:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шварценегер се клонира в "Шестият ден"

Зъл и алчен магнат обърква живота на Арни в бъдещето
Диема 2, неделя, 20,00



В първите си кадри "Шестият ден" с участието на Арнолд Шварценегер припомня, че през 1997 г. е била клонирана овцата Доли. В недотам далечното бъдеще Арни го спохожда същата съдба, макар прекопирането на хора да е забранено със закон. Зъл и алчен магнат обаче клонира нашия човек навръх рождения му ден и с това си взема белята. Класическата битка между добрите (в случая два броя Арнолд) и лошите е натъпкана до козирката с клишета, но "Шестият ден" съвсем не е толкова тъп, колкото изглежда. Картината на бъдещето, нарисувана във филма, е едновременно комична и съвършена - център за прекрояване на домашни любимци в тон с тапетите, живи кукли, виртуални гаджета, създадени според либидото на притежателя им... И за капак безсмъртие на черно срещу милион и двеста хиляди долара. Визиите са впечатляващи, а режисьорът Роджър Спотисууд определено има какво да каже по темата. Лабораторията за клониране на хора е в доста хоръркраски, напомнящи по малко за "Пришълеца" и "Матрицата". Робърт Дювал, Майкъл Рукър и много технокрасивата Сара Уинтър се мяркат край Шварценегер, но участието им е доста незабележимо. Има и няколко учудващо остроумни момента, които звучат малко странно поради неизлечимия австрийски акцент на Арни.

Белята на "Шестият ден" идва от семейния и общочовешки елемент, който сценаристите са се постарали да вкарат. Но и без него филмът е приличен фантастичен екшън.
601
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД