:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

20% спад на продажбите в промишлеността

Харчовете за стоки за домакинството нараснали
Приходите от продажби в промишлеността са намалели с 20% през януари спрямо декември, обяви вчера НСИ. Реализираната продукция обаче е с 1,8% повече, ако се сравни с резултатите, отчетени през януари 2000 г. Износът на промишлени стоки се е увеличил със 7,1% спрямо обявеното година по-рано. Продажбите на вътрешния пазар продължават да намаляват. През януари те са се свили с 3,8% спрямо същия месец на миналата година.

Най-драстичен скок се отчита в търсенето на изделия от каучук и пластмаси. То е нараснало с 44,6% през януари спрямо отчетеното година по-рано. Приходите от продажба на тютюневи изделия са скочили с 37,8%, а на домакински уреди и оборудване - с 28%. С 228,4% е нараснал износът на електроенергия, газообразно гориво и топлоенергия през януари.

1605 млн. лв. са приходите от търговията и ремонта на автомобили, лични вещи и стоки за дома през януари. Те са намалели с 4,9% спрямо отчетеното през същия месец на 2000 г. Търговията на едро се е свила с 8%.

В същото време продажбите на лични вещи и стоки за домакинството са нараснали със 7,8%. Търсенето на текстил, обувки и облекла се е повишило с 8,8%, а на хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 5,9%. Продажбите на козметика, медицински стоки и тоалетни принадлежности са намалели с 6,5%.
242
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД