:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
МНЗ ПРЕДУПРЕЖДАВА

Здравословна ли е банята ви?

Запитвали ли сте се защо винаги изпитвате едно и също безпричинно неприятно усещане, когато влезете в дадена стая? Отговорът много често се крие в нездравословната подредба на помещението. Звучи доста невероятно, но е факт. В Далечния изток на тази тема има цяла философия, която учи как най-добре да се подреди, а и проектира едно жилище, за да цари в него само позитивна енергия. Нарича се фън-шуй.

А правилата му важат дори за такава малка част от дома като банята. Тя например трябва да е ориентирана на север. Ако нямате такъв изглед, добре е да поставите вътре силно халогенно осветление в бяло. В никакъв случай не използвайте неонови лампи, тъй като те излъчват студена светлина и "гълтат" енергията.

Ако банята ви е много дълга, задължително поставете в нея живо растение или водно животно - костенурка или рибки, които са катализатори на позитивна енергия.

Според фън-шуй не е добре прозорецът на това помещение да се намира срещу вратата, тъй като така космическата положителна енергия Ци влиза и веднага излиза. За да я задържите вътре, окачете в средата на банята камбанка или пък поставете срещу вратата огледало.

Вратата на банята е срещу вратата на дневната или пък точно встрани от нея? Това е опасно. За да намалите риска от инциденти, винаги дръжте банята затворена. Също така близкото разположение на баня (вода) и кухня (огън) не е добро, защото разваля равновесието на елементите. Решението е отново плътно затворени врати. Същото важи и в случаите, когато банята е в центъра на жилището или пък е "прикачена" към спалнята.
769
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД