:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
59 депутати искат Костов да падне

ДПС изостави БСП за вота на недоверие

Хората на Доган щели да мислят за оставка след вторник
Снимка: Борислав Николов
55 депутати от БСП и четирима независими внесоха вчера в парламента вот на недоверие на кабинета заради престъпността. Сред подписалите се няма нито един представител на ДПС, въпреки че от движението също искаха оставката на правителството.

"Ще изчакаме дебата за престъпността във вторник, на който ДПС ще участва, и тогава ще решим какво да правим", заяви зам.-председателят Осман Октай. Според него БСП прибързва с внасянето на вота и това показвало, че преследва политически цели. Октай не изключи възможността движението да подкрепи вота или да внесе свое искане за оставка.

"Всяка партия сама си преценява как да постъпи. Но нито една партия извън БСП не може да внесе сама вот на недоверие, защото не може да събере нужните 48 подписа", каза зам.-шефката на демократичната левица Татяна Дончева. Според нея ДПС ще промени мнението си в пленарната зала.

В мотивите за исканата оставка социалистите са записали, че ескалацията на престъпността е плод на управлението на сегашното правителство. СДС било зависимо от мафиотски структури и мръсни пари, управляващите господствали над икономическите структури, а служителите в МВР работели без мотивация, защото "едрите риби" от престъпния свят били под политически чадър. Според червените отговорността за това е лично на премиера и затова правителството трябва да си отиде.

Не се притеснявам от вота на недоверие, заяви премиерът Костов. "Това е политическо лешоядство, защото те като че ли използват мъката на хората, за да развият на тази основа една кампания. Това е политически безотговорно", заяви зам.-шефът на СДС Димитър Абаджиев. Според него да ти отхвърлят вот на недоверие 2 месеца преди изтичането на мандата на парламента е най-голямата политическа загуба.



КОМЕНТАР

Че тоя вот няма да мине, е ясно отсега. Но по-интересното е, че социалистите за пореден път останаха сами. БСП пак не усети откъде духа вятърът. След срещата между Стоянов и Доган посоката май води към "Дондуков" 2. Как иначе да си обясним факта, че хората на Сокола до вчера бяха за вота, а днес се колебаят? Дали президентът или Христо Бисеров, когото в ДПС споменават все с добро, не са подсказали на Доган, че искане на оставката на кабинета от движението ще затвори пътищата за коалиция със сините независимо от кой лагер са те?
566
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД