:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,649
Активни 168
Страници 24,283
За един ден 1,302,066

Любопитно

Гей-пингвините в бременския зоопарк най-сетне могат да си отдъхнат. След като в зоологическата градина били получени десетки протестни писма от гей-организации по света, зоолозите решили да оставят на мира това сексуално малцинство.

Проблемът с бременските пингвини започнал през януари, когато, след като чакали няколко години потомство, служителите на зоопарка открили, че три от петте им двойки пингвини се състоят от по двама мъжки. Пингвините, макар и от един пол, водят редовен полов живот, а двама дори се опитват да отгледат камък, който мътят като яйце. Истината била открита едва след ДНК анализ. В опит да "вкара пингвините в правия път" зоопаркът се сдобил с 4 женски, които обаче не направили никакво впечатление на влюбените мъжкари. Когато този куриоз се разчу, организации за защита на правата на гейовете, лесбийките и транссексуалните написаха протестни писма до кмета на града Йорг Шулц. След дълги правни консултации той издаде заповед, с която забранява на зоопарка да пречи на свободната любов в клетките. "Но ние не сме насилвали гей-двойките да се разделят! - протестира директорът на зоологическата градина Кюк. - Нали всеки може да живее както му харесва!"



Изобретиха солариум за носорози

Зоопаркът в Амстердам вече има солариум за носорози. Той е специално поръчан и изработен за двете женски носорожки Дженифър и Петра, които имат дерматологични проблеми през зимата заради липсата на слънчева светлина.

Според биолога Ландман носорозите имат нужда от много естествена светлина и редовни кални бани, за да поддържат кожата си здрава. През лятото няма проблеми, но когато дойде зимата и температурите в Холандия падат под нулата, животните се прибират във волиера. "Тогава кожата им започва да се бели и депигментира. Затова решихме да им намерим заместител на слънцето."

Засега ултравиолетовите бани продължават по 20 минути на ден, което подобрява кръвообращението на животните и образуването на витамини. Дължината на солариума е 4 метра, малко повече от дължината на ползвателките му.
710
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД