:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,247
Активни 236
Страници 2,149
За един ден 1,302,066

Прелет над печата

Мат? Пат...
Царят не става за президент. Поне на тия избори. Решението на конституционните съдии е раздиплено от всичките му страни в цялата преса. Така е, формално не става. Но пък язък, че го отрязаха, защото президентската надпревара нямаше да е състезание с един кон.

Но монархистите например не плачат. "За нас е по-важно, че цар Симеон II си е у дома, че въпреки пречките е готов да служи на народа си и че времето на надеждата едва сега започва", казват те пред "Новинар".

Симеоновисткият "Монитор", който обявява Конституционния съд за комунистически, беснее: "Защо се търси такава перфидна форма той да бъде отхвърлен от реално участие в политическия живот на България? При този морален дефицит, който е обхванал целия ни обществен живот?"

Обаче пък други близки до царя не се дават: Симеон II не може току-така да бъде елиминиран от политическата сцена. Справка - Венцеслав Димитров и Красимир Каракачанов.

А СДС мълчи. Няма ги Катка, Тотка, Командира и Соколов. Иван Сунгарски го усуква пред "24 часа", че "Симеон II ще си остане с достойнството на монарх без функции, в противен случай нарушава статута си". Работа на Сунгарски ли да е бди за ненакърнимостта на царския статут? Ама горкият като не знае какво да каже. Същата дилема я има и милата "Demokratsia". Вместо по Костовски да отмине с мълчание казуса "цар-президент", е пуснала коментар, в който се разбира, че нищо не се разбира. Явно и на Лучников не му е било до писане.

Но де го матирания цар? Седи и трепери във Врана? Нищо подобно. Докато Костов го матира със съдийската армия, царят се оттеглил по фланга в Боровец. За да се види с кого? С Негово Величество императора на "Олимп" Славчо Христов. (докладва "24 часа"). Мат ли? Пат. Славчо отишъл без знанието на Костов. Ах, как го заболяло Командира. Кака Ленче да беше отишла тайно, нямаше да му е тъй криво. Става интересно.
708
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД