:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 454
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Премиерът разтревожен от "Балканския синдром"

 
"Кампанията по т.нар. "Балкански синдром" е безпочвена и за съжаление има опасност да бъде платена от България като създаде предпоставки за недоверие сред чуждестранните инвеститори". Това е заявил вчера премиерът Иван Костов по време на разговора си с Юха Каконен (на снимката вдясно). Според Костов ако не е била тази кампания, страната ни щяла да навлезе в изключително благоприятен период.

Премиерът обявил за неоснователна критиката на Европейската комисия, че у нас фирмите трудно се появяват на пазара и трудно излизат от него. През 1996 г. регистрираните по БУЛСТАТ субекти са били 350 000, а сега са 750 000 , т.е. на пазара са се появили два пъти повече фирми, уточнил Костов. Ежегодно между 2500 и 3500 компании напускали пазара.

В последваща среща с мисията на МВФ президентът Петър Стоянов е изразил надежда, че в предизборната кампания тази година няма да се използват минали и бъдещи споразумения с МВФ. Държавният глава е подчертал, че ще използва цялото си влияние, за да се запази в предизборния период стратегическата линия на добри отношения с МВФ. Стоянов е изразил надежда, че в страната ще се провежда по-гъвкава данъчна политика особено спрямо малките производства.



Снимка: Емил Иванов
442
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД