:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,659
Активни 172
Страници 24,293
За един ден 1,302,066

Кърпенето на дупки задръсти столицата

Снимка: Александър Михайлов
Кърпенето на дупките по софийските улици предизвика още по-големи задръствания от обичайното и затрудни и без това натоварения трафик в столичния център. От вчера 5 екипа на общинската фирма "Пътища и съоръжения" започнаха ремонт на няколко възлови булеварда - "Васил Левски" от СУ до "Граф Игнатиев", "Алея Яворов" и бул. "Черни връх" от "Сребърна" до Околовръстното. Движението по тях не е спряно, но са отцепени отделни платна. Ремонтът не може да се прави през нощта заради твърде ниските температури.

Тази година положението с дупките е изключително тежко, негодуват столичани. Най-големи трапове са се образували по "Тодор Каблешков", "Алея Яворов", "Фритьоф Нансен". Всички улици, по които се движи градски транспорт или има интензивен трафик, ще бъдат изкърпени, обещаха от общината.

В тазгодишния бюджет има заделени 8,5 млн. лв. за кърпене на дупки. Други 4 млн. лв. СОС прехвърли от довършването на Ротондата към ремонти на вътрешнокварталните улици. Още преди месец районните кметове трябваше да представят списък с улиците в най-тежко положение в техните райони. Половината от тях обаче не са дали списък, другите пък са предявили твърде големи претенции. Въпреки това ремонтите в кварталите ще започнат до края на април. През май пък трябва да започнат основните ремонти на големите булеварди. Между 17 и 23 лв. излиза изкърпване на 1 кв. м според дълбочината на дупката. За основен ремонт са нужни 100 лв. на кв. м, смятат експертите.
 
***
9
537
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
15 Март 2005 00:45
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 15/3/2005 г/ 10:01:37

15 Март 2005 01:21
Това място/на долната снимка/ повече от 20 години е в това състояние...Мислех си , че заради "Билла" ще го оправят, но ...
Една от основните причини за разбитите улици е, че всеки може да копае и руши, общината плаща за ремонти, но никой не проверява качеството на ремонта, да не говорим за поне 2-3 годишна гаранция...За лош ремонт на моята улица съм звънял в общината многократно - отговорите са: нямаме хора, не ни се разкарва, това не ни е работа, Вие какъв сте и скакво право ми казвате какво да правя т.н...Веднъж ми отговориха, че ще пратят човек - дадох си телефона и адреса с молба да ме извикат да покажа - така и никой не дойде...
15 Март 2005 01:34
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 15/3/2005 г/ 10:01:54

15 Март 2005 08:16


Цели 15 г.кърпим дупките, не само по улиците, но и в бюджета, правовата система, трудовите договори и заплати, сигурността, здравеопазването и въобще, ние сме в една огромна дупка!Черна, както казват астрономите! И, мърдане няма, освен на заден ход, нали разбираш.....!И ни карат да мърдаме пред избори, за по-голям кеф!
15 Март 2005 10:17
Тия хора не схващат ли, че вместо да кърпят дупките, трябва тотално да подменят цялата настилка? Иначе пак всичко ще лъсне догодина.
15 Март 2005 11:53
прав си руританец ама веднага ще ти кажат че няма пари
единствения цялостен ремонт който съм виждал беше на оборище между канала и ситняково и им отне повече от месец.
15 Март 2005 13:39
Честита ви магистрала.
15 Март 2005 15:58
Руританец, ти си прав по принцип ама забравяш един много тънък момент. Задавал ли си си въпроса колко сложна е всъщност сместа, наречена асфалт? А виждал ли си хората, които се занимават с ремонта на улиците и бъркат асфалта в разни варели, и даваш ли си сметка за познанията им по химия, физика и материалознание? Ако си отговориш на този въпрос, веднага следва извода, че няма никакъв смисъл да се прави основен ремонт. Примерно в моя град- Русе, по-миналата година направиха ремонт до основи на всички улици в града. Сега вече започват първите признаци на разрушаване на настилката. Само да отбележа, че в Германия повечето магистрали не им е правен основен ремонт от 2рата световна война. Защо? Защото там изискванията им са до няколко процента отклонение от количеството/отношението между смесите. Същото важи и за "качеството" на хоросана, бетона и т.н. Просто докато не се въведат абсолютно строги правила за производство на тези материали, използването им е пилеене на пари.
15 Март 2005 16:56
има дупки - има рабата. Нема дупки - нема келепир. Некой имаше дупка на чорапа, ех, каква славна дупка! Колко акъл и поука си извлекоха некои от таз "първа" в по-новата ни история дупка. "Дупчете, неразбрани. Кой ви бърка? Скоро той не ще да стане. Ний сме всинца с дупки на уста.." /да ме прости Хр. Ботйов/
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД