:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Д-р Июджи: Български клуб отхвърли Мартинс

Снимка: Ройтерс
Звездата на италианския "Интер" Обафеми Мартинс е минал "неуспешни" проби през България преди години, съобщи инж. д-р Сирил Июджи - нигериец, който от дълги години живее и работи у нас. Той се нае да коментира за "Сега" как се привличат африкански таланти във връзка с присъствието на 5-има нигерийци в списъка на ЦСКА.

"Преди време докарах Мартинс на проби в България, но не искам да споменавам в кой клуб и кой треньор не го одобри. Тук обаче не се дава шанс на тези момчета. Викат ги за по 3 дни и след това ги отпращат. Или треньорите нямат око за таланти, или отбиват номера", заяви Июджи.

Като пример той добавя всеизвестния факт, че ЦСКА отхвърли невръстния тогава защитник Кристиан Ободо, който сега е сред хитовете в италианската Серия "А".

Д-р Июджи няколко пъти се е опитвал да намери футболисти за "червените" в последните години, тъй като е болен цесакар. Стойчо Младенов обаче не му обърнал внимание. Сега и разговорите със Стефан Орманджиев са в задънена улица.

"Националният селекционер на Нигерия Кристиян Чукву ми е роднина и това е гаранция, че не предлагам боклук. Мога да уредя всеки перспективен нигерийски футболист на много по-ниска цена от обичайната. Не мога да разбера защо клубовете предпочитат скъпите варианти. Явно има други, нефутболни причини", твърди д-р Июджи. Някои играчи от неговата оферта преди 2 г. вече са в Белгия и Холандия.

Миналата зима той бил уредил за един от елитните ни клубове вратаря Винсент Ениема, който сега е в списъка на ЦСКА. Ениема игра при нулевото равенство с Англия на Мондиал`02, а през 2004 г. записа 11 мача за националния отбор. "Трябваше да отидем с куфара с парите в Тунис на турнира за Купата на африканските нации. Всичко беше сигурно, защото вратарят си заслужава. Но типично по български работата се провали", каза нигерийският инженер.

В най-новия му списък с предложения е голмайсторът на нигерийското първенство Виктор Езеджи. Засега обаче нито един отбор в България не го е поискал.
1
1153
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
11 Декември 2004 07:24
normalno

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД