:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 41
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВСС отмята 93 назначения на ден

Филчев предлага нов пост за бившия градски прокурор Нестор Несторов
Висшият съдебен съвет трябва да прогласува днес 93 точки, свързани с назначения, понижения и атестиране на съдии, прокурори и следователи. Обикновено кадровите въпроси са около 2 пъти по-малко. Рекордният брой този път се обяснява с предстоящата съдебна ваканция, която ще продължава до септември. Преди да се разпуснат висшите магистрати ще се съберат още веднъж - в хотел "Мургавец" в Пампорово утре.

Сред кадровите въпроси за днес е предложение на главния прокурор Никола Филчев за назначаването на Нестор Несторов във Върховна административна прокуратура. Сега той е в Софийска районна прокуратура, а до 2001 г. бе шеф на градската. Пак по предложение на Филчев Несторов бе понижен за 3 години. Мотивът бе забавяне на делото "Валтер Папазки" и неизпълнение на задължителните указания на по-висши прокурори. Междувременно съпругата на Несторов Лилия бе разследвана, съдена и оправдана за неверни данъчни декларации и укрити данъци.

Поредните 10 следователи ще станат прокурори, ако съдебният съвет гласува кандидатурите им. Ще се обсъжда и предложението на директора на националното следствие Бойко Рашков да бъде повишен за негов заместник. Преди 2 седмици ексдепутатът от БСП бе върнат в следствието като началник отдел.
476
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД