:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 361
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Издирват шефа на РКС-Сливен заради кредити от 260 000 лв.

Председателят на Районния кооперативен съюз в Сливен Иван Иванов се укрива от миналия петък заради финансови нарушения, разкрити при проверка от ЦКС-София, съобщиха член-кооператори.

Иванов ужилил РКС с над 260 000 лв. 100 хил. от тях били отпуснати преди около година от ЗАД "Армеец" в Сливен, а останалите - от местни банки. Нито един от кредитите не бил погасен. По жалба на "Армеец" е образувано изпълнително дело.

"Търсим правата си по съдебен път, за да си върнем парите", каза директорът на "Армеец" Валентин Станев. Според непотвърдена информация голяма част от заемите били получени от шефа на РКС Иванов като личен аванс. Сред служителите в управлението на РКС се говори, че шефът им бил пристрастен към хазартните игри.

В РКС-Сливен членуват 22 кооперации от региона. Те са собственици на търговски обекти в почти всички сливенски села, на две складови бази в града и на два етажа от административната сграда в центъра на Сливен, които отдават под наем на частни фирми. Ревизори от ЦКС в момента проверяват каква част от това имущество е ипотекирана.

Миналия петък Иванов е освободен от длъжност с решение на управителния съвет на ЦКС-София. На негово място ще бъде назначен Доньо Донев, бивш член на кооперативното ръководство в Сливен.
3071
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД