:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 33
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

60-годишен бил начело на АНО

Фасли Велиу, издирван от Интерпол 60-годишен албанец, на когото се приписва серия бомбени атентати отпреди 2 г. в Македония, заяви пред вчерашния италиански в. "Република", че е водач на Армията за национално освобождение (АНО).

Велиу твърди, че АНО "не е банда, а истинска армия", която не била "толкова налудничава, че да мечтае за Велика Албания". Хората му искали "да бъде променена конституцията, албанците да говорят свободно на майчиния си език, да имат свое знаме, равни права, участие в държавната администрация, в армията". Според Велиу албанците са 45% от населението на Македония, а не 23%, каквито са официалните данни.

Името на Велиу се свързва със скандала в Германия през март м. г., когато бе заловен там от Интерпол, но поради безразличието на македонските власти не им бе предаден. Медиите в Скопие винят правния министър Джевдет Насуфи, че искането за екстрадиция е било анулирано след негова намеса.
2
261
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
13 Март 2001 04:04
E ma sa inteligentni tia "makedonci".Nemcite im arestuvali bash shefa na teroristite, a pak te zabravili v kakvo go obviniavat. Tolkova sa vglabeni v svoiata "makedonska" identichnost, che triabvashe trima policai da se samoubiat za da se usetiat, che niakoi "makedonci" se imat za albanci i ne se otrichat ot proizhoda si i nazionalnoto si samosaznanie.
13 Март 2001 15:56
...КАРТАТА НА ВЕЛИКА АЛБАНИЯ НА АДРЕС http://www.aacl.com
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД