:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 468
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Цените на петрола в застой

Цените на петрола се запазиха близо до най-високото ниво от седем седмици насам, предаде Ройтерс. Вчера те дори отбелязаха лек спад, независимо че повечето страни-членки на ОПЕК, асоциацията на производителите и износители на петрол, уведомиха своите потребители за предстоящо намаление на производството.

Петролът сорт Брент падна с 21 цента до $ 26.85 за барел (158 литра) на борсата в Лондон. Американският лек суров петрол падна с 19 цента до $ 31.98 за барел след ръст от $ 1.74 в Ню Йорк в петък.

Петролният министър на Кувейт шейх Сау Насер ал Сабах обяви вчера, че ще нареди добивът в страната да бъде намален със 120 000 барела на ден от началото на февруари във връзка с последното споразумение на ОПЕК, взето на среща във Виена преди седмица.

Обединените арабски емирства също информираха своите потребители в Япония и Южна Корея през уикенда, че ще намалят доставките следващия месец с 5%.

Саудитска Арабия каза на клиентите си, да очакват по-малко суров петрол още преди да бъде обявено решението на ОПЕК. Иран също заяви, че ще намали доставките с 200 000 барела на ден.

Миналата седмица ОПЕК реши да съкрати добива с около 1.5 млн. барела дневно. Целта е средната цена на суровия петрол да се задържи между $ 22 и $ 28 за барел. Средната цена в петък беше $ 25.02.
312
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД