:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,223
Активни 233
Страници 2,125
За един ден 1,302,066

Славков пред МОК: Утре жертва ще е всеки от вас

Всички са изплашени и медалите се разпределят под медиен натиск, твърди българинът
"Драги колеги и приятели... вчера това се случи с 11 от нашите колеги. Днес се случва на мен и някои други. Утре ще се случи на всеки от вас."

Това е казал Иван Славков на членовете на МОК, става ясно от стенограма на речта му в Сингапур, отпечатана във в. "Футбол". Батето описва така процедурата по неговия случай: "Такъв начин не е използван дори от Инквизицията."

Той хвърля голямата вина върху медиите и конкретно върху автора на книгата "Господарите на кръговете" и консултант на филма на Би Би Си "Да купиш игрите" Ендрю Дженингс. "Ние загубихме нашата сила и оставихме враговете на МОК да проникнат в нашето семейство и да наложат волята си - казал Славков. - Войната срещу МОК почна в началото на 80-те. Първо - Игрите на добра воля, после книгите на Дженингс. В тях 5% са общоизвестни факти, 5% - полуистини, и 90% - чисти спекулации и лъжи."

Според Славков мишена на спекулациите били подкрепилите политиката на бившия президент Самаранч "олимпийски ръководители от Африка, Източна Европа и Латинска Америка".

След корупционния скандал около Солт Лейк Сити`02 "11 наши колеги бяха изключени без причина, може би без един. А д-р Ун Йонг Ким, г-н Виталий Смирнов и аз бяхме преследвани с години от същия прочут автор на книги... Целта бе постигната. Членовете на МОК са изплашени. Медалите се разпределят под ужасен медиен натиск. Членовете на МОК биват изключвани под ужасен медиен натиск. И всяко манипулирано и дори откровено фалшифицирано медийно "цунами" незабавно провокира желаната реакция на МОК."

Според Славков, когато Би Би Си се е свързала с Жак Рох, той е скрил, че е знаел предварително за срещата му с мнимите английски бизнесмени. "Ако бях виновен, щях да подам оставка. Ако вие гласувате за моето изключване, ще гласувате срещу доказателствата и закона - за моментно успокоение на медийното преследване. Ще дадете нов стимул на убедените, че е нужно само да опитат да компрометират някого, за да накарат МОК да го отстрани. Дадоха ми 20 минути пред вас срещу цяла година мощна световна медийна кампания. Шансовете наистина не са равни", завършва Славков.

Минути по-късно членовете на МОК го изключиха с 84 "за", 12 "против" и 5 "въздържали се".

У нас Славков, който вече не може да е шеф на БОК, в най-скоро време ще прати покани до 17-те членове на Изпълкома за свикване на заседание. То пък трябва да насрочи общо-изборно събрание за нов председател. Най-вероятно Изпълкомът ще се събере на на 19 или 20 юли.
3
564
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
12 Юли 2005 17:10
Ей лоши хора бе. РАЗПЛАКАХ СЕ.

P.S.
Гъz глава затрива
мухахахахахаха
12 Юли 2005 20:55
Ами ако е така? Всъщност малко знаем за Теорията и практиката на компромата. Ние също сме жертва на тази теория. Нали сега съдят обвинен за укриване на данъци в размер на 9000 лева? Страшно мЛого пари! Съдят други известни хора за престъпления, които маса народ едва ли разбира... Само шум да има и да се създаде впечатление, че... абе има виновни, ама нали са богати и не могат да ги осъдят...Не вярвам на съществуващата в момента съдебна система, нито в някои правни анализи на журналистите. Никак не симпатизирам на Славков, даже напротив, но едва ли е толкова неопитен, за да се остави в ръцете на журналисти, без знанието на рохкия, извинете, твърдия Рох...
12 Юли 2005 21:04
Ах жив да те оплачат.....че си глупак и само ти се хвана на номера никои не ти е виновен, че си корумпиран (за 5 лева се продаваш) при положение, че имаш милиарди също......Глупак, по комунизма не се ли научи как се нареждат тия работи. Май се самозабрави, така когато се мислиш за недостъпен, хайде сега да ти се смеят и сочат с пръст в целия свят
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД