди седмица прокуратурата започна разследване на един бивш министър-председател базирано на обвинения в интервю на една личност със съмнителна репутация. Вчера по интервю на друга личност със съмнителна репутация беше арестуван интервюираният. Това се вижда отстрани и Пардю не е виновен че го е казал. Трябва да си доста комплексиран и нагъл за да коментираш какъв е Пардю при подобни обстоятелства.

Параграфе, Филчев е напуснал ПРЕДИ да е чул изказването. Както се казва, гузен негонен бяга...
11 Декември 2004 00:39
Я тебя породил, я тебя и убью!
11 Декември 2004 00:45
господа форумци, вий май хич недоглеждате, че става въпрос за нашта правосъдна система, не за Пардю.
Що така?
Я сега ще седна под тая темичка, ще се кротна два дена и ще отмятам пилците - ченге-човек-ченге-човек.
11 Декември 2004 00:49
kaily
а ти какво си ченге или човек? Може би ченгето човек или човекът ченге?
11 Декември 2004 00:51
...куче-касичка, политик-касичка...
11 Декември 2004 00:52
Статията не е за мен, иначе щях да се отплесна в себеотразяване.
11 Декември 2004 01:02
Абе я не се дръжте кат ощипани госпожици, имал право , нямал право...!За тях никога не сме били и никога няма да бъдем държава със суверинитет и достойна за уважение!Но това не е за жалост нещо , което да можем да оспорваме..уви!Разбира се че е нечувано , чужденец да се меси в наши бъркотии, но нека се намери някой , който да обори казаното от Ами-то!Всичко си е 100%истинаи ако на Филчев му стискаше , нямаше да бяга гузен , а да го контраатакува !Ами то по Витошка си е вече по опасно от в Ирак, какво да му търсим кусури на Пръдле-то
11 Декември 2004 01:07
Zaq, недей да шариш на зиг-заг във времето! Става въпрос за ТУК и СЕГА! Онова ТАМ е било преди 20 години, химическо производство...непредумишлено... Тук става дума за съдопроизводство... което УМИШЛЕНО, вече 15 година след Десети, превръща обществото ни в жертва на престъпни интереси!!!
---
Да не отваряме пък дума за най-новия ПРОДУКТ на химиците от "Совьет Юнион КаГеБайт", ПОРАЗИЛ света - Юшченко да не би да е прихванал нещо от въздушните маси, донесли през времето облака на "Юнион Карбайд"?!!?!?!?

Редактирано от - Argument from Ignorance на 11/12/2004 г/ 02:37:34

11 Декември 2004 01:13
А Бат Бойко мълчи.
Филчев да ги ловел корумпираните.
Тоя Филчев кога стана шеф на МВР-то.
А съда ги съдел.Пък Филчев не ги съдел.
И как става това?
А защо не ги съди.
Били усмихнати.Като Софиянски.
А на Софянски зад гърба кой стои.
Снаа ми Гюрга.
И къде е сега.И кой го пусна.
Пак снаа ми Гюрга.
И само зад неговия задник ли чосови се дава.
Естествено НЕ.
И кой стои часови зад тези задници.
Не .Американците не са.
Снаа ми Гюрга е.
11 Декември 2004 01:24
Поздравявам го посланика за смелото изказване по Американски.Направо ги закопа.Като са останали само гутверени необходимо е 4ужденец да им го каже направо в о4ите.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД