:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,213
Активни 235
Страници 2,115
За един ден 1,302,066

Доган без претенции за вицепремиерски пост

ДПС са поискали само два министерски поста - на земеделието и на екологията, както и един министър без портфейл, съобщиха запознати в преговорите. Засега Ахмед Доган не е проявявал претенции за вицепремиерски стол.

ДПС предпочита и Сергей Станишев да е премиер на коалиционното правителство, вместо неутрална фигура.

Ако НДСВ склони да влезе в кабинета, от БСП са готови засега да дадат и пет министерски кресла. Червените били склонни дори да оставят Милен Велчев, но не като финансов министър. Нямало начин и Николай Свинаров да запази поста си, както искат от НДСВ. Вероятността Долорес Арсенова да остане екологичен министър също е минимална. Шансове за запазване на място в бъдещото правителство имали Николай Василев и Меглена Кунева.

Според друг слух възможно било дори ДПС да отстъпи от земеделието и да се задоволи с екологията и транспорта. Така ще се изпълни изискването на БНС Доган да не държи земеделското ведомство. Този вариант обаче е с минимални шансове.

При всички случаи ресорите, които държат съответните партии в коалицията в МС, ще бъдат дадени на други партии в парламента, казаха депутати. Така например, ако Министерство на екологията е при ДПС, то парламентарната комисия по екология ще се води от БСП или НДСВ. Говори се, че транспортната комисия ще отиде в ръцете на Ахмед Доган.
20
504
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
12 Юли 2005 00:36
ако обединят двете министерства в министерство за разпределяне на субсидии, джуганя ще да е още по-скромен.
яз пък викам да обединят мвр и екологията в министерство на чистотата чистката и да го дадат на атака.

Редактирано от - Bira на 12/7/2005 г/ 00:37:58

12 Юли 2005 01:29
Няма да стане! По тези две министрества се дават най-големите европейски субсидии по линята на фондовете Сапад и Испа

12 Юли 2005 02:17
Абе, бате какви хора ще ни управляват ? "Милен Велчев щял да е министър но не финансов" .Е , кажете ми сега какво е това , нещо като Стоичков ще остане в спорта , но като тренйор по плуване . Абсолютно по комунистически , няма значение дали си учил а кого познаваш .от васил левски
12 Юли 2005 02:23
На най-големия и доказан Лукановски крадец- министерски протфейл!
Отврат!
Безпринципност!
Всичко по-старому -от кражбите до субектите им
НОВИ ИЗБОРИ!

12 Юли 2005 02:43
Вице триабва да е Румен Петков - силна ръка ни трябва. А и той не е човек, който ще се съобразява с чужди партиъно-коалиционни и посланически мнения, когато става въпрос за български национални интереси. Да не забравяме и це е най-добрият ученик на Добрев. Но старите хиени в партията едва ли ще го допуснат.
12 Юли 2005 09:15
Вицепремиерите разпределят бюджет, само ако са министри. Но щом са министри, защо да си губят времето с държавни дела. Трябва да имат повече време за фирмения кръг...
12 Юли 2005 09:51
ДПС са поискали само два министерски поста????
12 Юли 2005 09:59
Браво BiS, нацели верния човек !
12 Юли 2005 10:03
Иейййй скромни бе тия ДПС-то. Глей само министерството на земеделието даже ще им стигне...бре цудо, цудо. И к`во пак ли няма да има нито един българин работещ в това министерство На Доган му трябва една мотика 8 номер пранги на краката и да доиде да ми копа нивите. А аз ще бъда щедър и ще му плащам с по десетина тояги на голо всеки ден
12 Юли 2005 10:55
Не знам ако влезе и БНС в коалицията... И там каквито са крадливи...
12 Юли 2005 10:55
DNEVNIK: "...тържественото първо заседание на 40-ото Народно събрание отбеляза първата тематична коалиция - между БСП, НДСВ, ДПС и депутати от "Атака" и БНС..."
какво става?! АТАКА+ДПС!! Май критицте на атака (за съжаление) се оказахме прави. пред фактите и боговете биха замълчали но на мен ми е интересно да чуя атакаджийте по този въпрос
12 Юли 2005 10:56
сега за председател, утре и за премиер, кой знае. това май е началото на едно карсиво приятелство )
12 Юли 2005 10:59
А що ще дири Никито Василев в правителството. За 4 госини нали доказа, че нито за Икономиката нито за Транспорта става. Един от най-некадърните министри за последните 15 г, ама явно е много близък на Симо и домочадието му.
12 Юли 2005 11:07
Павлик,
Красиво приятелство, което е било и ще пребъде.Амин.
12 Юли 2005 11:25
В Министерство на земеделието при Дикме(ДПС) се крадеше много. При Венци Върбанов(БНС) - още по-много.
12 Юли 2005 11:52
Ето как Емануил Йорданов прозря, че “Времето е наше” веч’ не е негово!
Шансът за дясноцентристко правителство с течение на времето намалява, намалява, смалява, изчезва, умира...според Емануил.
Но все още вероятността за съставянето на дясноцентристки кабинет като възможност е от 2 до 3%, мъдро констатира Емануилчо.
Май наистина тоя разрушителен тайфун “СДС”, който в Караибите и Америка наричат “ИВАН”, в чест на Костов Мангала ще да е. Еееех, казват че напускал окончателно нашата България.
Сега очакваме да видим как лявоцентристкото правителство ще излекува пораженията и раните, нанесени върху нацията и родината от тайфуна “Иван Мангала”.
12 Юли 2005 12:06
тебе откъде те порази?
12 Юли 2005 12:25
Навремето Волен Сидеров поддържаше връзки с Независимото дружество за защита правата на човека.

"Дружеството за защита правата на човека" или нещо подобно, все му забравям точното име. Същото което през 80 -те е пробвало да отцепва части от българия като автономни турски републики.

Същото което е вкарало Ахмед Доган в политиката както и някой други хора от "български" произход... Та всички тия хубавци дето бай Ангел се опитва да изкара дисиденти са били преследвани от Българското контра разузнаване защото са били чужди шпиони.
12 Юли 2005 19:10
".....ДПС да отстъпи от земеделието и да се задоволи с екологията и транспорта. Така ще се изпълни изискването на БНС Доган да не държи земеделското ведомство. Този вариант обаче е с минимални шансове. " .... Егати простотията. Много ти е тънка играта бре фес. Абе ние искаме ама се дърпаме та белким пак си остане за нас. Ай стига бе.......... Разкарай се от власта влечуго терористично.......
12 Юли 2005 21:18
Агент Сава ще си бъде Премиер в сянка, за какво му е Вицепремиер
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД