:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,253
Активни 236
Страници 2,155
За един ден 1,302,066
ПО-ДОБРЕ КЪСНО...

За първи път варненка стана "Мис България"

19-годишната Ивайла Бакалова е завършила френска гимназия, има близначка на име Божидара
Снимка: Александър Михайлов
След дългия списък от софиянки, носителки на титлата "Мис България", най-сетне и едно варненско момиче се добра до короната. Името й е Ивайла Бакалова и то се спрягаше в медиите далеч преди финала на конкурса в зала 1 на НДК миналата вечер.

"Победителката не можеше да се знае предварително, тъй като гласувахме по време на самия спектакъл", разсея съмненията организаторката на "Мис България" Дарина Павлова. Повечето журналисти обаче бяха сигурни, че журито ще избере Ивайла, която изглеждаше най-достойна за титлата измежду всичките 31 участнички.

19-годишната варненка е висока 176 см, мерките й са 92-63-88. Тя е едно от 5-те деца в семейството на хирурга Божидар Бакалов. Има близначка, която се казва Божидара, същото име носи и майката. Ивайла е завършила френска гимназия във Варна, а амбициите й са да продължи образованието си по специалността реклама и маркетинг. Тя е манекенка от 4 г. Носителка е на титлите "Мис Черно море", "Мис Златни пясъци", "Мис Албена" и "Мис Грандхотел Варна". Това, което най-много харесва у себе си, са очите.

Към короната "Мис България 2001" получи лек автомобил "Оpel Agila", петдневна почивка за двама в грандхотел "Варна", тридневна екскурзия до Истанбул и други предметни и парични награди, всичките на стойност около $ 30 000.

Освен това Ивайла ще представя страната ни на "Мис Вселена" през май в Пуерто Рико. Момичето, което има право да участва на "Мис Свят" през ноември в Лондон, пък е Таня Карабелова от Шумен. Тя бе избрана чрез анкета на в. "Труд".

Членовете на журито на "Мис България", сред които бяха Иван Славков, депутатът Гиньо Ганев, спортистката Стефка Костадинова, режисьорът Николай Волев и скулпторът Вежди Рашидов, решиха подгласнички на Ивайла да бъдат Весела Петрова и Ива Пенчева. Гаджето на Евгени Димитров-Маестрото от "Ку Ку бенд" - Радослава Райкова, не се класира сред финалистките.

Въпреки дългия списък с кандидатки за титлата "Мис България 2001" конкурсът в НДК остави чувство на незадоволеност у публиката и особено у мъжката част. Дошли да изплакнат очи с красавици, зрителите трябваше да гледат повече музиканти, певци, актьори и водещи, при това повечето от мъжки пол. От близо двата часа, колкото продължи спектакълът, участничките в конкурса бяха на сцената не повече от 30 минути.

Разочарование донесоха и някои от финалистките. Журито явно не бе преценило добре техните интелектуални способности, сринали се от въпросите на водещите Слави Трифонов и Георги Мамалев. Почти всеки отговор на финалистките започваше с "Ами мисля, че...", а най-големият бисер бе откритието на Свилена Стоянова за "българското човечество". Ботев пък придоби нов прочит: "Жив е той, жив е, там на Балкана... Вятър ечи, Балкан стене..."

За първи път короната на победителката не връчи нейната предшественичка - Ваня Пейчева, избрана миналата година на конкурса на "Визаж". Това стори шефката на "Мегаталант" Дарина Павлова. Ваня Пейчева дори не се появи на сцената. Но пък публиката изплакна очи с друга коронована особа - "Мис САЩ'99" Кимбърли Ан Преслър, която бе специален гост на шоуто.

Добра новина за бъдещите участнички в "Мис България" е, че отново се възроди традицията победителката да не получава само кремчета и чорапогащници, а и нещо по-солидно, каквото е един лек автомобил. 19-годишната Ивайла има шофьорска книжка, така че много скоро ще подкара своята най-голяма награда.

Ден след конкурса новата "Мис България" заедно с останалите призьорки откриха парка на красотата зад хотел "Хилтън" в София. Скулпторът Вежди Рашидов бе издялал специална морена, която ще краси градинката.

Днес Ивайла е при дизайнерката Жана Жекова, с която обсъждат как ще изглеждат 6-те рокли на красавицата за конкурса "Мис Вселена". Варненката заминава за Пуерто Рико на 22 април.
 
Ивайла (вдясно) и близначката й Божидара по време на коктейла след конкурса.
 
Гиньо Ганев (вдясно) и Иван Славков (вляво) имаше какво да гледат и на сцената, и до тях. Депутатът не отделяше очи от ослепителната Дарина Павлова.
 
Георги Мамалев и Слави Трифонов (в гръб) ужасени, след като една от финалистките - Алтен Алиева, заяви, че представите й за красив мъж са "не като вас двамата".
 
След седмици на тежка диета участничките в конкурса наваксваха на коктейла след състезанието.
2
15544
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
13 Март 2001 12:11
Уффф така като я гледам тая, да се надяваме и за последен! Поредния срам за България.Май тоя конкурс трябва да го прекръстят на мис връзки.
13 Март 2001 16:49
Не е виновно момичето. Такива са им снимките.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД