:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 203
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Унгарските селяни засилиха натиска върху правителството

Снимка: Ройтерс
Протестите на унгарските селскостопански производители се засилиха след провал на преговорите с правителството, предаде вчера Ройтерс. Фермерите искат по-бързо изплащане на европейските селскостопански субсидии, които им се полагат, откакто страната влезе в ЕС на 1 май м. г. Те обвиняват чиновниците в некадърност и мудност. На свой ред от аграрното ведомство обвиниха селяните, че лошо са попълнили исканията за субсидии.

Министерството на земеделието беше предложило споразумение, което обещаваше бързо изплащане на субсидиите. Вчера обаче преговорите забуксуваха заради несъгласие за датите, на които ще бъдат изплатени 15 милиарда форинта (около 60 милиона евро) за животновъдите.

Демонстрантите заявиха, че не искат повече да преговарят с представители на министерството и искат среща с премиера Ференц Дюрчани. Те заплашиха, че техните протести, при които трактори блокираха района около парламента, ще се засилят, докато властта отстъпи. Засега премиерът Дюрчани отказва да се среща с фермерите.
6
446
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
12 Март 2005 03:06
И тях не можем да ги стигнем...
12 Март 2005 09:42
А у нас само циганите протестират пред парламента - тъжно
12 Март 2005 13:20
Само може да завиждаме за духът и общественото съзнание, което унгарците имат.
Затова са добре, затова и положението на единичния човек в Унгария ще се подобрява с порядъци по-бързо от това в България.
Браво!
12 Март 2005 17:48
Ама и тяхното правителство е за..........Защо не им направиха бланки за попълване, щом е толкова трудно. Въобще в бившия соц липсва добра организация и други неща...........
13 Март 2005 03:42
donangel нещо чета че хвалиш маджарите. Да те питам бил си сред тях да ги видиш що за стока са - Наложи ми се да поживея 3 месеца в маджария(унгария) и мога с чиста съвест да ти заявя, че по .......... хора от тях няма
13 Март 2005 17:45
Другия, аз пък тази седмица бях там за няколко дена и ми направи впечатление, че никой на мен познат народ в Европа не използва думата "благодаря" толкова често колкото те. А от Европа съм видяла доста. Вярно, цигани там има немалко, сигурно впечатлението което те са оставили в теб е по-силно от всичко друго. Те и те нас ни мислят за цигани и след като сравних техния стандарт с нашия разбирам защо.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД