:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НС остави висящ казуса "Борисов"

Парламентът остави казуса "Бойко Борисов" висящ, докато временната комисия за подготовка на правилника не даде становище как да бъдат прекратени пълномощията на генерала.

Така НС остави без отговор и въпроса какъв в момента е Борисов - депутат или главен секретар на МВР.

Преди това в пленарната зала се разгоря спор. Бойко Борисов обаче не присъства на него и не положи клетва като депутат. Според Янаки Стоилов от Коалиция за България заявление за напускане на НС може да подаде само народен представител, който се е заклел. Анелия Мингова от НДСВ пък смята, че статутът се придобива от датата на изборите. Затова Борисов има право да изрази своята воля пред НС.

"Генералът иска да се откаже от правомощия, каквито всъщност все още няма", заяви соцдепутатката Татяна Дончева. Тя добави, че парламентът няма да държи насила никой, особено след като твърди, че НС е пълно с дебили.

"Борисов се отказва от правомощията си преди да ги е получил", възрази й Мингова.

През 1992 г. Конституционният съд излезе в решение заради протеста на 39-те и отказа на част от депутатите да се закълнат пред конституцията. Според него неположилите клетва депутати не се считат встъпили в изпълнение на пълномощията си. Ако решението се чете дословно, то на Борисов няма какво да му се прекратява, коментират юристи.
7
1053
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
12 Юли 2005 09:48
Е те това са ни законите , това ни е държавата!Никой не знае кой кой е !Колкото юристи толкова мнения.По същия начин един съдия тълкуваше имунитета на Софиянски по едно от делата, а друг , по друго дело не го направи. Сега остава да почнат да глобяват Бойко, че не се присъствува в пленарната зала
12 Юли 2005 10:15
Стига ни занимавайте с тоя Бриджит Бардо в огнеборски гащи, та чак и казус. Циганска работа: тука има тука нема. Хайде холан, освобождава място за някоя мижитурка и толкоз...Употребена салфетка с царски монограм, нека си я вземат за сувенир БСП и толкоз...[/b]
12 Юли 2005 11:05
Кой ли е предполагал, когато са писали Конституцията и технологията за провеждане на избори, че ще се стигне и до такива шашми - известна личност записан в два района за кандидат-депутат, за да привлича избиратели, без фактически да иска да става депутат. Задачата е изпълнен - гласовете са откраднати и сега настава хаоса. Реално погледнато има подмяна на вота на избирателите и най-справедливото решение е нови избори в тези два района, където ББ бе кандидат.
12 Юли 2005 11:14
Абе сега нали 'сички са си 'се наши? Че го уредиме и момчето, и казуса му ...
12 Юли 2005 14:03
Дилемата е позната - героят на Кирил Варийски (бог да го прости) също се колебаеше: "Аз поп ли съм или комита?"
12 Юли 2005 22:27
Ми да го глобяват - кйормусунтабел, както би казал Доган.
¨ кйорав карти не играе¨
12 Юли 2005 23:43
Това е изкуствен казус. Нямаше да го има ако Борисов не се прави на ИНТЕРЕСЕН.Докато разиграва НС с тоя глупав проблем много вероятно е комунистите да го пратят в охранителната му фирма.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД