:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 461
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Клан

Застрахователен шеф и редактор в БНТ гледат сина си в дом без мебели

Мощните автомобили и пътуванията са общата страст на съпрузите Венислав Йотов и Зорница Арсениева
Снимка: Личен архив
Шефът на Асоциацията на застрахователите Венислав Йотов и съпругата му - журналистката от БНТ Зорница Арсениева, твърдят, че са съвсем обикновено семейство. Събрали са ги работата и общите им занимания. Хобито им е да пътуват по света и да карат мощни автомобили. Свободното си време прекарват с приятели или се забавляват в дискотеките.

В момента цялото време на двамата съпрузи извън работата е посветено на 3-годишния им син Мартин. Заради него в тристайното жилище на семейството почти няма мебели. Всички шкафове и остри предмети са изнесени от новата кооперация на ул. "Цар Борис". Просторният хол е обзаведен само със стилна стъклена масичка и диван. Заради заниманието на Мартин да "подрежда" всички вещи в къщата семейството се е разделило временно дори със сувенирите си.

-------

"Всичко сме занесли при тъщата", обяснява ситуацията с празните стаи Венислав. Като поотрасне Мартин, мебелировката ще бъде прибрана обратно, защото младото семейство е решило да се премести в просторна къща. Все още обаче Зорница и Венислав не са решили дали тя да бъде в центъра или в покрайнините на града. По всичко личи, че



семейният двубой е спечелен от Зори,



която държи домът й да е близо до работното място. От няколко години тя е водещ и редактор в сутрешния блок на националната телевизия. Затова за нея е нормално да стане в 5,30 и след един час вече да е на работа. Задължително преди да тръгне към "Сан Стефано", тя приготвя закуска за малкия на любимото за цялото семейство място - бар-плота, който условно разделя хола от кухнята. Сутрин тук се пие кафето и се преглежда пресата.

"Журналистиката е моята страст, затова се върнах в телевизията", разказва съпругата. Но признава, че детето много й липсва. Затова преди месец тя се отказва от работата в ефир и се посвещава само на редакторството. Венислав също е много зает. В момента съвместява председателството на застрахователно дружество AIG с председателството на Асоциацията на застрахователите. "От сутрин до вечер и двамата сме плътно заети, но това прави животът ни по-интересен", признава съпругата. Доволна е, че поне не се налага да приготвя закуска и на таткото, защото той предпочита да хапне по-късно в офиса.

Докато родителите му са на работа, малкият Мартин е поверен на грижите на баба си. Скоро с него ще започне да се занимава и бавачка, която ще отмени бабата и родителите. В момента



най-голямото му удоволствие е да "рисува" по вратите



"Личи си, че скоро и стените няма да бъдат пожалени", смее се Венислав. Засега е оставил само двете огромни картини на стената.

Другото любимо занимание на Марти е да "управлява" огромния надуваем вертолет, разположен в единия край на дневната. Родителите са благодарни, че малкият умее да се забавлява сам часове наред, без да притеснява никого.

От бебе е свикнал да се вози в семейните автомобили. И той като мама и татко обича високите скорости.

Може би защото е застраховател и съзнава огромните рискове на пътя, Венислав е по-спокойният шофьор. Зорница признава, че е агресивна и не понася никой да я "засича". И двамата минават пътя до морето за около три часа. Семейството обича мощните автомобили. В момента той кара джип волво, а тя - елегантно рено. Преди няколко години обаче семейството прекарва тежка катастрофа, пътувайки към фамилната къща на Зорница в Поморие. При един от опасните завои на магистралата колата се обръща. "Търкаляхме се километри и е цял късмет, че не се ударихме в дърво", спомня си Венислав. За щастие двамата се отървават само с драскотини.

Другата обща страст на съпрузите са ските. Зорница и Венислав не пропускат през зимата да се спуснат по пистите в Банско. В момента търсят в специализираните магазини миниски, на които през тази година ще качат Мартин. Родителите са убедени, че скиорството е в кръвта на малкия и той няма да се уплаши от белите писти. "Има опит със спускането с шейна", обяснява Зорница.



Семейството изчаква Марти да порасне



още малко, за да може да сподели с родителите си другото им хоби - пътуванията в чужбина. Зорница и Венислав са посетили почти цяла Европа. Шефът на застрахователната асоциация е живял няколко години в САЩ и в Белгия. Любимата страна на Зорница пък е Италия. Затова избират страната на операта за сватбеното си пътешествие. "Вторият вариант беше Испания, но в крайна сметка избрахме Ботуша", разказва Венислав. Най-топли спомени пазят от лятната си почивка на гръцкия остров Хидра. Голямо впечатление им направил фактът, че на острова не се движат автомобили. По време на почивката Зорница и Венислав обикаляли града с хидраплан.

Семейството обожава още една европейска столица - Лондон. "Когато имаме възможност, предпочитаме да почиваме там", разказват Зорница и Венислав. Въпреки че не обичат да говорят много за себе си, двамата признават, че са "луди глави". Обичат да живеят динамично и да им се случват интересни неща.

-----------

Каре

Една седмица Мартин бил просто "номер 18"



С много забавни емоции за семейството е свързана и появата на сина им Мартин на бял свят. Вечерта преди Зори да роди, двамата с Венислав били на концерт на Дюк Елингтън. "Понеже сме му големи фенове, не се замислих и се появих на първия ред с огромния корем", смее се съпругата. Друга интересна случка, за която семейството разказва, е свързана с избора на име на малкия. "Макар още в третия месец да бяхме избрали две имена, почти цяла седмица се подвизаваше в болницата под номер 18", казват Зорница и Венислав. Родителите твърде дълго се колебали дали наследникът им да носи името Мартин или Александър. В семейните спорове обикновено надделява Зорница, защото е зодия Овен. Венислав пък е балансьор в семейството, защото е спокойна Везна.

"Оженихме се след една година познанство, защото открихме колко много общи неща имаме", разказва съпругата. Двамата споделят и любов към чуждите езици. Венислав говори английски, испански и френски. Зорница пък владее английски и италиански. "Скоро ми се наложи да говоря с италианския посланик, за да го поканя на гости в сутрешния блок", не без гордост споделя журналистката. И двамата са усъвършенствали чуждите езици в чужбина: тя - на специализация в Рим, той - в Брюксел.

--------
 
Зорница обича да се забавлява с Мартин.
 
Това е любимата част от жилището на Зорница и Венислав.
 
Семейството обожава да пие сутрешното си кафе в уютния кът, решен в червено и бяло.
 
Таткото Венислав с тригодишния Мартин.
3
8864
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
11 Декември 2004 11:01
Леле, каква грозотия!
11 Декември 2004 13:47
Тя или Той?
...
или Тя и Той?
12 Декември 2004 10:39
Обичали големите скорости!!! СТОЙЧОВЦИ!!! За тях ограничителни знаци няма ли? Ами ченгетата къде са? Понеже били еди кои си! Мнооого важно! Нека се трепят тогава, ама да няма покрай тях невинни жертви.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД