:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 386
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ГРАМОФОН

Гласове и мелодии, които помним

"Вечната музика" разказва живота на Коул Портър
снимка: ройтерс
Коул Портър явно не е много известен у нас - по никакъв друг начин не може да се обясни фактът, че "Александра филмс" изтеглиха тихомълком филма "Вечната музика" от разпространение - след като веднъж бяха обявили датите и го бяха прожектирали на "Киномания". Сигурно са решили, че няма достатъчно пазарен потенциал.

Справедливостта е донякъде възстановена с появата му на видео и DVD, която съвпада с истерията около Рей Чарлз и биографията му "Рей". Посмъртно соулгеният обра наградите "Грами", ролята му донесе "Оскар" на Джейми Фокс, а пък филмът продължава да се върти пред пълни зали у нас.

Ми що да не използваме конюнктурата да изкараме някой лев и от Коул Портър, ще да са си казали дистрибуторите.

"Вечната музика" всъщност носи съвсем различно заглавие - "De-lovely", кръстен е на една от известните песни на Портър. Западната критика не беше много ласкава към него, оригиналното име често беше използвано за каламбури с качествата му.

"Вечната музика" действително отстъпва като въздействие на "Рей", но то не е била и целта му да си приличат - този е структуриран повече като мюзикъл, скелетът на филма са 28 парчета, изпълнявани от съвременни звезди като Шерил Кроу, Аланис Морисет, Натали Коул и Роби Уилямс.

Иначе в ролята на композитора на джазстандарти е Кевин Клайн, който няма основания да се срамува от превъплъщението си. Актьорът издържа съвсем достойно сравнението с Кари Грант, който игра в първата биография на Коул Портър "Нощ и ден". Акцентът върху хомосексуалността на музиканта е натвърден май прекалено много, но какво от това, когато най-забележителната роля във филма си остава женска. Ашли Джъд, накипрена в невероятни тоалети и прически, съпътства Портър през целия му живот - нищо, че не консумират брака си особено активно. Джъд не само изглежда адски буржоазно, но прави и най-добрата си роля въобще.

Фин, претенциозен, перфектен във формата филм - което помага да се скрият много от недостатъците на съдържанието.
1
4420
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Март 2005 10:34
бел.ред. Авторката е председател на фен-клуба на Коул Портър в България - Сдружение "С Коул в сърцето и душата" и влезе в Книгата на рекордите на Гинес с 963 часа непрекъснато слушане на една и съща песен на Коул Портър - рекорд, поставен пред френетична аудитория от 12 000 ревностни почитатели на твореца.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД