:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 168
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пак вдигат Берлинската стена

Част от Берлинската стена, окомплектувана с наблюдателни кули, бодлива тел и прожектори, може да бъде издигната отново, за да се превърне в туристическа атракция, пише в. "Мирър".

Според икономисти, ако бъде превърната в историческа забележителност на града, стената може да носи над 16 милиона марки годишен приход от туризъм.

Кметът на Берлин Еберхард Дипген смята, че подобен проект ще напомня на следващите поколения за миналото на разделена Германия. Младите трябва да разберат какво е означавала стената за техните предшественици, заяви Дипген.

Броят на туристите, посетили обновената столица на Германия през лятото на 2000 година, значително е нараснал. Много берлинчани изразявали съжаление, че стената, една от най-прочутите исторически реликви на страната, е разрушена. Отделни нейни бетонни късове бяха изкупени от колекционери. Някои от тях, нашарени с рисунки откъм западната страна, бяха изтъргувани срещу баснословни суми. Други късове бяха превърнати в паметници в различни градове на света.
4
355
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
13 Март 2001 05:20
kato ideja e dobra.zatova v u,s. postroiha oste po golema stena na meksikanskata granica i ja napruskaha s sin fosfor za da mogat da lovjt po lesno emigrantite koito svetjat sino noshtno vreme.pusta demokracija S HUI DA JA SOCHISH S MUDI DA JA ZAMERJSH
13 Март 2001 20:04
Вярно е драги ми Хъш, но колко българчета знаят за нея, колко от тях са чували за стотиците мексиканци, които са убивани от граничната охрана или от собствениците на терени покрай границата. съжелявам , че в момента не мога да ви предоставя превад на статията с данни. Това е пропагандата. Има едно хубаво издание на главния редактор на Монд-дипломатик по този въпрос виж Monde-diplomatique.fr
А защо има такава стена, която никъде не се коментира, между две страни, едната от тях с най-големи претенции в света може да разберете ако прочетете статията " Mexico is exporting its heart out" от списание ЕIR Jenuary 19.2001 vol28 N3. От тази статия се разбира , че в бизнеса морал няма и бедните мексиканци са доведени до състоянието на абсолютни роби за да правят пари за американските си съседи. Все в същото списание става ясно значението на тяннанмънското кръвопролитие в Kитай, повратен момент за спасяване на страната от мегаспекулантите като George Soros.
13 Март 2001 20:44
za stroeza po granicata s meksiko sa vinovni Kitaicite.Te im dadoha ideja s tehnata velika kitaiska stena ot srednovekovieto.Trebva da se uchat ot po starite narodi na "DEMOKRACIJA"
13 Март 2001 21:24
Драги приятели, за всички които се интересуват от икономическа информация и изключително сериозни икономически и политически анализи от цял свят ползувайте следния адрес: LAROUCHEPUB.COM Много статии, в превод на френски, английски и руски език, за състоянието на американската и световната икономика. Изключително полезни за тези, които са се затворили и преживят своята омраза към всички , които не изповядват техните виждания.
Да останеш прост и невежа в съвременния свят на компютри и невероятна възможност за самообразоване означава две неща: или нямате време и работите в условие на роби, или интелекта ви е директно свързан само с хладилника и леглото.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД