:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 475
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Възможен е дори четирипартиен кабинет

Симеон се люшка между: само подкрепа за БСП+ДПС до Станишев-премиер
Снимка: Борислав Николов
Прогнозираният тристранен кабинет БСП-НДСВ-ДПС може да прерасне в четирипартиен, заявиха пред "Сега" участници от левицата в преговорите за съставяне на правителство.

От БНС бяха дадени вчера няколко знака, че също може да участват в кабинета. Първо 7 депутати, сред които и Стефан Софиянски, подкрепиха кандидатурата на Георги Пирински за председател на парламента. След това самият Софиянски обяви, че е разумно да има един 4-5-партиен кабинет. Той стори това след консултации с президента Георги Първанов.

Държавният глава се срещна с всички 7 парламентарни групи. Единствено ДСБ, ОДС и "Атака" са категорични, че няма да подкрепят кабинет с мандата на левицата и такъв, в който е ДПС.

Бившият столичен кмет обаче смята, че ако има ясна програма за управление и правителството е максимално непартийно, БНС ще го подкрепи. Но Красимир Каракачанов допълни, че това ще стане, ако участва в преговорите. В момента разговори вървят между БСП, НДСВ и ДПС. Каракачанов допусна, че ако предложеното от левицата правителство е разумно, широко и експертно, БНС може да го подкрепи, стига премиер да не е нито Станишев, нито Сакскобургготски.

Самият Станишев потвърди, че БНС е проявил желание да се запознае с политическия документ, обсъден от НДСВ, БСП и ДПС. "Изпратили сме този документ и утре (днес - б.р.) ще се срещнем", заяви той.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган пък смята, че най-добре е да има тристранна коалиция, но не отхвърли възможността да бъдат привлечени и други сили от дясното пространство. Според Доган последната дума по формата на коалицията има левицата. Той отново заяви, че тя трябва да реализира първия мандат. "Ако се стигне до вариант трета сила да реализира мандат, ние вероятно няма да искаме да сме мандатоносители", каза Доган.

За Сакскобургготски пък всичко е възможно, а в преговорите всички страни трябва да отстъпят, за да е солидна коалицията. "На отстъпки сме готови. Както се спекулира толкова много и с поста на премиера, това ще зависи тъкмо от начина, по който ще се развият преговорите", каза царят. Логично било правителството да е от 3-4 партии.

Той не изключи нито един вариант - дори той и Станишев да са премиери на ротационен принцип. Според запознати премиерът лансирал едновременно както възможността НДСВ да не участва в кабинета, а само да даде подкрепа за него, така и бил склонен на вариант, при който Станишев е премиер. Такава била нагласата след срещата късно в неделя вечерта между царя и Станишев.

Президентът настоявал за широка коалиция. Той щял да връчи мандата на левицата в петък.
49
1003
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
12 Юли 2005 00:59
тази кукумявка на снимката в сие с усмихнатия крадец и псевдовойводата и тя ли ще участва? нали имаше"принципи" и беще против ДПС и Симончо ? Къде и се изпариха принципите? това е българския политически модел за срам и позор на Европа и света...

12 Юли 2005 01:20
От сърце поздравявам червено сините курви и апаши с
победата в народното събрание
Честит председател другарая Пирински не е човек от вчера
да не говорим за прогресивния му проижо.
Напред към светлото бъдеще, бакетите ще започнат в бифшите
Царски имоти след повторното им нацйонализиране
12 Юли 2005 01:47
Време е да се обяви конкурс , кой ще се класира за 30-те сребърника за предаването на лицето Симеон Борисов в политическо забвение. И навярно последният си го заслужава и ще му е за награда .Той 4 години безсрамно ни лъже, но казано е , че и "най-мъдрият си е малко прост.."
12 Юли 2005 02:10
По добре малката беля от голямата
12 Юли 2005 02:32
Да не би DJ Mozer да гостува в България?
12 Юли 2005 02:42
Да . и хитът на сезонa е "Последен валс"
12 Юли 2005 09:18
Не виждам нищо ново "Дъртата кукумявка" не веднъж е казвала , че принципните позиции често се сменят според интереса на партията!
12 Юли 2005 09:23
Май нямаме голям избор.
От едната страна е разширяващата се коалиция "Крадци за България", от другата - националистите. Кой може с положителност да каже кое е по-малкото зло?!
12 Юли 2005 09:41
Мислех, че моралът на Софиянски след поведението му напоследък не може да падне по ниско!Излъгал съм се , може!Парламентът ще си има нов Кошлуков
12 Юли 2005 09:44
Ами щом всички в изборната нощ се обявиха за победители, редно е всички да управляват. За Софиянски е ясно, той ще бъде с тези, които няма да позволят отнемането на дупетатския му имунитет. Пък какъв войвода ще е Каракачанов, ако не управлява, инак рискува да си стои вързан далеч от яслата, като каракачанска овчарка...
12 Юли 2005 10:22
Старите пачаври се завърнаха с в стария бърдак -грухтящи, смърдящи и нагли! До кога ще могат да си свалят гащите за пари, зависи от нас! Мисля, че няма да е дълго. А тия на снимката не са за коментар - дъщерята на английския шпионин Гемето, дето сърп и мутика не е видяла е земеделка, а тия отзад са лъженационалиста и псевдомакедонец от Русе Каракачанов, защитника на АЕЦ. Редом до този защитник на АЕЦ е отрицателя на АЕЦ и най-голям престъпник и крадец в държавага Мафиянски. Вижте ги, това са вашите избранници, българи, които гласувахте за тях! Харесват ли ви?!
12 Юли 2005 10:26
*****


Мнението е редактирано поради
- flood
Натиснете тук

Редактирано от - bot на 12/7/2005 г/ 10:36:33

12 Юли 2005 10:29
хаха носителите на дясната идея са готови да прегърнат лявата.какво по добро доказателство че са гладни за власт горките.и тия ни пазят от комунистите.горките ние какво доживяхме.
12 Юли 2005 10:41
Ето за това няма и трудно ще има дясно обединение.Костов е прав, че с "помияри"не става.
12 Юли 2005 10:46
Възможен е дори четирипартиен кабинет.
Бе ако оставиме на ченгетата , може и пет-седморен кабинет.



новината, че “Атака” на Волен Сидеров изпреварва всите десни партии и вкарва в парламента двайсетина депутати. Почти колкото и Движението за права и свободи, класирано от българските избиратели на трето място. По този начин свързаните пряко или косвено с бившата (но все още жива и здрава) Държавна сигурност партии имат 190 (сто и деветдесет) места в 240-членния парламент на България. БСП, НДСВ, ДПС и “Атака” вече контролират квалифицираното мнозинство в 40-ото НС. Не е необходимо да се коалират, но, както се казва, могат да променят и Конституцията, ако искат.
Те обаче едва ли ще искат, ако не ги подканят през ден-два от Брюксел, макар че и това много-много не помага.


Горното е Писано преди две седмици.
За какво беше целия глъч?
Ченгетата и донoсници се обединиха и сичко си дойде на местото.
Др. Генерал Любен Гоцев ще управлява още 4 години.
12 Юли 2005 10:50
И със завидните си резултати на изборите имат претеции към кабинета. Да не бъдат премиери Станишев и Симеон. Те даже ще предложата компромиса - Софиянски премиер с две вицета Каракачанов по силовите въпроси, а Анастасиика - Земеделието и Икономиката.
Те докторите си казват, че жаждата за пари е силно заразна и непрекъснато прогресираща болест.
12 Юли 2005 10:50
Възможен е дори четирипартиен кабинет.
А къде са ДСБ и ОДС??Спят ли??Айде народе граби сега е паднало след една седмица нема а след 4 години я камилата я камиларя.Е на Доган не му харесва че стават много маймуни на клона и ще му намалее питката ама хайде от него да мине... Каракачанов каза че не може да диша Доган ама той го каза онази седмица.Човек еволюира дето се вика... Сега Надка ще каже ами щом може и Софиянски аз да не съм по-глупава, и т.н.
12 Юли 2005 11:00
МАЙ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ОСТАНЕМ БЕЗ ОПОЗИЦИЯ !!!
.
Голям кокал, с много мръфка бе! Е сега вече, ако не променят Конституцията по свой образ и подобие, здраве му речи... Ще Ни забият колчетата за още 15 годин напред
12 Юли 2005 11:12
И оти потрошиа БРГ 15 М по изборяа? Токвоз турлю-гивеч и на маса с пиьенье става .... дееба тая крива круша ....
12 Юли 2005 11:40
От математическите науки е известно, че едно монолитно тяло е статически уравновесено и стабилно, когато се опира на три точки(Селските столчета на старите българи са на три крака и няма падане от тях дори след цяла кратунка шльокавица!).
Така, че коалиция с повече от три партии става много по-нестабилна и несигурна, без да говорим за МОРАЛ.
Ще бъде голямо падение за Българският Парламент такъв комбинатор като Софиянски, пред който Остап Бендер е бляда сянка, да се намърда във властта!!!
12 Юли 2005 11:41
Тоб, ед ет мебе у акулкоб!
12 Юли 2005 11:56
Ето как Емануил Йорданов прозря, че “Времето е наше” веч’ не е негово!
Шансът за дясноцентристко правителство с течение на времето намалява, намалява, смалява, изчезва, умира...според Емануил.
Но все още вероятността за съставянето на дясноцентристки кабинет като възможност е от 2 до 3%, мъдро констатира Емануилчо.
Май наистина тоя разрушителен тайфун “СДС”, който в Караибите и Америка наричат “ИВАН”, в чест на Костов Мангала ще да е. Еееех, казват че напускал окончателно нашата България.
Сега очакваме да видим как лявоцентристкото правителство ще излекува пораженията и раните, нанесени върху нацията и родината от тайфуна “Иван Мангала”.

12 Юли 2005 11:58
4-5 партиен кабинет!!!
Дали има нещо общо с това, че през този мандат ще се усвояват 4-5 милиарда евро от ЕС? Малейййй, кво усвояване предстои! Всички вече са наредени на копанката! Остава само някой да квикне: За бога, братя, не усвоявайте!

Редактирано от - Свет на 12/7/2005 г/ 12:01:32

12 Юли 2005 12:04
OLDMAD, много си прав ! Ще останем без опозиция!
След 6 месеца народът ще го разбере, като им види общите далавери и ще останат да управляват с 5 % народна обич
Без прецедент за демокрациите по света ...
Накрая ще станем нещо като режима в Хаити или Никарагуа, макар и географски в Европа...
НОВИ ИЗБОРИ!


12 Юли 2005 12:16
4-5 партии се борят за кокалите, защото всички мръвки са изядени от Косттов Мангала.
12 Юли 2005 12:21
ХА ХА ХА,
в този парламент е цвета на българската помия, дестилирала и квасила там последните 15 години.
Там са хора, които са хронически егоисти, лъжци и крадци. Те искат да направят последните юридически промени в парламента за влизането в ЕС. И после да им гласувате на всички следващи избори само за тях до алелуя. Трябва да сте им благодарни, защото ще ви вкарат в ЕС. А пък след влизането си мислят, че ще цуцат от структурния и кохезния фонд без мярка и спиране на източника. Предполагам, че ще приемат БГ в ЕС и после ще се уплашат от хомогенната маса пошлост, корупция, некадърност и крадливост.
*****


Мнението е редактирано поради
- употреба на големи букви (постоянно включен клавиш CAPS LOCK)

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 12/7/2005 г/ 12:24:32

12 Юли 2005 12:34
Ами мили боте направи ги малки. Защо ги изтри? Та тексът с големите е по-сносен.


ами направо да почна да ви пиша мненията, за да ви улесня?

Мнението е редактирано поради
- отговаряне на участника
Натиснете тук


Редактирано от - bot на 12/7/2005 г/ 13:42:20

12 Юли 2005 13:03
Избирателите на БСП гласуваха срещу царя и ДПС, избирателите на НДСВ гласуваха срещу БСП и ДПС, ДПС гласува за турците/пардон българите/, ха сега честита ви коалиция - 'спасители" на България !
12 Юли 2005 13:31
За тези дупедавци е важно да са на софрата. Принципите отдавна са загърбени, клетвите забравени, деянията опростени...В сегашният парламент са само вождове - индианците да го духат...и изпълняват програми
12 Юли 2005 13:44
Многу сладко нящо туй Властта! Ще отречем и майчино мляко да се докопаме до кресло!
Искам да имаме стабилно правителство. При сегашните условия това може да е само коалиция. Правителство на компромиса.
Ще поживеем, ще видим. Че и време за отпуска трябва да се намери на новите министри, да натопят крака в морето и облажат устни в стари "царски" вина!
12 Юли 2005 13:45
Всякакви коалиции могат да станат, нали избирателя си даде вота и тези в НС придобиха статут на свещенни крави, кой ще им търси сметка за обещания и намерения. Имат си още 4 години приличен живот хората
12 Юли 2005 14:09
bill: вчера вечерта се просълзих от обяснението ти как всъщност всичките конюнктурни маневри на дедо симо били всъщност епична мъжка борба с ченгетата внедрени в НДСВ и други партии. как масата българи (според изборните резултати 90%), заслепени от завист, далаверджииство и малоумие и масата медии, до една платени, не успяват да забележат саможертвата на С2 въпреки че героичнатра епопея се разиграва баш пред очите им. изобщо ти за пореден път призова от името на дедо "вЕрвайте ми" нищо че доказателства няма а всичко сочи в обратна подсока. едната гола вяра ни е спасението ако се съди по безкрайните обещания, уверения и декларации около едно корумпирано, непрозрачно правителство, което за щастие най-после излезе в оставка. как да му вярваме, като още няма и 3 седмици от вота и ндсв вече наруши някой от основните си обещания дадени преди изборите - да не се коалаира с бсп. още колко мислите че ще ви вЕрваме?
12 Юли 2005 14:23
И кога ще ви уврат главите, питам аз поне година!!?? Първо викахте неволята, после гласувахте пак за мутантите и сега констатирате, че 4 години имат препитание и имунитет за нови кражби. Защо толкова бавно загрявате? Какво ни трябва, а? Писах вече. Писах, че ни трябва пряката демокрация и реален контрол над парламента. Писах ви кой коалиция го има това в програмата. И какво, гласувахте за старите мутанти!! Повече от жалко е, когато човек размисля по този начин – ей сега ще направя това, ще се прекарам а ааа на и края на, гледайте колко гадно се прекарах, аз клетия. Разберете, че е вече болестно състояние да се тюхкате само по форума. Който се уважа и счита за разумен да прочете необходимото от сайта http://www.ideazabulgaria.org . Ако има нещо в главата ще разбере, ще се присъедини и ще се опита да реализира и съществуващите идеи и може нови идеи да принесе. Вратите са отворени. Нали искате промяна, наред сте вие. Престанете да бъдете подсмърчащи неудачници! Или чакате да не би популярните стари муцуни да се сетят за вас все пак!!?? Ха, ха , ха.
Да ум робува, ум царува и ум патки пасе.
12 Юли 2005 14:43
НДСВ втвърдява позицията за премиерския пост на Симеон. “Програмата, одобрена от БСП, НДСВ и ДПС,
е добра, но искаме Симеон Сакскобургготски да е гарант за нейното изпълнение” – такава ще е най-вероятно формулата, с която по-късно днес ще излезе политическото ръководство на НДСВ, според предварителни информации.
12 Юли 2005 14:46
което ми напомня какво ме поучи Зевзек по повод обещнията на дедо и по-специално за онова 800 дневното. че симо бил казал че АКО НАРОДА СЕ МОБИЛИЗИРА И СЪДЕЙСТВА то тогава щели да бъдат постигнати тези резултати. и че симо бил изпълнил своята част, но народа, нали му е калпав чипа и е затънал в междуособици и безморалност сам си бил виновен. и какво излезе - каквото хубаво се е случило е лична заслуга на С2, а каквото се е провалило го е провалил калпавия народ. голямо откритие. топлата вода в политиката. С2 зае достойно място сред неразбраните месии-мъченици на БГ. а това че дедо винаги нарочно формулира изказванията си така че да може да се изметне после и да си ги тълкува както му изнася е само още една подигравка със заблудения му електорат. ето и сега - на бас че вече има готово обяснение защо води преговори с бсп въпреки че направи преди изборите изявление което знаеше че ще бъде разбрано като изключващо такава възможност. защото измамника винаги има алиби и версия. изобщо с бойния вик "за националните интереси!!" е*аха майката на нацията
12 Юли 2005 14:48
Ми да! Той проф.Герджиков си го каза... и си беше напълно искрен !
СИМЕОН -ПРЕЗИДЕНТ !!!
СИМЕОН -ПРЕЗИДЕНТ !!!
И става за скандиране по митинги... ехе!!!
12 Юли 2005 15:05
БНС не се отзова на поканата на БСП за консултации по програмен документ за коалиционно правителство. БНС очакват най-напред решението на Политическия съвет на НДСВ.
12 Юли 2005 16:28
Вкарайте и Мафиянски в кабинета, та да се оправи и с делата си изцяло. Не само за 4 години. Е...ти държавата. Принципна де.
12 Юли 2005 16:46
Orlin: чакай малко да се разнесе мъглата около последното популярно менте - Ха-Така - пък тогава рекламирайте нови франкенщайни. ако пък тия не са менте трябва вече да си наясно че никой няма да гласува за тях. важното е да има шоу, да има жоржи, бат' бойко, богомил бонев, сидеров, "циганите на сатурн", "доларите в марки", нещо такова пикантно, иначе нищо не става, никой няма да ви подкрепи.
12 Юли 2005 17:04
За какъв втори примиерски мандат на СИМЕОН колеги говорите. ТОЙ ЗА-ГУ-БИ ИЗБОРИТЕ ако още не сте разбрали . С Неговото опорство за пр.мандат ТОЙ СТАНА СМЕШЕН И БАНАЛЕН дори и сред хората които гласуваха за него. ГОСПОДИН САКСКОБУРГОТСКИ ВИЕ ЗАГУБИХТЕ ИЗБОРИТЕ и нямате моралното право да настоявате за примиерския ПОСТ. Всичко друго е подмяна на вот. Може би ВАС това не ВИ интерисува. Колкото и да ни е НЕПРИЯТНО КОМУНИСТИТЕ спечелиха изборите и в тоя мандат примиерския пост е ТЕХЕН . ТОВА Е.
12 Юли 2005 17:05
Павлико,
не е правилно да се каже - никой няма да ви подкрепи.
Аз не искам да ме подкрепя никой. Аз искмам да се подкрепиме заедно и да излезем от абсурдната ситуация. Разликата е голяма. Когато сам си уредиш нещата, тогава може да е според твоето. Тогава зависимостите имат логика и живота някакво достойнство. Още веднъж разликата е голяма. Нямам необходимост да ме подкрепят за да влизам в парламента. Не съм идеалист, даже и заплатата ми е по-голяма от на един БГ депутат. Освен това за реализиране на тази програма са необходими над 51% за да не пречат мутантите на нейната реализаця.
12 Юли 2005 18:23
дбг, ама той не ги е загубил изборите, напротив той е победил на изборите, защото:
1. те са взели тези гласове след управление, а толкоз гласове и Костов не бил взел ;
2. БСП са взели най-много гласове, но само 1/3
Освен това една политика според тях - НДСВ е добра, ако Симеон е неин гарант. Смешници. Май наистина заслужават нови избори.
12 Юли 2005 19:37
Orlin: ако не ментиш и говориш за наистина легитимно гражданско движение само трябва да видиш резултатите които имаха на тези избори всички немафиотски организации за да се сетиш какви са възможностите му за получаване на народна подкрепа. за да има гражданско общество трябват граждани, ама не като в "хора които живеят в града и се псуват един друг на селянин", а като в "хора които се уважават един друг и държавата си". изобщо само гориш ток с тия призиви. сори
12 Юли 2005 19:50
Се Мара втасала, само Сиси Мозер липсвала....
12 Юли 2005 21:09
Костов си го подкрепи Станишев като отказа на Царя дясно-центриска коалиция. По този начин помогна на приателите си от БСП да се докопат до властта след 10 години суша
12 Юли 2005 21:56
Барбар Шмайзер с мъжете - и тя да се избръсне
12 Юли 2005 21:56
Барабар Шмайзер с мъжете - и тя да се избръсне
12 Юли 2005 22:01
Както каза някой това са ритуални танци преди да се съвкуплят, за да може електората да се натопорчи слрд тази политическа виагра в очакване на поредното политическо сношение.А, хаирлия да е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13 Юли 2005 00:06
Каква безпринципност, какво чудо на чудесата!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД