:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 114
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

14 апетитни поста в МС спешно трябва да бъдат заети,



след като премиерът назначи нов шеф на етническата дирекция към кабинета ден преди оставката на правителството. Това е изискване на Брюксел, в противен случай ще бъдат загубени милиони евро по предприсъединителните фондове и програми.

Досега в дирекцията бяха попълнени едва пет от предвидените 20 места заради забавеното почти с шест месеца назначение на неин ръководител. Симеон назначи Мая Чолакова за шеф миналия петък. Чолакова обясни, че процедурата за набиране на хора е започнала. Кандидатите трябва да са с опит в усвояването на средства по европрограмите. Другият претендент - бившият секретар на Съвета по етнически и демографски въпроси Михаил Иванов, напусна МС веднага, след като узнал резултатите от конкурса.





Над 3000 подписа са събрани в Шуменска област





срещу разпределението на депутатските мандати. Това съобщиха от БСП в Шумен. Подписката беше организирана по инициатива на Българска социалистическа младеж в знак на протест срещу преразпределението на гласовете по системата Д`Ондт, което при почти равни изборни резултати даде три мандата на ДПС и само един на БСП в Шумен. Събраните подписи ще бъдат внесени в ЦИК до края на седмицата.





Тест за нивото на стреса раздаде в парламента



вчера председателят на 39-ото НС Борислав Великов. Тестът бе поставен в плик на депутатските банки. Великов обясни, че тестът е за проверка на нивото на адреналина при излизане на парламентарната трибуна за изказване. Той представлява жълто картонче с черно квадратче, на което се поставя палецът. В зависимост от оцветяването се определя и нивото на стреса.





Българската международна стопанска асоциация (БИБА) отправи



апел до парламентарните партии за обединяване

около националните приоритети и спешно съставяне на

правителство. БИБА обединява 250 големи чуждестранни и български компании.

"След като изчакахме две седмици партиите да намерят работеща формула за управление на България, с тревога отбелязваме забавянето на този процес и липсата на конструктивен диалог", пише в обръщението. "Смятаме за важно да споделим нашата позиция, че в този решителен момент е изключително важно да бъдат надмогнати партийните приоритети в името на една националноотговорна политика", се посочва в съобщението.

Според БИБА несъставяне на стабилен и авторитетен кабинет създава реална опасност от отлагане на присъединяването на България към ЕС. Декларираме готовността си да партнираме с всяко българско националноотговорно правителство, заявяват от БИБА.





Соломон Паси открива днес в НДК



17-oто съвещание на Съвета на ръководителите на Националните антарктически програми и на Комитета за логистични операции в Антарктида. Страните-членки на съвета са 29. Съветът е създаден през 1988 г. Неговата задача е да координира работата на ръководителите на националните организации, отговорни за научноизследователските дейности в Антарктика. На редовните си годишни съвещания страните обменят информация за съвместните научноизследователски програми и логистичното осигуряване на дейностите на континента.





Трима души ще се състезават за поста обществен защитник



в Бургас. Специална комисия, излъчена от местния парламент, преся тримата от общо 8 кандидати след оспорван конкурс. Окончателните претенденти са журналистката Катя Касабова, юрисконсултът на Агенцията на вътрешен държавен финансов контрол Радион Карастанчев и Лидия Стайкова, началник отдел "Регионална политика" в Областната дирекция по земеделие и гори. Изборът ще бъде извършен в рамките на следващите 2 месеца.

Това е вторият опит Бургас да излъчи свой обществен защитник. Миналата година това не можа да стане, тъй като двамата основни претенденти набраха равен брой гласове и общинският съвет назначи втори конкурс.
2
1018
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
12 Юли 2005 16:23
Сетили се да викат против Д'Онт-а. Абе и те намазаха покрай него в някой райони, ама където не им изнася, викат. Кучетата си лаят, кервана си върви. На Виктор глупостите няма да минат.
12 Юли 2005 21:24
а защо не преди изборите бе господа от БСП???
сега май не ви отърва , а не е ли малко късничко
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД