:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 524
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Пускаме 3-о поколение GSM-и по-рано



Искането на България пред Европейския съюз да отложим чак до 2008 г. пускането на 3-о поколение мобилни комуникации - UMTS, се оттегля. В най-скоро време България ще се съгласи това да стане във времето между 2004 и 2006 г., съобщи шефът на управление "Регулация" в транспортно-съобщителното министерство Петър Рендов. България ще поиска двоен преходен период за въвеждане на принципа на "преносимост на номерата" в телекомуникациите. Това става заради липса на инвестиции в мрежата.



Започва строителството на зимовник на кораби в Русе



До 15 април ще бъдат изготвени документите за международен търг за фирма-супервайзър на строителството на зимовник за 40 кораба край Русе. Това съобщи шефът на Агенцията за поддържане и проучване на Дунав Георги Георгиев. Агенцията ще бъде собственик на новото съоръжение, което ще дава подслон на нуждаещите се плавателни съдове. Търгът ще бъде обявен от министерството за регионално развитие и благоустройство. 7,1 млн. евро вече са осигурени за изграждането на първия и втория етап на зимовника. Строежът ще трае 5 години. Зимовникът ще бъде единственият по рода си в долното поречие на Дунав, уточни Георгиев.



Финансовият контрол проверява кмета на Котел



Държавен финансов контрол в Сливен започна вчера проверка срещу кмета на община Котел Георги Дедов от ОБТ. Ревизорите били изпратени по сигнал на областния управител д-р Пеньо Семков, съобщиха от областната управа. Според д-р Семков котленският кмет получавал актуализирана заплата в нарушение на закона. Промяната във възнаграждението му не била приета с решение на общинския съвет, който не е заседавал от 31 август 2000 г. "Още с встъпването ми в длъжност съветниците решиха заплатата ми да е 70% от депутатската", обясни Дедов.





Прекратяват концесията за мангановото находище в Оброчище



Договорът за концесия на мангановото находище край балчишкото село Оброчище ще бъде прекратен, тъй като концесионерът - фирма "Евроманган", не експлоатирала рудника въобще, съобщи областният управител на Добрич проф. Димитър Камбуров. През 1999 г. "Евроманган" сключи договор за концесия на находището за 25 г. с годишна такса 11 000 долара, но от началото на 2000 г. производственият процес е изцяло спрян. Освен британска фирма към находището проявяват интерес руски и украински фирми.
407
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД