:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 222
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кой гони шпионите в България

С тази задача основно се занимава Националната служба "Сигурност" (НСС) - т. нар. цивилно контраразузнаване, което все още е в системата на МВР, и Служба "Сигурност - военна полиция и военно контраразузнаване", която е в системата на Министерството на отбраната. Помагат им Националната разузнавателна служба, военното разузнаване, Националната служба "Борба с организираната престъпност", националната полиция, Бюрото за оперативно издирване, Службата за оперативно-техническа информация и др.

НСС е създадена на основата на съществувалото до 1989 г. Второ главно управление на ДС. Според закона за МВР НСС е специализирана контраразузнавателна и информационна служба за защита на националните интереси, за установяване и неутрализиране на процеси, застрашаващи конституционно установения ред, единството на нацията, териториалната цялост и суверенитета на страната. Службата няма полицейски функции. Тя се занимава с контраразузнавателна дейност за наблюдение, разкриване, противодействие, предотвратяване и пресичане на замислени, подготвяни или осъществявани посегателства срещу националната сигурност, свързани на първо място с разузнаване в полза на чужди сили. Точно НСС трябва да работи за предотвратяване дейността на чужди специални служби, чуждестранни организации и лица, извършващи дейност, която застрашава националната сигурност.
624
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД