:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 86
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Комунистите в Чехия в немилост заради Куба

"Не само в началото на 90-те години беше уместно да се забрани комунистическата партия. Струва ми се, че и сега има основания да се замислим по този въпрос", заяви Хана Марванова, заместник-председател на чешкия Съюз на свободата.

Повод за думите й са твърденията на Комунистическата партия на Чехия и Моравия (КПЧМ), че арестуваните в Куба Иван Пилип - депутат от Съюза на свободата, и Ян Бубеник несъмнено са нарушили кубинските закони, тъй като са се срещали с дисиденти по поръчка на американска фондация. Това е в разрез с официалната чешка позиция, която настоява, че двамата задържани са невинни и арестът им е нарушение на международните правни норми.

Чешкият в. "Млада фронта" писа, че "присмехът към комунистическия резерват Куба и позастарелия му лидер Фидел Кастро трябва да стихне", тъй като при евентуален процес двамата чехи ще бъдат съдени в кубински съд, по кубински закони и защищавани от кубински адвокати.
1
425
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Януари 2001 11:35
Забележка към заглавието на статията.
Не ми харесва заглавието, тъй като е израз на Вашия стремеж към сензация на всяка страна. В случая излиза, че се сте много доволни от това, че сте предизвикали спор между две държави. В този спор вече е пролята много кръв и затова подобна гордост от ВАша страна е меко казано неинтелигентен подход.Web Site Name
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД