:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Албански "Марш на истината" в Скопие

Тирана препоръчва диалог с македонските институции
Снимка: Ройтерс
Демократичната партия на албанците (ДПА), коалиционен партньор в правителството на Македония, повежда днес в Скопие "Марш на мира и истината", който ще започне по обед в центъра на града.

"Определяйки се за мира, не само ще поправим грешките на другите, но ще отворим и нови пътища за нашата национална перспектива", се казва в апела за участие към албанското население. В него се отбелязва, че в контекста на кризата в Танушевци "албанците станаха виновници и дестабилизиращ елемент".

Решението за връщане на югославските сили на границата с Косово и с Македония се окачествява като наказание от страна на НАТО.

"ДПА призовава албанския народ да подкрепи мира и истината, да подкрепи процесите, в които се печели", се сочи в апела.

На срещата в Тирана между албанския премиер Илир Мета и лидерите на двете партии на етническите албанци в Македония - Арбен Джафери (на ДПА) и Имер Имери - на Партията на демократичния просперитет (ПДП), е била обсъдена ситуацията в Македония. Мета посочил, че албанското правителство подкрепя позициите на двете партии за "започване диалог и за тяхното участие в македонските държавни институции".

Участниците в срещата заели становище против решаването на проблемите с насилие и въоръжени действия и подкрепили дейността на международните институции за запазване на мира в района.
 
Камиони с албанци от македонското село Лукаре се отправиха към Липково, на 50 км северно от Скопие, където избягалото население се укри от престрелките между македонските сили за сигурност и албанските екстремисти.
2
306
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
13 Март 2001 06:29
Miloshevch edin na mama i na tatka,za surbite nadezda sladka.Kat shepa spartanci pod zganta na Nato umiraha geriski za Kosovo svjto.Samoleti hvurkat smelo po nebeto,slavata se nosi Nato e v surceto.Nekoi se zavrastat,drugi tam ostavat.Konvoi ot hora tezko porazjavat.Greshka stanalo e znaite umrelite obratno daite.Zurnalisti ot chuzbina tursjat Kosovo a to na maininata mu guzina.Daze g-n Osaka i zena mu Hui Ne Saka,s bratovcheda Jakoshiba iznasiliha albanka mirizliva.Intervu im dade tj,che v konvoja s oste edna.Sa reshili te sluchino da se ebnat s Clinton taino.Clinton simvol na razvrata se prochu che bil dobur v krevata.Pri Stojanov toi zamina da go aplodira.V bulgaria ne tui lesno da si zdrav i jak i Clinton se vidja na tesno.Ot glad i huja mu uvisna ne moze veche da ebe.Za tui za Kosovo zamina dushata da si subere.
13 Март 2001 21:12
kakvi e chada razdala......Razda i sega Bulgarska maika unaska
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД