:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 572
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Парното ще се плаща с карти

С електронни пари ще се покриват сметки за ток и мобилни телефони
В новите банкомати на Банка ДСК е зареден софтуер, който позволява чрез дебитни карти да се плащат сметките за парно, съобщи Александър Матрозов, шеф на БОРИКА. Този вид разплащания ще бъдат възможни след 15 март. Предвижда се чрез карти и чрез банкомати да се плащат мобилни телефони и сметки за ток.

Вчера Банка ДСК обяви, че почва да издава електронни дебитни карти "Маестро". Те са левови и дават възможност на притежателите им да извършват разплащания от банкоматите по целия свят. "Тази карта е по-добре защитена от кредитна карта, защото се задейства чрез PIN код", обясни Матрозов.

"Клиентите на Банка ДСК, които получават заплатите си чрез дебитни карти, ще могат да теглят 100% от заплатата си месец по-рано, т. е. ще имат право да ползват овърдрафт", обясни Виолина Маринова, зам.-шеф на управителния съвет на банката.

Досега банката е издала 129 000 електронни карти, което я поставя на първо място в страната. За миналата година броят на притежателите на карти се е удвоил.

Депозитите в Банка ДСК през миналата година са били 1,035 млрд. лв. В момента са 1,050 млрд. лв., съобщи Маринова. Раздадени са 570 млн. лв. кредити.
719
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД